Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 40) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • sosík k masu
    holky, jsem kuchařskej začátečník, takže moje otázka je debilní   když dělám maso na přírodno třeba, jak udělám sosík k tomu masu? do toho výpeku dám mouku? nebo jak?
    sasina   | 05.08.2009 15:18:58 | Reakcí: 1, poslední: 05.08.2009 19:25:07
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: sosík k masu
      No to se tezko napise.Mas maso,dusi se a pusti stavu,je nejak ochucene-sul,pepr a necha se ta stava vydusit az na sirup,odebere se masicko a zase se to trosku naredi vodou.Ale ne moc a micha se to.A je to.Kdybys chtela maso se stavou-omackou to by se delalo jinak.
      Honafa   | 05.08.2009 19:25:07
      Reagovat | URL příspěvku
  • Jaký?
    Holky mám hoodně banánů a tvaroh,nějaký tip na dobrý moučník?
    Prosím o recept.Děkuji...
     
    petersim2   | 05.08.2009 13:52:19 | Reakcí: 5, poslední: 07.08.2009 19:48:35
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Jaký?
      banánová buchta od Cukříka,v receptech!!
      Je opravdu výborná      
      Small   | 05.08.2009 14:41:38
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jaký?
      sušenkovník, ale na ten spotřebuješ max.dva banány :)
      sasina   | 05.08.2009 15:17:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jaký?
      A co banánový šejk piješ?Rozmixuješ banány,do toho dávám tvaroh,zakysanou smetanu a smetanu na šlehání ,nakonec vanilkovou zmrzku je to kalorická bomba ale je to dobré ještě trochu přisladím,popřípadně pokud to chceč lehčí tak může být bez tvarohu 
      Voraba   | 06.08.2009 16:20:52
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Jaký?
        hmmm píšu si zní to fakt láhodně a hlavně osvěženě 
        petersim2   | 07.08.2009 19:48:35
        Reagovat | URL příspěvku
  • A co slané?
    Nedávno jsem tady dala příspěvek, jak jste na tom se sladkém.
    A teď by mě malinko zajímala ta opačná strana sladkého. Co omáčky, saláty, pečivo?? Hmmm, tak co holky co preferujete?
    Já třeba zbožňuju svíčkovou a roštěnky na houbách. Také se můžu utlouct po rýži. Co se týče salátů, tak nemusim rajčatový.. A pečivo? Jaký koliv. Ale takové Bavorské pečivo. Mňáám :-)
    Cukřík   | 05.08.2009 10:08:43 | Reakcí: 4, poslední: 06.08.2009 17:09:55
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: A co slané?
      Slané tak to vedou sýry a často si dělám sýrový kolač.U děti vedou bolonské a u všech potom ještě řízek.Saláty každý rok nějaký objevím a ten pak pořád jím.Ted je to okurkový s tvarohem a koprem.Loni to byly rajčata s mozarellou a předtím šopák.
      Honafa   | 05.08.2009 11:02:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: A co slané?
      Miluju: svíčkovou,smažák
      Pečivo:bagetky
      Příloha:bramborový knedlík
      petersim2   | 05.08.2009 13:42:03
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: A co slané?
      já maso na skoro všechny způsoby,brambory na skoro všechny způsoby a zeleninu.Taky mám ale ráda salámy,paštiky,no je toho hodně.Spíš by se vyplatilo napsat co nejím vůbec. 
      lucie73   | 05.08.2009 14:55:00
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: A co slané?
      No,však mě znáš,co mám ráda.Olivami a saláty počínaje,pokračujeme přes teplý chleba z pekárny a končíme svíčkovou a plněnými paprikami.
      tygřímáma   | 06.08.2009 17:09:55
      Reagovat | URL příspěvku
  • co jsem mohla zpackala jsem..=o(
    Manža má zítra narozky.Přijede mu popřát jeho mamka,naši už tu byli a tak jsem upekla roládu..Chtěla jsem mu upéct dortík,ale on řekl že přeci vím že to neocení,takže se s tím nemám patlat do noci a že mám upéct jen roládu..Jak řekl jsem udělala..ALE..
    Dává se do těsta polohrubá mouka..omylem jsem dala hladkou..
    Takže jsem to dala péct a čekala na výsledek..No snad dobrý,jenže ty nervy..
    začala jsem dělat krém a koupila jsem si "máslo" Rama creme bonjour,hmmmm,prd není to máslo,ale margarín,jenže jsem neměla nic jinýho takže jsem to musela dát..
       
    Měla jsem málo moučkovýho cukru,takže jsem to míň osladila a ten krém mi připadá trochu slanej       
    No napatlala jsem to,dala jsem tam borůvky,dala ztuhnout a uvidím ráno,kdyžtak si dám repete..
    Ale mrzí mě to že se mi nedařilo,zrovinka když si manžel tu roládu přál,tak stojí nejspíš za PRD!!!     
    rhfenda   | 04.08.2009 22:22:29 | Reakcí: 4, poslední: 06.08.2009 16:22:05
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: co jsem mohla zpackala jsem..=o(
      Neboj urcite bude skvela.Ja jsem na svoje narozky delala oslavu a nebyla nic moc.A dneska jsem jen tak improvizovala a udelala jsem tak nadhernou misu na veceri,ze i Martin rikal,ze je stokrat lepsi nez na ty moje narozky.No jo o nic neslo jen jsem si hrala a bylo to skvele.
      Honafa   | 04.08.2009 23:39:40
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: co jsem mohla zpackala jsem..=o(
      tak jak dopadla roláda? držím palce...
      Hehelucha   | 05.08.2009 13:38:44
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: co jsem mohla zpackala jsem..=o(
        Je divná,připadá mi slaná,snad to udělalo to máslo,nebo co,ale zastávám názor že neupozorňovat zbytečně na nedostatky,snad to sní a pak mě jen pomluví...       
        rhfenda   | 05.08.2009 14:13:04
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: co jsem mohla zpackala jsem..=o(
      Neboj určo se to sní 
      Voraba   | 06.08.2009 16:22:05
      Reagovat | URL příspěvku
  • buchta???
    holky, potřebuju poradit - chtěla bych upéct buchtu ale nevím název, takže nemůžu najít recept... Jedná se o nadýchanou buchtu na které je pudink a celé je to zalité smetanou, která se nechá ztuhnout... navrh možno nasypat skořici nebo granko... nevíte pod jakým názvem bych recept našla??? díky
    Hehelucha   | 04.08.2009 17:03:52 | Reakcí: 6, poslední: 05.08.2009 11:06:25
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Brusheta
    Holky je to takový oválný-jakoby toustový chléb.Nevíte kde ho seženu???Měli ho jednou v Plusu a teď už ho nemůžu nikde sehnat
    lucie73   | 04.08.2009 14:47:36
    Reagovat | URL příspěvku
  • Sladké :-)
    Tak by mě holky docela zajímalo co vy a sladké?? Jaký k nim máte vztah??? Co kukrárenské výrobky? A co takové dorty-ovocný, či krémový??
    Já osobně třeba nesnáším špičky, indiány a laskonky. A z dortů miluju ty krémové:-)
    Cukřík   | 31.07.2009 20:18:48 | Reakcí: 14, poslední: 03.08.2009 08:40:39
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Sladké :-)
      Já dorty raději ovocné a ze zákusků miluju větrníky,indiány,rakvičky a hlavně medovník  .Možná jsem na něco zapomněla.
      tygřímáma   | 31.07.2009 20:21:32
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sladké :-)
      Tak tohle je moje téma-miluju sladké.Hlavně čokoládu to je jako droga-třeba taková Milka s jogurtovou náplní ňááám.A zákusečky taky můžu nejvíc asi punčák nebo nějaký ovocný košíček,ale ani sachr není k zahození.No v cukrárně bych dělat nemohla co bych vydělala hned bych tam nechala.     
      Pralinka   | 31.07.2009 20:24:05
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sladké :-)
      Já má ráda cokoliv sladké. Nemusím moc co je kávové. Ale indián, karamelový větrník,medovník,... Jé já bychsi tak něco dala. 
      Ady.S   | 31.07.2009 21:34:34
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sladké :-)
      Mám ráda všechno-čokolády,oplatky dorty,medovník,a nejvíc takový ten celý nahoře s malinami zalitým želé,Mňam,je osvěžující! A větrník!!!
      Brusssinka   | 01.08.2009 08:00:23
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sladké :-)
      Tak já dort krémový - ovocný vůbec nemusím. A z cukrárny - větrník, štafetku, harlekýn - ten vede na žebříčku dortů (ale musí bejt poctivej), pařížskej. Nemám ráda indiány, špičku, punčák, ovocný košíčky,kokosky, laskonky... No - jsem docela vybíravá, jak to tu po sobě čtu      
      nadule1   | 01.08.2009 11:12:31
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Sladké :-)
        já mám ráda vše co je čokoládové harlekýna,jádrový rohlíček,kokosku,větrník no prostě hnedle všechno no ated mám takovou chut a nic nemááááám 
        Gigi   | 01.08.2009 13:58:06
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sladké :-)
      K sladkemu mam moc kladny vztah.Je tezke si v cukrarne vybrat.Nemam moc rada klasicke dorty-piskot,krem.Ale kdyz je navrchu ovoce a zele to si dam.Vetrnik uz jsem nemela leta.Nejradeji nebo nejcasteji si kupuji puncak.Takovy ten cely.A taky ho cely za den snim.Ale radeji nez zakusky si dam kolacek nebo koblizek. 
      Honafa   | 01.08.2009 14:57:44
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sladké :-)
      Dorty raději ovocné,zákusky-větrník a jinak ze sušenek Horalku,Linu a čokolády všechny  jsem ujetá na sladkým.... 
      petersim2   | 01.08.2009 21:30:59
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sladké :-)
      medovník je u mě taky v popředí,ale mnohem víc než na krém.dortech si pochutnám na šlehačkových s ovocem.Takové ty plněné koše malinami nebo známá jogurtina-dort.Z klasických zákusků spíš roládu.Nemusím špičku,indiána,laskonku,čáru,věneček,větrník.Taky mi celkem chutná punčák a nebo brambora.ze všech ale nakonec stejně vítězí pěkně vysoký steak médium     
      lucie73   | 03.08.2009 08:40:39
      Reagovat | URL příspěvku
  • Sýry
    A které normální sýry mate rádi?U nás hermelín a cihla ,to je základ.To máme doma pořád.Když si chci udělat radost koupím si to Blatacké zlato.To je pro mě dobrota.
    Honafa   | 31.07.2009 12:52:56 | Reakcí: 8, poslední: 03.08.2009 08:43:26
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Proč se mi srazila buchta??
    Pekla jsem minulý týden cuketovou..Ta se mi srazila,myslela jsem tou cuketou,no a včera jsem pekla bezcuketovou a srazila se taky..
    Tak vám nevím čím to je.
     
    rhfenda   | 28.07.2009 14:10:48 | Reakcí: 6, poslední: 31.07.2009 15:35:05
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Proč se mi srazila buchta??
      Helenko,tak to vůbec nevím.Ještě se mi to nikdy nestalo,že by se mi buchta srazila.     
      tygřímáma   | 28.07.2009 15:32:39
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Proč se mi srazila buchta??
        tak to mě taky ne a dokonce moje sousedka si stěžovala stále na troubu že jí peče špatně a že má zdrclé těsto tak si mě pozvala a já jí tam upekla bublaninu jak vyšitou akorát jsem jí nasrala a manžel si stihnul rýpnout že to asi troubou nebylo a ona na to tak sis měl vzít Gábinu a do dneška když neco peču tak nosím i sousedovi A ten je ze mě celej hotovej Helenko nezoufej příště se povede i mistr tesař se někdy utne pa
        Gigi   | 28.07.2009 20:28:02
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Proč se mi srazila buchta??
          Tak to jste teď holky naštvali mě..=o))
          No mě se taky nějak nic moc nesráží,tak mě zarazilo že toto jo..Takže uvidíme a samozřejmě jdu do toho znovu!!!       
          rhfenda   | 28.07.2009 20:33:59
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Proč se mi srazila buchta??
            Viď? Místo, aby ti napsaly, že za to může špatná mouka :-)))) (třeba)   
            nadule1   | 31.07.2009 15:35:05
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Proč se mi srazila buchta??
      Protoze tem bylo moc tekutiny.Nejdriv ji tam pustila ta cuketa a do druhe si dala moc tekutiny asi ty.Taky se mi to u jednoho receptu stavalo-u kefirove buchty.Pak jsem jednou dala min kefiru a vysla jak malovana.Je musim ji nekdy udelat mam ji rada.
      Honafa   | 28.07.2009 20:49:55
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Proč se mi srazila buchta??
      Cuketovou taky dělávám a ještě nikdy se mi to nestalo, tak nevím 
      Beruška80   | 31.07.2009 08:26:10
      Reagovat | URL příspěvku
  • Drahé suroviny
    Moje švagrová moc nevaří a nedostatek kuchařského umu vynahrazuje drahýma sarovinama.
    Ja mám taky raději prešuto než šunku.Ale tvrdý sýr použiju na špagety normální eidam než pravý dejme tomu Čedar za 500kč za kilo.
    Oni tak vaří vždy.Mají plnou kuchyn všelijakých bioproduktu,specialních koření,rajskou vaří z rajčat sušených na slunci atd.
    Taky ráda experimentuji,ale hledám spíše neobvyklé postupy,nebo kombinace chutí.
    A ještě k sýrum.TEd otevřeli v ostravě sýrarnu a mají tam ty drahé,předrahé sýry.Originály-parmazán,gouda a jiné.Švagrová jich měla nakoupeno hodně a uděla z nich takovou syrovou mísu.A musím říct,že čím drahší sýr,tím větší hnus.Vubec mi nechutnali.Škoda.Celkem mě to zaujalo,že bych si tam taky kupovala.
    Brácha se tváří jako labužník a bylo na něm vidět,že mu to moc nechutná.On je strašný snob.Bere věci jen podle ceny.Čím drahší tím lepší.Né vždy je to pravidlo.
    Honafa   | 28.07.2009 11:38:32 | Reakcí: 8, poslední: 31.07.2009 14:25:34
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Drahé suroviny
      Já asi volím tu střední cestu. Taky jsem ale zjistila, že vysoká cena za jídlo neznamená si pochutnat  .
      polova   | 28.07.2009 12:08:42
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Drahé suroviny
        Souhlasím.Drahá surovina není zárukou luxusního pochutnání.Nedávno jsem jedla pravý eidam a nic moc.  .Já myslím,že jsme holky šikulky a umíme vykouzlit i levnějších věcí super baštu. 
        tygřímáma   | 28.07.2009 12:14:50
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Drahé suroviny
      Taky mi tyhle druhy syrů vůbec nechutnají, přijdou mi buď bez chuti a nebo hořký,nejraději mám nivu, eidam, a na zeleninový salát miluju balkán, za pár korun, a je to mňamka.
      84pk   | 28.07.2009 12:48:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Drahé suroviny
      Většinou to tak je že člověk by chtěl "něco" ochutnat..No jenže pak ve finále to nestojí za nic..
      Zlatá střední cesta..       
      rhfenda   | 28.07.2009 14:09:33
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Drahé suroviny
      Taky jsem už zjistila že né vše co je drahé je i dobré.Už si radši koupím osvědšenou kvalitu zvlášť u sýrů.
      Ady.S   | 28.07.2009 20:11:23
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Drahé suroviny
      jé, to nemám ráda lidi co kupujou věci jen proto že jsou drahý. Chtěla bych bráchu vidět jak cpe ten hnusný sýr 
      sarkaj   | 29.07.2009 08:32:29
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Drahé suroviny
      Myslím ale že na sýrech se to pozná určitě(cena je důležitá)jinak mě třeba rajská nejvíc chutná z protlaku a rajčata do ní nedávám vůbec.Pršut mi nejede ale třeba kafe piju jen Nescafé a taky milujeme černý Lipton čaj.Jinak taky jako ty používám klidně české náhražky a na špagetách mi jiný sýr než eidam nechutná     
      lucie73   | 31.07.2009 14:25:34
      Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×