Jak otěhotnět? Ovulace. Plodné dny.

   
  1. Co je to ovulace a oplodnění?
  2. Co jsou plodné dny?
  3. Sledování ovulace a plodných dnů, ovulace příznaky
  4. Vaše dotazy

1. Co je to ovulace a oplodnění?

Ovulace je uvolnění vajíčka z vaječníku. Takto uvolněné vajíčko je schopno oplodnění. Jestliže při pohlavním styku dojde k uvolnění spermií (tzv. ejakulace, vystříknutí spermatu), k jejich následnému přesunu děložním hrdlem do dělohy a poté do vejcovodů, střetnou se tam s uvolněným vajíčkem. Dojde ke splynutí vajíčka a spermie, nebo-li k oplodnění. Již 5 minut po ejakulaci jsou spermie přítomny ve vejcovodu, jejich schopnost oplodnit uvolněné vajíčko celkově trvá 24-72 hodin. Vajíčko je schopno oplodnění po ovulaci průměrně 24 hodin. Každý menstruační cyklus se takto uvolní 1 oplodnění schopné vajíčko. Toto po splynutí se spermií dá zárodek vyvíjejícímu se plodu. Někdy se vajíčko oplodněné spermií může při dalším vývoji rozdělit ve dvě a tak vznikají jednovaječná dvojčata. Zřídka se mohou uvolnit vajíčka dvě, která pokud jsou oplodněna, jsou základem pro dvojvaječná dvojčata.

Výpočet ovulace, ovulace kalkulačka, plodné dny kalkulačka

2. Co jsou plodné dny?

Jedná se o rozmezí cca 3 dnů před a 3 dnů po ovulaci, ve kterých je zvýšena pravděpodobnost otěhotnění. Čím blíže skutečné ovulaci dojde k pohlavnímu styku, tím je pravděpodobnost otěhotnění vyšší.

3. Sledování ovulace a plodných dnů aneb jak otěhotnět co nejdříve?

Žena se v době plánování těhotenství může snažit podpořit otěhotnění sledováním plodných dnů a ovulace, a to dle následujícího:

  • vedením menstruačního kalendáře a denním měřením a zapisováním bazální teploty - jedná se o teplotu měřenou ráno ihned po probuzení v konečníku, event. v pochvě. Během měsíce vznikne křivka, ze které lze odečíst „plodné dny", které jsou nejvhodnější k otěhotnění. Jsou to 3 dny před a 3 dny po vzestupu bazální teploty o cca 0,5°C. Tento vzestup teploty pak přetrvává až do další menstruace.

Ovulace, plodné dny - graf

Křivka bazálních teplot v průběhu 2 menstruačních cyklů (šipkou označen pravděpodobný termín ovulace): První představuje normální menstruační cyklus, který přechází do menstruačního krvácení (začátek dalšího cyklu).Křivka teplot u druhého cyklu napovídá, že došlo k otěhotnění. Bazální teplota zůstává zvýšena déle než 14 dní, nenastává menstruační krvácení.

Mohou se objevit i další příznaky ovulace:

  • v období „plodných dnů" mnohdy žena současně pozoruje zvýšený hlenový nezapáchající výtok z rodidel, který je rovněž důkazem ovulace.
  • některé ženy během ovulace pociťují pobolívání až ostrou píchavou bolest v podbřišku či u konečníku, jako důkaz uvolnění zralého vajíčka z vaječníku.
  • ovulaci lze orientačně stanovit i laboratorně z moči event. slin. Ovulační testy s různou spolehlivostí lze zakoupit v lékárně.

Ovulace může méně často a spíše výjimečně proběhnout mimo jinak pravidelný menstruační cyklus, event. i vícekrát během jediného menstruačního cyklu (např. v důsledku stresu).

autor: as. MUDr. Romana Gerychová

4. Vaše dotazy

Otěhotnění s jedním průchodným vejcovodem

Dotaz: Před týdnem jsem byla na profouknutí vejcovodů. Zjistili, že mám průchodný jen pravý vejcovod. Řekli mi, že mám půl roku největší šance na otěhotnění. Myslíte si, že by to mohlo jít hůř, když mám průchodný jen jeden vejcovod?

Odpověď: Dobrý den,pokud máte průchodný pouze jeden vejcovod, je šance na otěhotnění nižší než v případě, že máte průchodné oba dva.
Přes neprůchodný vejcovod se vajíčko z vaječníku nemůže dostat do dělohy. Nicméně máte ještě druhý vejcovod, přes který se do dělohy dostane vajíčko z druhého vaječníku a nevíc může vychytat i uvolněné vajíčko z druhého vaječníku, který je na té straně, kde máte vejcovod neprůchodný.
Takže šance na otěhotnění je určitě poměrně vysoká i pouze s jedním vejcovodem. Takže pokud nemáte žádný další problém, nemusíte se obávat, že byste nemohla otěhotnět.
Opravdu je nejlepší, pokud otěhotníte co nejdříve po výkonu, který Vám byl proveden.
Držím pěsti, s pozdravem, MUDr. Eva Račanská

Udržení spermatu v pochvě

Dotaz: Dobrý den, už půl roku se s přítelem snažíme o miminko, ale bohužel vždy po ejakulaci ze mě sperma vyteče, nevím, čím to je. Bojím se, že nebudu moci mít děti, byla jsem na vyšetření a jsem v pořádku, ale nevím, jestli se doktoři nemýlí, prosím o radu.

Odpověď: Za normální délku snahy o početí se považuje rok pravidelného pohlavního styku bez použití antikoncepce. Pak je vhodné začít s vyšetřením a ev. léčbou.
Léčba je věc nejen Vaše ale i partnera (kvalita spermatu). To, co popisujete, je vcelku normální jev, každý muž má různou kvalitu spermatu - i co do množství i co do hustoty, schopnosti zkapalnění a počtu a kvality spermií.
Při snaze o početí je vhodné po ejakulaci zůstat nějakou dobu vleže, nejít třeba hned do sprchy....atd, aby se ev. co největší počet spermií dostal k tzv. receptaculum seminis. To je místo v zadní klenbě pochvy, odkud pak spermie putují k děložnímu čípku (kterým jsou aktivně nasávány), dále do vyšších partií vstříc zralému a uvolněnému vajíčku. Dr. Gerychová

Otěhotnění po vysazení antikoncepce

Dotaz: Jaká je pravděpodobnost otěhotnění v prvním měsíci po vynechání antikoncepce? V případě, že jsem brala antikoncepci 7 let, jak dlouho může trvat, než otěhotním?

Odpověď: Po delší době užívání hormonální antikoncepce (7 let) většinou i několik měsíců až půl roku trvá blokáda ovulace, a proto je několik dalších cyklů často anovulačních, někdy s krvácením charakteru menses, ale bez ovulace, někdy i s poruchou menstruačního krvácení. Na druhé straně se někdy po náhlém vysazení hormonální antikoncepce objeví v rámci tzv. rebound fenomenu ovulace hned první následující cyklus a je možné otěhotnět velmi snadno. Co bude ve Vašem případě, lze jen těžko odhadnout, plánujete-li otěhotnět, můžete bez obav. Pokud naopak těhotenství zatím neplánujete, je vhodné použít jiný způsob antikoncepce. MUDr. Gerychová

Kdy po vysazení antikoncepce zkoušet otěhotnět?

Dotaz: Chtěla jsem se zeptat, plánujeme rodinu. Je to asi týden, co jsem vysadila prášky a právě probíhá menstruace. Antikoncepci jsem brala 15 let nepřetržitě, tak teď mám obavy, jestli po takovém dlouhém užívání antikoncepce (OC) snadno otěhotním, (nikdy jsem neměla s braním antikoncepce žádné problémy) a jestli je vhodné hned po vysazení OC zkoušet otěhotnět. Jestli není lepší nějakou dobu, tak měsíc až dva, počkat, až se to trochu srovná a usadí, protože mi bylo řečeno, že když se to hned povede, že po tak dlouhodobém užívání OC se to buď většinou do třetího měsíce neudrží, a nebo prý po vysazení po takové době se uvolní více vajíček a je větší pravděpodobnost dvojčat, i když v rodině nikdy nebyly. Samozřejmě vím, že nic se nedá naplánovat, tak jak by člověk chtěl, ale jen jsem se chtěla informovat, protože pokaždé píšou nebo říkají něco jiného, tak nevím, co je správně a co si o tom mám všem myslet. Je mi 30 let a jako prvorodička mám z toho všeho trochu obavy.

Odpověď: Je skutečně možné, že po 15 letech užívání antikoncepce bude několik menstruačních cyklů trvat, než nastoupí nejen menstruace, ale objeví se i ovulace a bude tedy možné při nechráněném pohlavním styku otěhotnět. Zatím bych doporučovala zdravou životosprávu, zvýšený přísun kyseliny listové a klidné plánování rodičovství. Není nutné odsouvat plánování o několik dalších měsíců. Odpovídala: MUDr. Gerychová

Ovulace po vysazení antikoncepce, nepravidelná menstruace po vysazení antikoncepce

Dotaz: Dobrý den, chtěla bych vědět, zda souvisí s délkou užívání hormonální antikoncepce plánované otěhotnění? Mám v plánu brát hormonální antikoncepci 2 roky, a poté se hned snažit. Vím, že je to individuální, jen by mě zajímalo, zda je tělo více "zblblé" po dvouletém užívání oproti např. sedmiletému. Děkuji za odpověď.

Odpověď: Dobrý den, spíše než na délce užívání antikoncepce záleží na tom, zda jste před jejím nasazením měla již delší dobu pravidelný menstruační cyklus. Pokud někdo např. nasadí antikoncepci ve 14 letech, kdy ještě bývá nepravidelná menstruace, a tím se hormonální osa, která ještě není dostatečně vyzrálá, se zablokuje antikoncepcí, potom s největší pravděpodobností nebude pravidelná menstruace fungovat ani po vysazení. Laicky řečeno - tělo si nemá co pamatovat. Pokud jste tedy měla před nasazením hormonální antikoncepce pravidelnou menstruaci, neměl by být s nastartováním ovulace problém.
MUDr. Veronika Ťápalová

Publikace Zdravé těhotenství

Právě byla vydána zcela unikátní publikace pro těhotné i šestinedělky Zdravé těhotenství.

Zdravé těhotenství se současně věnuje:
- zdravé výživě,
- zdravému vaření krok za krokem,
- zdravému cvičení před, v průběhu těhotenství i po porodu.

Zdravé těhotenství je tedy publikace 3 v jednom za cenu jedné takovéto knihy.

Na jejím vzniku se podílela fyzioterapeutka Mgr. Kamila Vorlová, jež se dlouhodobě věnuje léčebnému cvičení žen, které nemohou otěhotnět, a vývojové stimulaci cvičením u dětí, a dále nutriční terapeutka Mgr. Jana Eliášová, která je rovněž autorkou zcela úžasných zdravých receptů.

Ovšem oním naprostým unikátem publikace je část Zdravé vaření krok za krokem. Jedná se o 16 pokrmů připravených pod odborným dohledem předními kuchaři na poli zážitkové moderní gastronomie nafocených krok za krokem. Jsou jimi Michal Barták ze studia Divoká vařečka, známý z pořadu Sama doma, a David Viktorin, známý z podniků Valoria nebo U kastelána v Brně. Díky receptům nafoceným krok za krokem se může naučit zdravě vařit kterákoliv z žen. A uvidí, že to není složité, že i zdravé jídlo může být velmi chutné, zvláště po odtajnění některých kulinářských fíglů našich šéfkuchařů.

Dalším velkým pozitivem publikace je systematičnost, se kterou byla sestavena.

Publikaci Zdravé těhotenství můžet zakoupit za cenu 299 Kč! Poštovné u 1 ks publikace pouze 75 Kč.

Více na: www.zdravetehotenstvi.cz

Naučte se zdravě vařit již před narozením miminka! Co se před porodem naučíte, s miminkem jako když najdete!

Otěhotnění při zvýšeném prolaktinu a astenozoospermii partnera

Dotaz: Dobrý den, již něco málo přes rok se s přítelem snažíme o miminko. Ráda bych věděla, jaká je šance přirozeně otěhotnět i přesto, že u mě zjistili zvýšený prolaktin a mému příteli astenozoospermii (72% nepohyblivých spermií, 5% pohyblivých neprogresivních, 13% pohyblivých pomalých a 10% pohyblivých rychlých).
Oba jsme nekuřáci, netrpíme nadváhou a já mám menstruaci pravidelnou.
Také by mě zajímalo, jaký je Váš názor na snížení hladiny prolaktinu přírodní cestou,  např. pomocí drmku, nebo zda je efektivnější hormonální léčba. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď: Ohledně zvýšeného prolaktinu - velmi důležitá informace je, jak výrazně je prolaktin zvýšen. Pokud je zvýšení pouze mírné a Vy máte podle Vašeho dotazu pravidelnou menstruaci, pak toto vůbec nemusí být problém a překážka k otěhotnění.
Pokud je zvýšení výrazné a má vliv na menstruační cyklus a ovulaci, pak je nutné toto došetřit a event. zahájit terapii za účelem snížení prolaktinu. Před tím je, ale vhodné vyšetřit i další věci, které mohou zvýšení prolaktinu vyvolat, např. hormony štítné žlázy.
Astenozoospermie je závažnější problém. Hodnoty spermiogramu nejsou opravdu příliš příznivé. Bylo by dobré spermiogram např. v 3 měsíčním intervalu zkontrolovat a mezitím by měl být partner zdravý, dostatečně odpočívat, nekouřit, event. začít brát nějaké přípravky, které kvalitu spermiogramu zlepší, např. Profertil, Wobenzym, přípravky s karnitinem, apod.
Pokud se výsledky kontrolního spermiogramu budou shodovat, pak bych doporučila konzultaci v centru asistované reprodukce, s domluvou na řešení Vašeho problému.
Odpovídala: MUDr. Eva Račanská

Folikulometrie

Dotaz: Dobrý den, prosím o radu. Snažím se otěhotnět, již 2. měsíc beru Utrogestan. Nyní mi na další cyklus předepsala paní doktorka ještě  "Clostilbegyt", který mám brát 5. - 9. den od začátku cyklu. A v době, kdy Clostilbegyt budu užívat, mám přijít na ultrazvukové vyšetření, začínající písmenem "F". Můžete mi, prosím, připomenout, jak se toto vyšetření jmenuje?
Pochopila jsem správně, že se dělá již kolem 7. dne cyklu, což dle mého soudu je ihned po skončení menstruace? Je to možné? Předem moc děkuji za Vaše odpovědi.

Odpověď: Dobrý den, vyšetření, které máte podstoupit, se nazývá folikulometrie. Při tomto vyšetření se měří velikost a počet folikulů, v podstatě  takových drobných cystiček ve vaječníku, ve kterých zrají vajíčka. Provádí se z toho důvodu, abychom zjistili, jak je vaječník aktivní a v jaké fázi je zraní vajíček a kdy asi dojde k ovulaci.
Folikulometrie se většinou provádí asi 11. - 12. den menstruačního cyklu, tzn. počítáno od prvního dne menstruace. Odpovídala: MUDr. Eva Račanská

Otěhotnění po vyjmutí antikoncepčního tělíska

Dotaz: Dobrý den, chci se zeptat, po jak dlouhé době se dostaví menstruace po vytažení Mireny a za jak dlouho může žena opět otěhotnět? (Mirenu mám asi rok a půl a chci další mimi).

Odpověď: Antikoncepční tělísko Mirena se zavádí na 5 let. Při jeho zavedení se menstruace většinou nedostavuje buď vůbec, nebo jen v podobě slabého krvácení či špinění. Za tento efekt je odpovědný gestagenní hormon, který je součástí tělíska.
Po vytažení tělíska by mělo dojít k obnovení původní menstruace prakticky od dalšího menstruačního cyklu (nejpozději do 3 měsíců). Co se týče snahy o těhotenství, není potřeba ji po vytažení tělíska nijak odkládat.
Odpovídala MUDr. R. Gerychová

(Plánování těhotenství)                 (Ovulační testy)

Jak otěhotnět? Ovulace. Plodné dny. - diskuze

Vložit příspěvek   Přehled článků s diskuzí   
Celkem stran: 6  (diskuzí: 58)
6 | 5 | 4 | 3 | 2 | 1 |
  • Časté kvasinkové infekce - neplodnost?
    Dobrý den,chtěla bych vědět, zda časté bakteriální a především kvasinkové infekce pochvy (někdy i neléčené) můžou způsobit záněty dalších orgánů-např. vaječníků, vejcovodů apod a tím způsobit neplodnost? Díky za odpověď   Simona
    SiMuLa   10.07.2014 11:36:45, reakcí: 1, poslední: 16.07.2014 05:53:39
    reagovat | zobrazit všechny reakce | URL příspěvku
    • \ RE: Časté kvasinkové infekce - neplodnost?
      Dobrý den, přenos především kvasinkových infekcí na další orgány vzestupně je velmi raritní.. Infekce, které se mohou vzestupně nejčastěji šířit (myslí se tím rozšíření na vaječníky, dělohu a popř. do malé pánve) jsou sexuálně přenosné infekce - tj. chlamidie, ureaplazmata.. V takovém případě mohou v nejtěžších případech opravdu způsobovat u žen neplodnost. U běžných bakteriálních a kvasinkových infekcí tomu tak ale nebývá.
      MUDr. Veronika Ťápalová
      Baby on line   16.07.2014 05:53:39
      reagovat | URL příspěvku
  • PORAD NIC
    Hezky vecer, mame problem s manzelem rok se snazime o dite a nejde nam to. Antikoncepci jsem brala za cely zivot asi jen 4mesice. Jsem stoho nestastna, kazdy mesic ocekavam a vzdycky nic. :( Muzete mi prosim poradit co delat ? Dekuji Andrea
    Andrea 20   07.07.2014 20:30:00, reakcí: 1, poslední: 15.07.2014 15:52:12
    reagovat | zobrazit všechny reakce | URL příspěvku
    • \ RE: PORAD NIC
      Dobrý den, pokud se snažíte intenzivně o těhotenství rok bez úspěchu, v tom případě bych doporučila bud přes Vašeho gynekologa či rovnou, objednat se na konzultaci do IVF centra v blízkosti Vašeho bydliště ( IVF centrum = centrum asistované reprodukce). Důvodů, proč se Vám nedaří otěhotnět může být celá řada - jak na straně Vaší, tak na straně manžela.. V centru s Vámi celou záležitost prokonzultují a navrhnou případná další vyšetření.
      MUDr. Veronika Ťápalová
      Baby on line   15.07.2014 15:52:12
      reagovat | URL příspěvku
  • Jak otěhotnět
    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Antikoncepci jsem brala 7,5let za jak dlouho je možné otěhotnět? a má to cenu se teďka snažit o miminko? děkuji Hlůšková 
    novosadka89   23.06.2014 20:23:02, reakcí: 1, poslední: 24.06.2014 10:30:52
    reagovat | zobrazit všechny reakce | URL příspěvku
  • Problém
    Dobrý den
    S přítelkyní si dítě dovolit nemůžeme, ale posledně jsme neměli kondom. Takže jsem jí jenom dráždil, tak že jsem jí tam vsouval žalud. Neejakuloval jsem do ní, jen jsem měl asi sperma v před ejakulátu. Je z této události možno otěhotnět .? Díky za odpověď
    Miloslav   17.06.2014 16:42:51, reakcí: 2, poslední: 23.06.2014 09:14:08
    reagovat | zobrazit všechny reakce | URL příspěvku
    • \ RE: Problém
      Přítelkyně je dokonce ještě pana. (už nejsme pod zákonem, ale přece jen by to byl problém)
      Miloslav   17.06.2014 17:34:42
      reagovat | URL příspěvku
      • \ RE: Problém
        Vkládáme odpověď Mudr. Veroniky Ťápalové:

        Dobrý den, pokud dojde k pohlavnímu styku a zasunutí penisu do pochvy, můžou být spermie přítomny i v tekutině před ejakulací. Pokud by Vaše přítelkyně měla zpoždění menses, ať si raději udělá těhotenský test.
        Baby on line   23.06.2014 09:14:08
        reagovat | URL příspěvku
  • Otěhotním
    dobrý den, chtěla jsem se zeptat brala jsem antikoncepci(natalia´) 2-3 roky a vysadila jsem ji 18.5 tak za jak dlouho můžu otěhotnět?
    ajaa   03.06.2014 19:02:24, reakcí: 1, poslední: 03.06.2014 20:01:45
    reagovat | zobrazit všechny reakce | URL příspěvku
  • 2.5. Jsem vysadila prasky a 6.5. Se dostavila menstruce.S pritelem sme noc stravili 9.5 10.5 a 11.5.Je mozne za tu dobu otehotnet.Mam uz 2 a pul letého syna a antikoncepci sem brala jen rok.První těhotenství se nam povedlo skoro po dvou letech.Tak se chci zeptat zda ted by se to nemohlo povest hned po vysazeni prasku.Boli me od vikendu v podbrisku dekuji
    majkei   21.05.2014 00:40:58, reakcí: 1, poslední: 03.06.2014 20:39:21
    reagovat | zobrazit všechny reakce | URL příspěvku
    • \ RE:
      Dobrý den,
      přikládám odpověď gynekoložky, MUDr. Veroniky Ťápalové:
      Dobrý den, to, že byste otěhotněla, je málo pravděpodobné v období ihned po menstruaci, ale pokud se nechráníte žádným způsobem, nedá se tato možnost nikdy vyloučit. Pro jistotu si tedy cca 14 dní od pohlavního styku udělejte těhotenský test.
      Baby on line   03.06.2014 20:39:21
      reagovat | URL příspěvku
  • Jj,pravda.I s věkem je všechno pomalejší.Obvykle ty nejlepší věci přicházejí,když už to nejméně čekáme  
    evasarlot   14.05.2014 13:53:35
    reagovat | URL příspěvku
  • Nemohu otěhotnět
    Dobry den, s pritelem se uz pres 4 mesice snazime o miminko, ale vzdy prijde zklamani a dostavi se menstruace. Jsme oba zdravi, menstruaci mam pravidelnou. Mam 4 letou dceru a pri ni jsem zapadla bez problemu. Prosim poradte, mam krivku s ov.dny, po styku nevstavam, snazim se dat zadek vyse, veskera nase vysetreni jsou v poradku. Dekuji.
    Ewka121   13.05.2014 03:44:18, reakcí: 5, poslední: 20.05.2014 19:43:27
    reagovat | zobrazit všechny reakce | URL příspěvku
    • \ RE: Nemohu otěhotnět
      Brala jsi během času antikncepci? Nedávno jsem řešila stejný problém,nakonec se po 4 měsících ovu zpozdila o 14 dní.A to jsem měla taky všechno pravidelně.Až na toto poslední období.Až mi přišel problém s boreliozou a já řešila toto,tak jsem najednou otěhotněla ani nevím jak.Psychika je taky mocná    
      evasarlot   13.05.2014 10:03:57
      reagovat | URL příspěvku
      • \ RE: Nemohu otěhotnět
        Ahoj. Antikoncepci jsem nebrala, snad naposledy v sestnacti. O te psychice jsem taky dosti cetla. Ale resime ted dost veci, nejen mimco. Neprijde mi, ze bychom se soustredili vylozene na me otehotneni. Jsem z toho zklamana, protoze s dcerou jsem zapadla doslova ihned. Ve ctvrtek jdu na gynekologii, tak snad neco vymyslime.
        Ewka121   14.05.2014 04:27:50
        reagovat | URL příspěvku
    • \ RE: Nemohu otěhotnět
      Dobrý den, nestresujte se. 4 měsíce nejsou žádná doba, a i když jste v případě prvního dítěte otěhotněla hned, může to nyní trvat déle. Obecně pokud neotěhotníte do roka, potom byste měla situaci cestou gynekologa řešit, ale to té doby zkoušejte spontánně. Pokud jste neměli problém předtím, měla byste otěhotnět bez problémů.
      MUDr. Veronika Ťápalová
      Baby on line   14.05.2014 10:00:32
      reagovat | URL příspěvku
      • \ RE: Nemohu otěhotnět
        Dekuji za odpoved. Na gynekologii mi pan doktor zjistil cistu na vajecniku a zanet. Pr. tyden budou vysledky, tak myslite, ze to muze mit na otehotneni nejaky vliv? Dceru nemam s nynejsim partnerem.
        Ewka121   16.05.2014 15:49:15
        reagovat | URL příspěvku
        • \ RE: Nemohu otěhotnět
          Dobrý den, některé cysty se řeší konzervativně (to znamená, že se neoperují), některé cysty se musí řešit operačně. Ani jedna ani druhá varianta však nemá vliv na budoucí těhotenství - stejně tak ani zánět.
          MUDr. Veronika Ťápalová
          Baby on line   20.05.2014 19:43:27
          reagovat | URL příspěvku
Vložit příspěvek   Přehled článků s diskuzí   
Celkem stran: 6  (diskuzí: 58)
6 | 5 | 4 | 3 | 2 | 1 |

Na Baby On Line to žije

Nejnovější příspěvky v diskuzi

Novinky od maminek

Aktuálně z redakce

Soutěže

Výpočet termínů a BMI

Vaše fotografie

Kdo je přihlášen ONLINE?

(v seznamu se objevíte, jste-li přihlášen/a a v nastavení máte tuto funkci zakliknutou)

Baby On Line vám nabízí mnohem více

  • Celebrity na BOL

    Rozhovor s MUDr. Vladimírem Dvořákem. Jaký je jeho názor na domácí porody a péči v ČR?

  • Výbavička

    Výbava pro miminko. Které věci by Vám určitě neměly ve výbavičce chybět? Praktický průvodce.

  • Poznáváme BOL

    Co se dnes děje na Baby on line? Jaké nové příspěvky si můžete dnes přečíst? Mrkněte na fotky a blogy.

  • Diskuzní klub

    Diskuze DNE - každý den nové téma! Zapojte se i Vy a podělte se o svůj názor. Nebojme se diskutovat!