Inzerce
Inzerce
Inzerce

Zdravá svačinka 5: Rohlík s cottagem a s jarní cibulkou, mrkev

Suroviny: Nutriční hodnota:
1 (40 g) rohlík 880 kJ (210 kcal)
30 g cottage sýru 14 g bílkovin
20 g jarní cibulky 3 g tuků
150 g mrkve 36 g sacharidů

Pracovní postup:

Cottage smícháme s najemno nakrájenou jarní cibulkou. Rohlík rozřízneme a namažeme. Pečivo lze namazat 10 g másla, energetická hodnota se zvýší cca o 300 kJ. Svačinu doplníme čerstvou mrkví.

Rohlík s cottagem a s jarní cibulkou, mrkev

Další recept již v pondělí. Jaký? Celozrnná palačinka s domácím borůvkovou marmeládou, hruška.

Inzerce

Originální knížky s knowhow pro jedinečné děti i jejich rodiče

       Set pro předškolní děti         Zdravé těhotenství     Co se od kamarádek nedozvíš + Žena po 40



Originální pro jedinečné!

www.prochytrehlavicky.cz

Inzerce

 

Autor: Mgr. Jana Eliášová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Autor: Mgr. Jana Eliášová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

Rohlík s cottagem a s jarní cibulkou, mrkev - diskuze

Poradna

Jaké pečivo pro batole?

| haliska | 01.03.2023, 11:46

Dobrý den, můj syn (18 měsíců), od mala upřednostňuje z bílého pečiva hlavně rohlíky, chleba mi odmítá jíst. Četla jsem tady v doporučeních, že rohlíky jsou "horší" než chleba. Já jsem myslela, že rozdíl není, když je oboje bílé pečivo. Nevadí tedy, že rohlíky snídá téměř denně? Nebo můžu zkusit střídat např. s celozrnným pečivem? Někde jsem četla, že ale toto nedoporučují malým dětem. Děkuju za odpověď.

Dobrý den,

v dětské (batolecí) výživě upřednostňujeme pečivo s nižším obsahem vlákniny, tedy pečivo z bílé (nízkovymleté) mouky pro její lepší stravitelnost. Postupně je do stravy vhodné zařazovat i další druhy pečiva, chleba včetně pečiva celozrnného. Rozdíl mezi přípravou rohlíků a chleba je v použití jiného (tmavého) typu bílé mouky. Mouka využívaná k pečení chleba je přece jenom biologicky hodnotnější. Nevadí tedy, že nabízíte synovi rohlíky. Doporučuji ale postupně s věkem zařazovat dalamánky, grahamové rohlíky, pečivo pšenično-žitné, špaldové, žitno-pšeničné a nakonec i celozrnné typy pečiva. Takové pečivo by mělo být základem už školního dítěte. 

S pozdravem Jana Eliášová

Mgr. Jana Eliášová | Babyonline | 10.03.2023, 10:49
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce
×