Inzerce
Inzerce
Inzerce

Moje pocity 38. týden těhotenství (strana 2) - diskuze

Vložit příspěvek
  • 38.týden
    Spím relativně dobře, jen se 2x budím na wc.
    Opět se ozvala bolest levé kyčle - asi jak v noci ležím na levém boku. Protahovací cviky zabírají jen trochu.
    Je konec září, vedra nejsou, tudíž nohy neotékají.
    Popíjím maliník, dlabu sezamová semínka a snažím se každý den cvičit s annibalem.
    Na porod to prý zatím nevypadá, tak uvidíme.
    Sima05   | 26.09.2016 14:47:31
    Reagovat | URL příspěvku
  • Jsem 38+1 zatim to na porod nevypada.Termin mam 12.8.malej uz ma 3600g a ja mam po operaci ledvinu a mam vni kamen tak nedoporucujou prenaset protoze malej uz ted me zatezuje ledvinu svou vahou.Pribrala jsem celkem 7 kg
    Drakvicka   | 30.07.2014 19:54:45
    Reagovat | URL příspěvku
  • 38. týden
    Jsem protivná na sebe i na okolí, připadá mi to nekonečné a sotva se koulím. Začaly mi děsně otékat nohy a stejně tak i prsty na rukou. Už se nemůžu dočkat, až to bude za mnou a vše se zase vrátí do normálu. Ale kupodivu spím jako zabitá.
  • 38+2
    Hrůza...usnula jsem ve 4 hodiny ráno..vůbec nemůžu spát.je strašné vedro...nohy mi otékají, ale jinak je vše OK..v rámci možností...Mudr říkal že si ještě počkáme na příchod prcka..piju maliníkový čaj a nic se zatím neděje..termín mám 13tého v pátek :-))
    Lenka01   | 01.07.2012 19:00:55
    Reagovat | URL příspěvku
  • 38tg
    je to děs, vubec v noci nespim.V pondělí jdu na gyndu,snad mi doktor bude moct dat neco slabeho na spani.Dnes v noci jsem ani oko nezamhourila(( a to bych tak potrebovala spat,kvuli me trilete dcerušce,která mě tak dost zmáhá...jinak do porodnice teda nechodim,chodim porad ke gynekologovi,toci mi monitor u nej v ordinanci))což je asi lepší) aspon se tolik nenaběhám.jinak otoky nohou jsem měla před 14 dny a hooodně velký,a ted už skoro třetí den NIC!! Což je super.Váha se zastavila,a stojí tak už moc asi nepřibíráme)  
    mulatinka   | 31.03.2012 09:27:35
    Reagovat | URL příspěvku
Vložit příspěvek

Poradna

Interpretace hodnot HCG

| Kamiilla | 25.05.2020, 10:02

Dobrý den, paní doktorko,
jsem v raném stádiu těhotenství, 21. 5. jsem byla na ultrazvuku u své gynekoložky, která mi po vyšetření řekla, že plod odpovídá stáří 5+5tt, bez srdeční akce, nicméně jsem v té chvíli byla už 6+3tt podle poslední MS. A bylo mi řečeno, že další vývoj nevidí moc reálně, že ať počítám spíš s tím, že potratím. A že počkáme dalších 14 dní, tj. do 4. 6., kdy bych měla být 8+3tt. Měla jsem u sebe i výsledky HCG, jako samoplátce, ale nikdo mi je bohužel nevysvětlil, tak bych Vás moc ráda poprosila o vysvětlení, nevím, na co přesně mám koukat, jestli úplně na první hodnotu a poslední a nebo jestli má vždy vyrůst poslední naměřená hodnota dvakrát tolik a za jako dlouho... Jsem z toho opravdu hodně špatná, mrzí mě, že mám vůbec takovou informaci, protože dalších skoro 14 dní být v tomhle stavu je pro mě strašné. Taktéž bych Vás poprosila o názor, co si myslíte o tom, že bych navštívila už tento týden v pátek 29. 5. jiného gynekologa pro další názor? To budu 7+4tt, nebo myslíte, že je stále pořád moc brzy? Mockrát děkuji za odpověď a vysvětlení, co mám sledovat na HCG, abych si ho uměla správně interpretovat.
VÝSLEDKY:
Poslední MS: 6. 4.
ovulace 16. 4.
pozitivní TT: 10DPO
HCG: 4. 5. - 875 U/l, 6. 5. - 2.055 U/l, 11. 5. - 8.382 U/l, 14. 5. - 12.111 U/l, 22. 5. - 25.788 U/l

Pěkný den, Kamila

Dobrý den, podle výsledků hCG by těhotenství mohlo vypadat nadějně (u prosperující gravidity se hodnota hCG v prvním trimestru zhruba zdvojnásobí co dva až tři dny). V pátém týdnu nemusí být tlukot srdce na ultrazvuku ještě vidět, kolem šestého týdne by se již určitě mělo ukázat. Stáří těhotenství je nejpřesnější podle ultrazvuku (než podle poslední menstruace, tento údaj, stejně tak jako údaj o datu ovulace, je často nepřesný a nespolehlivý). Pokud bude na ultrazvuku již vidět tlukot srdce, nemá smysl dále sledovat hCG, stejně tak pokud se tlukot srdce i nadále neobjeví, taktéž nemá smysl sledovat hCG v krvi. Zda zvolit jiného gynekologa, je rozhodnutí čistě na Vás, kontrola po dvou týdnech není chybným postupem. Je vhodné dát těhotenství nějaký určitý čas, aby se opravdu ukázalo, jak prosperuje. Příliš časté kontroly nemusí obecně vždy přinést užitek. V neposlední řadě také záleží na tom, jakou máte gynekologickou a osobní anamnézu, věk, způsob otěhotnění apod. Hezký den.

MUDr. Andrea Liszková | Babyonline | 27.05.2020, 10:12
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce