Inzerce
Inzerce
Inzerce

36. týden těhotenství

Poradna

Dobry den, v zari 2018 se mi narodila dcera,kojena byla do ledna 2020. Od te doby stale cekam na obnoveni cyklu, jelikoz bych rada druhe miminko. Bohuzel marne. Moje pani doktorka mi predepsala Trisequens. Rada bych se zeptala, zdali tento lek funguje antikoncepcne a nebo je mozne otehotnet i behem jeho uzivani? Pred prvnim tehotenstvim mi pomohl clostylbegit. Je mozne (pripadne kdy) jej opet nasadit na podporu ovulace? Z krevnich testu vysel zvyseny prolaktin (Hodnota lehce pres 600) s cimz se potykam jiz nekolik let (zadne leky na snizeni neberu). Myslite, ze by bylo dobre resit i snizeni prolaktinu? Moc dekuji Za odpoved. Pekny den

Dobrý den, zvýšený prolaktin působí negativně na možnost otěhotnění a snižuje ji, je proto vhodné tento stav zaléčit, aby došlo ke snížení jeho hladiny, a tudíž ke zvýšení šance spontánně otěhotnět. Z textu nelze posoudit, kolik je Vám let, nicméně Trisequens je hormonální substituční terapie (která je určená pro léčbu menopauzálních symptomů), nefunguje jako antikoncepce. Pokud při jeho užívání dojde k otěhotnění, je potřeba jej ihned vysadit. V případě podpory ovulace je určitě vhodná terapie Clostilbegytem. Možnost otěhotnět je ovlivněna komplexem různých mechanismů a dějů, mezi které patří i mimo jiné fyziologická hodnota prolaktinu. 

MUDr. Andrea Liszková | Babyonline | 06.07.2020, 07:24
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce