banner

Ingredience:

  • 1 pytlík sušeného droždí
  • 200-300 ml mléka
  • 50 g cukru
  • 500 g hladké mouky (400 g špaldové, 100 g žitné)
  • sůl
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 1 žloutek

Postup přípravy:

Do mísy dejte mouku se solí, cukr, žloutek, vychladlé máslo a droždí. Postupně přidávejte vlažné mléko a vypracujte měkké těsto. Poprašte ho moukou a nechte hodinu kynout do dvojnásobných rozměrů.

Těsto rozválejte na asi centimetr silný plát a nakrájejte na čtverečky 5?×?5?cm. Rozdělte na ně náplň (já dávala povidla, ale můžete i tvaroh, mák, prostě to, co máte rádi. V pekáči pak rozehřejte máslo, buchty v něm ze všech stran smočte a vyskládejte (spojem dolů) do řad.

Zapněte troubu na 200/180 stupňů. Buchty nechte v pekáči ještě čtvrt hodiny kynout a pak je dejte do trouby. Po deseti minutách trochu snižte teplotu a buchty deset až patnáct minut dopékejte. Ještě horké je pokropte rumem smíchaným s cukrem a dvěma lžícemi horké vody. Vychladlé buchty pocukrujte.

Recept zaslala maminka Barbora z Rodíme ONLINE 2018/2019

Sdílejte stránku

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

70 %
47 hlasů

4 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Zdravé těhotenství

Výživa, recepty a cvičení
Unikátní publikace pro těhotné i šestinedělky věnující se současně zdravé výživě, zdravému vaření krok za krokem a zdravému cvičení před, v průběhu těhotenství i po porodu. O tom nejdůležitějším, co rozhoduje o zdraví Vašeho miminka! Zkuste to!
cena pouze u nás: 199 Kč
Zdravé těhotenství