Inzerce
Inzerce
Inzerce

Má frekvence pohlavních styků vliv na úspěšnost početí?

Ano, ale naprosto opačný, než se ve společnosti běžně traduje. Párům se běžně doporučuje několikadenní abstinence, aby byl dostatek spermií ve spermatu. Pro oplození je však důležitá kvalita spermií, ne kvantita. Kvalita se bohužel s příliš dlouhým odstupem ejakulace zhoršuje. Takže představa, že s delší přestávkou mezi ejakulacemi se zvýší pravděpodobnost oplození, je nesprávná.

Rozhovor s p. prof. MUDr. Pavlem Trávníkem vedla MUDr. Jana Martincová

Autor: prof. MUDr. Pavel Trávník, DrSc.
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Autor: prof. MUDr. Pavel Trávník, DrSc.
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

Má frekvence pohlavních styků vliv na úspěšnost početí? - diskuze

Poradna

Mohu být těhotná?

| anickaaa_92 | 21.09.2022, 11:43

Dobrý den mám dotaz...
8.12.2021 jsem měla nechráněný pohlavní styk s nyní bývalým přítelem poté jsem si udělala týden po styku těhotenský test a byl negativní. Po těhotenském testu jsem šla ke svému gynekologovi pro HA a ten mi taky řekl, že nejsem těhotná. HA jsem používala měsíc hned po vydání receptu takže jsem nečekala na menstruaci. Momentálně jsem těhotná s jiným partnerem termín mám 27.11.2022 datum početí vychází 6.3.2022 a chtěla jsem se zeptat jestli mužu být těhotná s bývalým přítelem. Děkuji

Dobrý den,

pokud datum početí je určen na březen, je s pravděpodobností blížící se jistotě možné říct, že dítě s partnerem z prosince nečekáte.

MUDr. Pavla Kolíková | Babyonline | 23.09.2022, 08:58
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce
×