Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 39) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • Merunkova marmelada
    Holky potrebovala bych nejaky recept na merunkovou marmeladu do domaci pekarny.
    A jestli staci merunky jen vypeckovat a dat do pekarny nebo je musim pred tim jeste rozvarit.Kdyz uz mame doma pekarnu tak bych to chtela zkusit ale vubec nevim jak  .Diky moc za pomoc Janina       
    JaninaK   | 24.07.2009 10:43:59 | Reakcí: 6, poslední: 11.08.2009 07:42:03
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Merunkova marmelada
      Tohle taky řeším.Počkám si na odpovědi.
      Honafa   | 24.07.2009 11:14:05
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Merunkova marmelada
      Jani,já bych řekla,že stačí pouze vypeckovat a pak už pracuje pekárna. 
      tygřímáma   | 24.07.2009 11:23:15
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Merunkova marmelada
      Dneska jsem dělala ale bez pekárny,nakrájela jsem je a trochu promixla robotem a pak chvilku vařila s gelfixem a cukrem.Nevím jak dlouho to dělá pekárna, ale já jsem to provařila minutu s gelfixem a 5 min.po přidání cukru za stálýho mýchání a už je to ve skleničkách.
      soni   | 25.07.2009 21:34:05
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Merunkova marmelada
      Delala jsem nedavno. Ale ne v pekarne. Merunky jsem vypeckovala a pomixovala ponornym mixerem, jen nahrubo. Ony se ty merunky moc dobre nerozvari a deti mi ty kusy nechteji. No a ja delam s Pektogelem, mam s tim nejlepsi zkusenost a na chut mi taky prijde nejlepsi. A varim to podle navodu na sacku. Podle me je to jedno, jestli to delas v pekarne nebo v hrnci, ten postup stejne musis dodrzet. Ja mam titanovy hrnec, tam se nic nepripali, nemusi se to nijak zvlast michat a da se toho delat vic najednou
      janasmile   | 25.07.2009 22:51:23
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Merunkova marmelada
      ahoj holky,
      já mám teď nově pekárnu Moulinex OW 200030. odkaz

      http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php?a=ukaz&pekarna=80

      Písnu vám jak to tady v receptech píší, ale raději je to bez záruky :-)
      KOMPOTY A ZAVAŘENINY
      -jahodová, broskvová, rebarborová nebo meruňková zavařenina: ovoce 580g, cukr 360g, Pektin 30 g, citronová šťáva 1
      -pomerančová zavařenina: ovoce 500g, cukr 400g, peltin 50 g
      -jablečno-rebarborový kompot: 750g, cukr: 5 polévkových lžic

      Lenka

      Lenule76   | 10.08.2009 22:18:09
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Merunkova marmelada
        zapomněla jsem dopsat ještě, že uvádějí v návodu, že Před umístěním do domácí pekárny ovoce nakrájejte nebo nasekejte podle chuti.

        Lenule76   | 11.08.2009 07:42:03
        Reagovat | URL příspěvku
  • Tortily
    Děláte je někdo doma?Máte recept?Ráda bych je udělala,klidně i doma.Díky za tipy a zkušenosti.
    tygřímáma   | 22.07.2009 09:32:37 | Reakcí: 2, poslední: 22.07.2009 10:11:33
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Nejde to
    Máte nějaké jídlo,co neuvařite dobře?Ja bojuji se sladkýma knedlíkama.Jednou už se mi jak taž povedli a podruhé opět né.To samé i s bramborovýma knedlama.Ještě,že tu byli ruzné recepty na normální knedlíky,ty jsem se podle vás už naučila.
    Honafa   | 19.07.2009 11:01:38 | Reakcí: 7, poslední: 19.07.2009 20:53:14
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Nejde to
      Jediné, asi to nejstupidnější nejsem nikdy schopná ochutit tak jak aby bylo poživatelné pro nás všechny a to je rajská omáčka  .
      polova   | 19.07.2009 12:05:47
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Nejde to
      taky neumím sladké knedlíky a bramborové dělám z pytlíku a houskové kupuju.Ale je toho víc.Neumím třeba tu nadýchanou bábovku(mám to vždycky jako podešev
      lucie73   | 19.07.2009 12:34:33
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Nejde to
      Já válčím s holanďákama,někdy mi vytečou.
      ne teda úplně,ale přece jen bych byla ráda,kdyby nevytekly ani trochu.
      o knedlíkách,buchtách atd ani psát nemusím,jsem na toto patlal,jak je někde kynuté těsto,vím,že ruce pryč od toho.
      Ale na druhou stranu jsou zase věci,které mi jdou dobře.
      Silvinka   | 19.07.2009 13:01:12
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Nejde to
        Silvinko,měla jsem se vším,kde bylo droždí,problém skoro 20 let.Vyřešila to domácí pekárna.Tam to v pohodě naházím,vždycky to vykyne a já jsem pak za tu šikovnou. 
        tygřímáma   | 19.07.2009 14:09:10
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Nejde to
      taky mně dlouho trvalo, než jsem se naučila kynuté sladké knedlíky, ale časem jsem to zmákla a teď už se povedou vždy, rodina je miluje, takže jsem se je naučit musela
      Humpolec   | 19.07.2009 20:51:44
      Reagovat | URL příspěvku
  • Kopr
    Co jíte z kopru?Blbá otázka,že.JÁ jsem vždycky kopr poctivě otrhavala jen ty chlupaté větvičky-lístečky.A v televizi jsem viděla,že vemou celý svazek kopru a nasekají ho.I s těmi stonky.
    Honafa   | 17.07.2009 11:08:47 | Reakcí: 2, poslední: 17.07.2009 21:46:19
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Kopr
      Pokud je kopr mladý,nasekám ho do jídla celý,i se stonkem.Když je odrostlý,tak otrhávám jen ty lístečky.Květ používám při zavařování okurek.
      tygřímáma   | 17.07.2009 11:20:30
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Kopr
      K jídlu vše co je měkké, tzn pokud je stonek už dřevnatý tak nedávám. Ale pokud to používám jen jako koření a po uvaření to vyndám tak tam hážu celý.
      sarkaj   | 17.07.2009 21:46:19
      Reagovat | URL příspěvku
  • Možná už to tu bylo - používáte doma kečup, hořčici, magi, na vaření masox a já nevím co ještě? Já se přiznám že vůbec. V okolí si občas připadám jak "marťan". Zrovna před chvílí jsem doděla omáčku na špagety, jenom cibule, česnek, trocha mletého hovězí masa a rajčata. Samo dochutila solí, bazalkou.... Ptám se, neb letos jedem na rodinnou dovolenou, a má teta to nějak není schopna pochopit, prý to pak není většinou k jídlu. No budu doufat, že syn ten týden přežije bez nějakých alergických reakcí....
    moninif   | 14.07.2009 14:05:16 | Reakcí: 9, poslední: 22.07.2009 13:13:08
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Já se přiznám,že používám všechno to,co píšeš.Ale i Tebe chápu,že naopak nepoužíváš nic.Určitě je to zdravější.Bylinky mám moc ráda a v kuchyni je používám. 
      tygřímáma   | 14.07.2009 14:25:34
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Já taky používám všechno,ale teď v těhu nemusím ani hořčici ani kečup,a pokud něco solím, tak málo-skoro vůbec,že si přítel musí vždy dosolovat,ať vařím cokoli.
      Zuzbr   | 14.07.2009 16:33:52
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      já různé pochutiny používám, ale v omezené míře a až od určitého věku dětí, úplně je z jídelničku vyřazené nemáme, ale ani je nemáme každý den
      Humpolec   | 14.07.2009 21:24:09
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      myslím že nepoužívat kečup a to ostatní ničemu nevadí-naopak,je to o chuti,moje máti třeba ohrnuje nos nad celozrným pečivem a já ho miluju.No a já zase nemusím pečenou kachnu.Myslím že když mu to nebude chutnat,jíst to nebude,a tetě nezbyde než to udělat po vašem...a nebo kompromis
      lucie73   | 15.07.2009 09:12:37
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Používám. Občas, rozhodně ne denně.
      iridales   | 15.07.2009 10:13:42
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      nepoužívám nic z toho, mám pocit že to pak chutná pouze jako to dochucovadlo. Vlastně hořčici máme, občas k párku, klasika. Pro děti jr to ale obzvlášť nevhodné. Ale jednou na dovolené se asi nic nestane.
      sarkaj   | 16.07.2009 13:18:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Kecup a horcici doma mam, pouzivam zridka, ostatni dochucovadla mi nic nerikaji.
      plaz   | 16.07.2009 20:14:46
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Kečup a hořčici doma máme,ale ne na vaření,sem tam dám trochu hořčice do základu,podravku mám bez glutamátu stejně tak jako bujony a nepoužívám denně.Jinak co používám pořád je drcený kmín.
      Silvinka   | 19.07.2009 13:03:07
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Já používám kečup a hořčici k párku a magi vůbec a jen sůl a různé koření,ale podravku už né,protože jsem sice měla vhodnou pro děti a dávala jsem to Filípkovi do polívek..Jenže ty polívky,ač byly jiné,měli všechny stejnou chuť,takže jsem s tím skoncovala..
      Když mu někdo někde dá polívku ochucenou tak i to sní v pohodě,ale já mám lepší pocit z vaření bez toho všeho.... 
      rhfenda   | 22.07.2009 13:13:08
      Reagovat | URL příspěvku
  • pekárna
    tak jsem dělala už potřetí bagetky,ale nevímkde dělám chybu,jsou až moc křupavé až tvrdé..uvnitř jsou chutné...a to je dělám podle návodu,..prosím o radu
    lojzinek   | 09.07.2009 20:24:58 | Reakcí: 8, poslední: 11.07.2009 20:41:09
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: pekárna
      Je to moc oleje.Bud v těstě,nebo jak to potíráš.
      Honafa   | 10.07.2009 13:35:52
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: pekárna
        já tam ole nedávám,je to recept jen voda - 170 ml,3/4 lžičky soli,280 g mouka a 1 lžíce oleje, 12 g droždí..toho oleje tam dávám opravdu jen tu lžíci...
        lojzinek   | 10.07.2009 18:10:22
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: pekárna
          Co nastavit nižší stupeň tmavosti kůrky?
          Ady.S   | 10.07.2009 18:18:49
          Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: pekárna
          já s tím měla stejný problém,nechávám na tom vlnitém plechu déle vykynout i 15-20 min.,u těchto pekáren je jen jeden program na pečení baget a chtělo by to někdy míň nastaveného času,je to nevychytané,mělo tam být nastavení i na bagetky. 
          Valča   | 10.07.2009 19:08:45
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: pekárna
            akorát je blbé,že to musíš dát péct než ti vyprší ten limit na program bagety 
            Valča   | 10.07.2009 19:09:41
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: pekárna
              Já nevím, občas se mi také stávalo že byli tmavší. Ale včera jsem pekárnu po dobu pečení asi dvakrát otevřela a byli krásně zlaté. Když změníš stupeň tmavosti kůrky, změní se ti i čas pečení  
              Ady.S   | 11.07.2009 11:13:39
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE: pekárna
                Ale u programu bagetky u pekárny Moulinex je čas pevně stanovený,tam si to nemůžeš nijak nastavit,snad jen hlídat a vypnout dřív 
                Valča   | 11.07.2009 12:16:48
                Reagovat | URL příspěvku
                • \
                  RE: pekárna
                  To máš pravdu že je to daný programem, ale u světlé kůrky je to počení 46min, u střední 42min, a u tmavé 53minut- tskoro 10minut rozdíl musí být znát na barvě. A u té světlé ty topný tělesa tak nesvítí(nepečou), to jsem už vyzkoušela, když se mi zdáli bagetky moc tmavý.
                  Ady.S   | 11.07.2009 20:41:09
                  Reagovat | URL příspěvku
  • Sojové Kostky
    Holky děláte je některá??? Ja jo a máme je rádi. Přirodní podušené s bramborovou kaši.
    Lubka   | 09.07.2009 14:40:48 | Reakcí: 9, poslední: 14.07.2009 20:08:48
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Sojové Kostky
      Musím přiznat,že u nás by asi neprošly.Určitě musí být dobře upravené.Ale vlastní zkušenost nemám.Prozraď nějaké fígle. 
      tygřímáma   | 09.07.2009 15:46:36
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Sojové Kostky
        Ja je pravě že dělam jenom takhle.Nejrřív se musí povarit v osoleny vode 10 min. Oni nabobtnají. Pak je sleju a vymačkám vodu. Na cibulce je osmahnu a pridam grilovaci koření a podravku zaleju je vodou hodim masox podusím a pak je zahustim moukou s vodou. Taky shánim recept. Je to moc zdrave a jěště aj dobré.      
        Lubka   | 09.07.2009 16:23:02
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Sojové Kostky
          Moje sousedka dělá sekanou stylem půl mletého masa a půl sojové drtě.Prý to nikdo z rodiny nepoznal,než jim to řekla.
          tygřímáma   | 09.07.2009 16:25:04
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Sojové Kostky
            Moje mamka taky to dáva do mletýho masa. Ona je umele aj s normálním masem ale říka, že je lepší to dat k tlustému (buček). Pak to má prej dobrou chut. Jenom nechápu proč to tam cpe. Vždyt to ma byt zdravé, ale s tím bučkem asi nééééééééé.     
            Lubka   | 09.07.2009 16:36:46
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Sojové Kostky
              Nezdravý bůček vyvažuje zdravou sojou,to je přece jasný      .Aby neměla výčitky. 
              tygřímáma   | 09.07.2009 16:57:52
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE: Sojové Kostky
                Občas cpu drť do sekané, nebo do majdy k těstovinám do mletého masa. Nechám ve vodě nabobtnat, sleju, nechám projít varem a znovu sleju, pak dám čistou vodu s masoxem a vařím do měkka. Pak se dá použít na cokoliv 
                Ady.S   | 09.07.2009 17:24:45
                Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sojové Kostky
      Jé,tak sojové maso plátky,kostky,nudličky, u nás děláme většinou se zeleninkou a s rýži,ale já je mám ráda i samostatně.
      Zuzbr   | 10.07.2009 15:27:32
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sojové Kostky
      Dělám z nich rizoto, segedín. Je to fakt dobrota.
      iridales   | 13.07.2009 11:30:34
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sojové Kostky
      Já sice soju nevařím,ale kupujeme si Asijský salát a tam právě ty sojový kostky jsou aje to výborný a chutná to i chlapovi.
      novacven   | 14.07.2009 20:08:48
      Reagovat | URL příspěvku
  • Občerstvení
    Holky, jedeme v sobotu dalo by se říct na zahradní pártys, je zvykem, že vždy všichni něco přinesou, upěčou a tak. Nechci brát chipsy a spol., jednak to nejím a jednak to nosí všichni. Chtěla bych něco upéct, sladkého nebo slaného, ideálně aby to bylo pečené po kouscích (porcích), nemuselo se to vážit (nemám váhu, takže hrníčky nebo od oka), a z jednoho druhu těsta šlo sladké (máme přebytek broskví) i slané (sýr....). Máte nápad?
    fireangel   | 09.07.2009 09:03:18 | Reakcí: 7, poslední: 10.07.2009 12:25:40
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Občerstvení
      Terko,v rubrice níže psala Andělka,jak dělala listové šátečky s pudinkem s meruňkou.Těsto snadno koupíš hotové a zbytek je rychlovka.   
      tygřímáma   | 09.07.2009 09:23:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Občerstvení
      K takovému pozobávání dělám ráda různé chuťovky z list.těsta, tyčinky, šneky, s šunkou, sýrem apod., variant je mnoho a je to rychlé a jednoduché a já osobně bych se toho užrala.. 
      Beruška80   | 09.07.2009 09:34:36
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Občerstvení
      A co moje Honafí uši.Jeden tvaroh,pul másla,jedno vajíčko a asi 250g mouky.Je to těsto bez cukru tak,že se dá plnit sladkým i slaným.Já dělám nejčastěji s povidlama.Když je chceš na sladko tak se nakonec po upečení pocukrují stačí cukřenkou.Já jsem s nima měla všude velký uspěch.Je to něco jiného,než nosí všichni.
      Honafa   | 09.07.2009 12:48:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Občerstvení
      teď jsem dělala základ z křehkého těsta,to si najdeš i v hrníčkovém provedení třeba na netu a vyválela na plech a na to tvaroh smíchaný se žloutkem a cukrem a na to jsem dala půlky meruněk a mezi to nasypala borůvky.Je to moc dobré
      lucie73   | 10.07.2009 08:26:52
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Občerstvení
      koukni třeba sem

      http://diskuse.dama.cz/komunita.php?d=10877
      lucie73   | 10.07.2009 08:32:29
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Občerstvení
      tak udelej sneky z listoveho testa...rozvalis,naklades na to salm,syr cokoliv te napadne zabalis jako roladku a upeces...velmi dobre 
      versacek   | 10.07.2009 12:25:40
      Reagovat | URL příspěvku
  • Recepty s cukety
    Holky co máte moře věcí z cukety vložila jsem dva dobré recepty. Tak můžete vyzkoušet.
    Ady.S   | 08.07.2009 17:44:54
    Reagovat | URL příspěvku
  • Cuketa?
    Holky, poraďte, co s cuketama? Máme jich na zahradě pěknou hromadu, tchyně to nejí, takže to je jen moje. Něco dám bábince, ale bude toho fakt letos hodně. Buchtu z toho nemám ráda. Díky.
    iridales   | 30.06.2009 08:40:09 | Reakcí: 18, poslední: 06.07.2009 13:04:37
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Cuketa?
      děláme zelí a placky (jako bramboráky)potom ještě polívku....to už začíná cuketový období???už aby bylo po nich,zase budem fasovat na každé návštěvě 
      Andělka   | 30.06.2009 08:48:12
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Cuketa?
      děláme zelí a placky (jako bramboráky)potom ještě polívku....to už začíná cuketový období???už aby bylo po nich,zase budem fasovat na každé návštěvě 
      Andělka   | 30.06.2009 08:48:12
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Cuketa?
      Dělám bramboráky a loni jsem dělala na zimu směs na špagety z cukety.Je tady v receptech.V zimě se hodila,letos musím zvýšit dávku. 
      tygřímáma   | 30.06.2009 10:00:48
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Cuketa?
      Já dělám u babičky něco jako lečo-nebo Ratatuj.Nakrájím na kostičky cuketu,brambory,papriku,dám podusit na cibulku,přidám česnek,sul,pepř a kapku kečupu.Podusím a poloměkké dávam jako přílohu k jídlu.Místo brambor.
      Honafa   | 30.06.2009 10:48:48
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Cuketa?
      díky, super nápady:o) Tu omáčku na špagety musím najít, jsme špagetožrouti, tak se to bude hodit:o) A tu směsku jako přílohu zkusím taky:o)  Jste jedničky, holky:o)
      Jinak- sezona fakt už asi začíná- je tam toho řádná hromádka. Jak bylo teplo a mokro, tak to roste jak šílený. Ještě je ve skleníku lilek, tak sem s nápady na lilek 
      iridales   | 30.06.2009 11:48:33
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Cuketa?
      Děláme něco jako na způsob bramboráků, ale na plech se sýrem. Jinak, obalená a nebo jen na pánvičce opečená. Taky do leča je dobrá 
      Ady.S   | 30.06.2009 15:57:26
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Cuketa?
      my děláme cuketu smaženou, na kolečka,obalím jako řízek,pořádně osolím a usmažím ve fritéze. je to vynikající. s čerstvýma bramborama... mňam
      kathon   | 01.07.2009 10:21:09
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Cuketa?
      Taky jsem si vzpoměla na hořčici z cukety. pokuď budeš chtít, splaším rtecept od našich. Vím že mi chutnala
      Ady.S   | 03.07.2009 14:53:59
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Cuketa?
        Adélko,sem s ním. 
        tygřímáma   | 03.07.2009 15:08:33
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Cuketa?
          Co takhle ji nejak zkusit i zapéct s masem a vajíčkem. Já ji mám nejradeji jen tak na grilu osolenou je to mnamka. A tchýne delá omáčku: nevím přesne jak ,ale cuketu nebo i dýni nastrouhat na struhadle podusit na cibulce a pak zalít smetanou nebo mlékem a sladkokysele dochutit je vynikající. Zplaším recept. A vím ,že nekdo delá i cuketové zelí. A nedávno jsem delala takové balíčky na gril : cuketu na plátky na to jsem položila anglickou a pak mleté ochucené maso a zabalila pak dala do alobalu a na gril
          adrinka   | 03.07.2009 16:18:40
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Cuketa?
            Takže se podusí na cibulce cuketa nastrouhaná přidá se kopr, bobkový list a potom smetana pak jen okyselit jak to vychladne.
            adrinka   | 03.07.2009 22:07:08
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Cuketa?
      my je opékáme na grilu nakrájené na plátky potřené olejem s kořením,stačí chvilička,jsou výborné!
      Brusssinka   | 06.07.2009 13:04:37
      Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×