Měsíc se značkou Prevenar 13

Pomozte chránit své blízké před závažnými pneumokokovými infekcemi!

Pneumokoková onemocnění u dětí

Pneumokok je zákeřná bakterie Streptococcus pneumoniae, která může náhle zaútočit a způsobit závažné onemocnění, jako je meningitida (zánět mozkových blan), sepse (otrava krve) a zápal plic. Pneumokok je také jednou z častých příčin mnohdy bolestivého zánětu středního ucha. Při průniku pneumokoků do krevního oběhu dochází k celkovým nákazám, které jsou velmi závažnými a život ohrožujícími stavy. Navíc mohou zanechávat celoživotní následky, přičemž často mohou onemocnět naprosto zdravé děti.

Očkování jako prevence

Dejte svému miminku šanci, aby se bránilo samo proti pneumokokovému onemocnění. Očkovací látky chrání lidský organismus před určitými nemocemi. Vakcíny se vyrábí z oslabených nebo usmrcených infekčních organismů, v případě pneumokoků jde o neživé části tohoto organismu. Konjugované vakcíny (například Synflorix, Prevenar 13) mají schopnost navodit dlouhodobou imunitu i u nejmenších dětí.

Inzerce

 

Zajímavé články

 

Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Měsíc se značkou Prevenar - diskuze

Poradna

Výsledky cytologie

| aksilE | 14.09.2021, 08:15

Dobrý den,
Je mi 26 let.

Děkuji moc za odpověď.


MUDr. Elena Peschoutová | Babyonline | 17.09.2021, 20:48
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce
×