Inzerce
Inzerce
Inzerce

Injekce na vyvolání menstruace

Injekce na vyvolání menstruace je aplikována na základě rozhodnutí ošetřujícího gynekologa. Nejběžněji používanou látkou je agolutin. Injekce k vyvolání menstruace nezpůsobuje potrat, jestliže je důvodem opoždění menstruace těhotenství.

Injekce pro vyvolání menstruace je ženě aplikována v případě, že žluté tělísko nedostatečně produkuje hormon progesteron. Příznakem je především chybějící menstruace. Injekce dodá tělu příslušnou dávku gestagenů, která způsobí přeměnu děložní sliznice (uvede ji do sekreční fáze) a poté dojde ke krvácení. Před aplikací injekce na vyvolání menstruace je nutné gynekologické vyšetření. A to provést ultrazvuk, zjistit, zda se nejedná o těhotenství nebo nějaký chorobný stav, jak je na tom děložní sliznice. Vyšetření slouží zároveň k možnému objasnění příčiny, proč menstruace nepřišla. Navíc injekce na vyvolání menstruace nemá efekt, pokud sliznice není dostatečně vysoká. Pokud má žena např. i nedostatek estrogenů a sliznice díky tomu nenaroste, pak se nemá co odloučit.

Inzerce
Autor: MUDr. Veronika Ťápalová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Autor: MUDr. Veronika Ťápalová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

Injekce na vyvolání menstruace - diskuze

  • svědectví o tom, jak jsem vyléčil mé fibroid a já jsem teď těhotná
    Děkuji Dr.Ogunze
    Pomohl mi s rychlou léčbou fibroidu a jeho velikost byla 9,8 x 10,7 cm. Pak jsem začal léky užívat pouze jeden měsíc a teď jsem z toho úplně vyléčen. Dokázal jsem to udělat bez jakéhokoli chirurgického zákroku, nyní mohu žít jako každý normální člověk a mohu jíst jakékoliv jídlo dle mého výběru a teď jsem těhotná, takže pokud potřebujete takovou pomoc, kontaktujte jej přes whats-app +2348074122178 nebo mail: (drogunzesolutionhome@gmail.com) nebo (dreboselesolutioncenter@hotmail.com) Jsem šťastný

    a on může vyléčit následující nemoci

    {1} HIV a AIDS
    {2} Diabetes
    {3} epilepsie
    {4} Rakovina krve
    {5} HPV
    {6} ALS
    {7} Hepatitida
    {8} Kouzlo lásky, aby tě získal zpět
    {9} herpes virus
    {10} striže
    {11} bylin na snížení tuku nebo tlustého břicha
    {12} slabá erekce
    a mnohem víc
    annaandrej   | 05.11.2018 23:20:50
    Reagovat | URL příspěvku
  • Agolutin
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat je metoda "pravidelná aplikace Agolutinu" normální? Moje gynekoložka mi tuto metodu doporučila(a praktikuji ji už třetí cyklus) ale před třetí dávkou se mi objevily celkem silné bolesti v podbříšku a paní gynekoložka mě nechtěla vyšetřit a přesto nechala aplikovat agolutin. Mestruace mi nepřišla bolesti přetrvávájí několik dní a těhotenské testy mi vycházejí negativně. Mohu být přesto vše těhotná???
    lililula   | 07.10.2016 15:21:09
    Reagovat | URL příspěvku
  • Zkušenost s injekcí
    Když jsem vysadila HA musela jsem nakonec právě na tuhle injekci. Moje gynekoložka napřed čekala, zda tělo nezareaguje přirozeně, po nějakém týdnu jsme zkusily ještě nějaký prášek, ale nakonec došlo znovu na vyšetření a injekci. Pak už mi ten Ria tampón, co jsem s sebou pořád tahala, přišel velmi vhod.  
    ZuzkaK42   | 21.06.2016 10:40:27
    Reagovat | URL příspěvku
Vložit příspěvekČlanky s diskuzí

Poradna

Cysta na vaječníku

| Petra94 | 15.09.2022, 15:42

Vážená paní doktorko,
velice se omlouvám, že Vás ruším. Obracím se na Vás s prosbou, byla jsem dnes na kontrole u paní doktorky, dělala mi ultrazvuk (vaginální) a na pravém vaječníku mám prý "cystičku" o velikosti 33 mm, zpoždění menstruace je 7 dní, mám vysazenou antikoncepci kvůli Marvelon z důvodu trombózy na LHK, terapie Fraxiparine. Trombóza už zmizela, ale injekce mám ještě na 20 dní. Jinak na gynekologii vše v pořádku i moč. Paní doktorka mi sdělila, že se nejedná o cystu, ale vaječník nyní takto reaguje po vysazení antikoncepce a počkáme 7-10 dní, zda menstruace dorazí nebo né, poté bychom nasadily notedhisteron nebo menstruaci vyvolaly pomocí injekce. Mám bolesti v podbřišku a v zádech. Sestřička říkala, že se jedná o maličkou cystičku.
Chtěla bych se jen zeptat, zda je tato velikost opravdu normální a nemůže mi způsobit vážnější potíže, či mne nějakým způsobem ohrozit.
Děkuji za odpověď a radu

Dobrý den,

nemohu takto Váš stav posoudit v rámci internetové poradny. Nicméně vysazení antikoncepce a léčba Fraxiparine je pro nález trombózy LHK zcela lege artis. A na expektačním přístup a sledování dynamiky vývoje nálezu na vaječníku mi taktéž nepříjde jako postup, který Vaše zdraví nějak dle popisu ohrožoval.

MUDr. Pavla Kolíková | Babyonline | 23.09.2022, 08:55
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce
×