Tento týden mám pro vás zdravý recept na lehký oběd nebo večeři plnou chutné zeleniny.
Ingredience:
Postup přípravy:
1. Rozkrojíme lilky podél a vydlabeme z nich vnitřek, tak aby nám vznikla „kolíbka“. Dejte pozor, aby se vám při vydlabávání lilek neprotrhl – při pečení by z něj pak vytekla všechna šťáva ze směsi.
2. Mleté maso orestujeme na cibulce, okořeníme a přidáme na drobno nahrájené žampiony, zbytky z lilku a lisovaný česnek, případně další zeleninu, kterou máte rádi.
3. Nakonec přidáme cherry rajčátka a krátce prohřejeme.
4. Vydlabaný lilek bohatě naplníme připravenou směsí masa, rajčátek, žampionů a vložime do trouby na 180° cca na 30 minut.
5. Pokud chcete mít lilky úplně měkké, nechte péct ještě dalších 15 minut.
Vhodnou přílohou jsou např. brambory, ale tento pokrm je vydatný a chutný i bez ní.
Přeji ať si na této zdravé variantě přípravy lilků pochutnáte stejně jako já. :-)
Recept zaslala maminka JItka z Rodíme ONLINE 2018/2019
25 %
17 hlasů
70 %
47 hlasů
4 %
3 hlasy
Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!