Je to tak vláčné a chutné pečivo, že ho dělám skoro každý den! :-)
Ingredience:
Postup přípravy:
1. Troubu předehřejeme na 180 °C a připravíme si nádobu ve které se nám bude chléb dobře péct.
2. Nejpraktičtější je malý hrnec vhodný do trouby, ale pokud ho nemáte, stejný účel splní i menší pekáček který nezapomeneme vyložit pečícím papírem – na výsledném tvaru až tolik nezáleží. :-)
3. Smícháme všechny ingredience do hladkého těsta a vložíme do pečící nádoby.
4. Pečeme přibližně 45 minut, maximálně ale hodinu, jinak se chléb zbytečně vysuší.
Po dopečení necháme vychladnout a až poté vyklopíme a krájíme na plátky.
Tento chléb si zachová svojí vláčnost, vůni a čerstvost po několik dní díky obsaženým tukům, aniž by musel být v chladu. Výborně chutná nejen ke snídani, ale i jako příloha k různým domácím pomazankách, např. Hummusu.
Kdo z vás tedy doteď ještě neměl odvahu upéct si domácí pečivo, má nyní jedinečnou příležitost, jak si jeho zdravější variantu jednoduše vyzkoušet. :-)
Recept zaslala Jitka z Rodíme ONLINE 2018/2019.
25 %
17 hlasů
70 %
47 hlasů
4 %
3 hlasy
Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!