banner

Je to tak vláčné a chutné pečivo, že ho dělám skoro každý den! :-)

Ingredience:

  • Recept na domácí semínkový chléb bez mouky100 g mletých slunečnicových semínek
  • 25 g mletých lněných semínek
  • 2 g kvasnic (půlka kostičky nebo používám i pytlíček sušeného droždí)
  • 1 vajíčko
  • 2 polévkové lžíce ghee (místo přepuštěného másla můžete použít i obyčejné)
  • 5 špetek drceného knímu
  • 2 špetky soli
  • libovolná semínka nebo celý kmín k posypání na závěr

Postup přípravy:

1. Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si nádobu ve které se nám bude chléb dobře péct.

2. Nejpraktičtější je malý hrnec vhodný do trouby, ale pokud ho nemáte, stejný účel splní i menší pekáček který nezapomeneme vyložit pečícím papírem – na výsledném tvaru až tolik nezáleží. :-)

3. Smícháme všechny ingredience do hladkého těsta a vložíme do pečící nádoby.

4. Pečeme přibližně 45 minut, maximálně ale hodinu, jinak se chléb zbytečně vysuší.

Po dopečení necháme vychladnout a až poté vyklopíme a krájíme na plátky.

Tento chléb si zachová svojí vláčnost, vůni a čerstvost po několik dní díky obsaženým tukům, aniž by musel být v chladu. Výborně chutná nejen ke snídani, ale i jako příloha k různým domácím pomazankách, např. Hummusu.

Kdo z vás tedy doteď ještě neměl odvahu upéct si domácí pečivo, má nyní jedinečnou příležitost, jak si jeho zdravější variantu jednoduše vyzkoušet. :-)

 

Sdílejte stránku

Vybraná anketa

Kolik jste přibrala v prvním těhotenství?

17 %
2 hlasy

42 %
5 hlasů

25 %
3 hlasy

0 %
0 hlasů

0 %
0 hlasů

17 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 12 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Zdravé těhotenství

těhotenství
Unikátní publikace pro těhotné i šestinedělky věnující se současně zdravé výživě, zdravému vaření krok za krokem a zdravému cvičení před, v průběhu těhotenství i po porodu. O tom nejdůležitějším, co rozhoduje o zdraví Vašeho miminka! Zkuste to!
cena pouze u nás: 199 Kč
Zdravé těhotenství