Barvení vlasů v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu. Mohu si v době těhotenství barvit vlasy?

Odpověď: Dobrý den, barvení vlasů se v těhotenství obecně příliš nedoporučuje, ale vztahuje se to hlavně na období prvního trimestru. Vaše kadeřnice by měla o vaší graviditě vědět, aby se snažila barvu na vlasy nenanášet přímo na pokožku hlavy a to kvůli chemikáliím, které barva obsahuje. Barvení vlasů v těhotenství by také mělo probíhat v dobře větrané místnosti, protože hlavním problémem při obarvování je dýchání amoniakových výparů, které mohou být nebezpečné pro vyvíjející se plod, a to zvláště v prvních třech měsících těhotenství. MUDr. Veronika Ťápalová

Dodatek: Moc děkuji za odpověď. Paní doktorka píše nenanášet přímo na pokožku hlavy, což při barvení moc dobře nepůjde. Chtěla jsem si hlavu obarvit doma a použít druh: Henna na vlasy, u které píšou, že je 100% přírodní. Děkuji. 

Odpověď: Myslím, že Henna na vlasy by vadit neměla. Navíc, pokud nejste v prvním trimestru, neměla by vadit ani žádná jiná barva. MUDr. Veronika Ťápalová

Autor: MUDr. Veronika Ťápalová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Autor: MUDr. Veronika Ťápalová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

Barvení vlasů v těhotenství, Hena – barva na vlasy v těhotenství - diskuze

  • A co barvení vlasů při kojení?
    Mohu si barvit vlasy při kojení? Je to škodlivé pro dítě?
    Chechia   | 31.07.2014 11:36:31 | Reakcí: 1, poslední: 01.08.2014 17:05:10
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: A co barvení vlasů při kojení?
      Dobrý den,
      přikládáme odpověď MUDr. Ludmily Vomelové:
      V těhotenství i během kojení se nedoporučuje barvení vlasů.
      Baby on line   | 01.08.2014 17:05:10
      Reagovat | URL příspěvku
Vložit příspěvekČlanky s diskuzí

Poradna

Vážená paní doktorko,
mohla bych se na Vás obrátit se soukromým dotazem?
Mám atopicky ekzem na předloktí, rukách a bercích. Při zhoršení mi doktorka doporučila belogent krém, a protože se mi ted všechno hrozne zhoršilo, tak jsem 5 dnů před zjištěním těhotenství 2x denně mazala tím belogentem ruce, nohy i oblast třísel. Včera jsem byla na gynekologii a doktor mi potvrdil těhotenství-týden 5+2.
Nemůže se něco stát miminku? Jsem z toho vyděšená a hrozně si to vyčítam, o miminko se s manželem snažíme rok.
Děkuji za odpověď.
Lucka
K této odpovědi přišel doplňující dotaz:
Dobrý den, děkuji paní doktorce Ťápalové za odpověď, ale belogent krém obsahuje kromě kortikoidu také antibiotikum gentamicin, mohla by se mi vyjádřit i k němu? Ani ten gentamicin v casnem zacatku tehotenstvi (5+2) nemůže ublížit plodu? Mazala jsem se 4 dny na celých rukou a bercích. P.S. Jaký je Váš názor na pití rozpustné kávy v tehotenstvi?

Dobrý den, nemějte obavy. Kortikoidy během těhotenství, a to i užívané ve větší dávce perorálně, plodu neublíží. Jsou ženy, které užívají kortikoidy celé těhotenství.

Na něj paní doktorka odpověděla:

Dobrý den, perorálně by se gentamicin během těhotenství užívat neměl, ale takto krátké užívání a navíc lokálně vývoj plodu neohrozí. Nemějte obavy.

MUDr. Veronika Ťápalová | Babyonline | 31.01.2018, 07:23
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Zavřít reklamu
Inzerce