Zdravá svačinka 8: Žitno-pšeničný chlebíček s brusinkami a ořechy, pomeranč
Rozpis na 1 malou chlebíčkovou formu (8 ks) | Nutriční hodnota: |
70 g celozrnné žitné mouky | 860 kJ (205 kcal) |
50 g hladké mouky | 5 g bílkovin |
50 g třtinového cukru | 6 g tuků |
1,5 vejce | 32 g sacharidů |
2 lžíce medu | z toho 10 g přidaného cukru |
25 g másla | |
1/16 l mléka | |
50 g brusinek | |
50 g vlašských ořechů | |
1/2 prášku do pečiva |
Pracovní postup:
V míse postupně smícháme všechny ingredience – žitnou a pšeničnou mouku promícháme s kypřícím práškem, přidáme cukr, med, vejce, rozpuštěné máslo, brusinky nebo jiné kandované ovoce, nastrouhané ořechy a mléko podle potřeby, abychom vymíchali těsto spíše polo-tužší konzistence. Těsto vložíme do chlebíčkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 170 °C – těsto v chlebíčkové formě 40 minut. Formu podle potřeby vymažeme máslem a vysypeme moukou. Hotový chlebíček naporcujeme. Svačinu doplníme pomerančem.
Celý recept na žitný chlebíček včetně fotografií najdete na portálu ZdravéOmlazení.cz.

Další recept již zítra. Jaký? Mrkvovo-jablečný muffin z celozrnné mouky, jablko.
Originální knížky s knowhow pro jedinečné děti i jejich rodiče
Originální pro jedinečné!
Předchozí článek:

Bílý jogurt, müsli, mandarinka
Následující článek:

Mrkvovo-jablečný muffin z celozrnné mouky, jablko
Poradna
Dobry den, rada by som sa opytala, aka je ochrana dietatka po 2. ockovani infanrix hexa. Dcerka ma dostat 3. davku o mesiac (po 8 mesiacoch po 2. davke), ale vcera si oskrela prstek na strku na ceste, byvame na dedine... Ranu som samozrejme ocistila a vydenzifikovala peroxidom. Hrozi dcerke nakaza tetanom?
Dobrý den,
ochrana po 2. dávce je již úplná, 3. dávka je posilovací, aby ochrana vydržela do dalšího očkování – tj. do 5 let věku dítěte.

Pro akci je nutné přihlášení
Související články
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
23 %
15 hlasů
72 %
47 hlasů
5 %
3 hlasy
Celkem hlasovalo 65 unikátních návštěvníků