Menstruace po porodu

Menstruace se může dostavit mezi 8. a 16. týdnem po porodu, ale ženy, které kojí, mohou začít menstruovat mnohem později – často až poté, co kojit přestanou. Neznamená to automaticky, že žena, která kojí, nemenstruuje. Také neplatí, že když žena kojí a nemenstruuje, je neplodná! Kojící žena rozhodně neplodná není! K ovulaci totiž může docházet i předtím, než začnete menstruovat! Proto je nutné myslet i na vhodnou antikoncepci. Pokud je menstruace po porodu nepravidelná a delší než před otěhotněním, není důvod k panice. První dva až tři cykly bývají nepravidelné. Neupraví-li se cyklus do půl roku, určitě se poraďte s lékařem.

Vaše dotazy

Menstruace po porodu

Dobrý den, ráda bych se zeptala na dotaz ohledně menstruace po porodu. Mám 14-ti měsíčního syna. Stále kojeného ráno, někdy jednou přes den před spaním a večer někdy i víckrát přes noc. Užívám HA pro kojící. Do jednoho roku po porodu jsem byla bez menstruace. Teď už dva měsíce špiním nebo menstruuji v kuse. Za ty dva měsíce jsem byla jen asi 10 dní bez špinění nebo menstruace. Je to v pořádku? Při kontrole cca po půl roce po porodu mě doktorka řekla, že je normální, že menstruace nepřišla, že je to kojením. Předem moc děkuji za odpověď. 

Odpověď MUDr. Veroniky Ťápalové: Dobrý den, některé ženy při kojení menstruují, jiné nikoliv a je to velmi různé i při různé intenzitě kojení. Takže to tak klidně mohlo být, že jste rok při kojení nemenstruovala a nyní již ano. Stačí změnit přestávky mezi kojením a menstruace se může spustit. Pokud byste i při užívání antikoncepce stále měla kontinuální špinění či krvácení, pravděpodobně je to tím, že Vám daný přípravek nevyhovuje a bylo by dobré jej vyměnit za jiný.

Autor: MUDr. Veronika Ťápalová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Autor: MUDr. Veronika Ťápalová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

Menstruace po porodu - diskuze

  • svědectví o tom, jak jsem vyléčil mé fibroid a já jsem teď těhotná
    Děkuji Dr.Ogunze
    Pomohl mi s rychlou léčbou fibroidu a jeho velikost byla 9,8 x 10,7 cm. Pak jsem začal léky užívat pouze jeden měsíc a teď jsem z toho úplně vyléčen. Dokázal jsem to udělat bez jakéhokoli chirurgického zákroku, nyní mohu žít jako každý normální člověk a mohu jíst jakékoliv jídlo dle mého výběru a teď jsem těhotná, takže pokud potřebujete takovou pomoc, kontaktujte jej přes whats-app +2348074122178 nebo mail: (drogunzesolutionhome@gmail.com) nebo (dreboselesolutioncenter@hotmail.com) Jsem šťastný

    a on může vyléčit následující nemoci

    {1} HIV a AIDS
    {2} Diabetes
    {3} epilepsie
    {4} Rakovina krve
    {5} HPV
    {6} ALS
    {7} Hepatitida
    {8} Kouzlo lásky, aby tě získal zpět
    {9} herpes virus
    {10} striže
    {11} bylin na snížení tuku nebo tlustého břicha
    {12} slabá erekce
    a mnohem víc
    annaandrej   | 05.11.2018 23:19:12
    Reagovat | URL příspěvku
Vložit příspěvekČlanky s diskuzí

Poradna

Nulsora a menstruace

| bseb | 21.09.2020, 08:51

Dobrý den, prosím o radu ohledně přípravku Nulsora. S manželem nám selhala klasická antikoncepce a proto jsem 1.8 užila (po 6h od styku) přípravek Nulsora. Zdálo se být vše v normálu bez nežádoucích účinků nicméně předpokládaná perioda přišla již 20.den cyklu- 10.8 (obvykle mám po 29dnech - délka 4dny) a objevila se velká citlivost prsou a slabá laktace. Další očekávaná perioda se pak dostavila po 23dnech -1.9.Po této periodě jsem provedla těh.test -s negativním výsledkem. Vše by se zdálo být v pořádku, jelikož jsem s lehkým "rozhozením" periody počítala, ale ve dnech předpokládané ovulace tj.13.9 se opět objevilo slabé krvácení nejprve v podobě špinění lehce zrůžovělým hlenem, později slabší menstruací. A tento stav přetrvává již 8 den. Prosím o radu, zda je nutné běžet urychleně k lékaři, nebo zda předpokládat, že je to stále reakce těla na přípravek Nulsora a očekávat návrat do normálu. Cca tři dny jsem užívala kontryhelový čaj.
Děkuji

Dobrý den, tyto preparáty mohou menstruační cyklus velmi rozhodit. Zakrvácení v době ovulace mívá malé procento žen a nejedná se o patologický stav. Pokud však krvácení trvá 8 dní, je vhodné těhotenství vyloučit (nejpřesnější je odběr těhotenského hormonu z krve, také doplnění ultrazvuku). Pokud jste užila tabletu do 6 hodin od pohlavního styku, je otěhotnění opravdu velmi málo pravděpodobné. Hezký den.

MUDr. Andrea Liszková | Babyonline | 21.09.2020, 13:26
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce
×