Inzerce
Inzerce

Očkování se stalo obětí svého vlastního úspěchu: Rozhovor o očkování a přístupu rodičů s předsedkyní Odborné společnosti praktických dětských lékařů MUDr. Alenou Šebkovou 

Milé čtenářky a milí čtenáři Babyonline,

i když to vypadá, že o očkování toho bylo napsáno i řečeno již spoustu, tak to stále nestačí. Mnoho z vás může mít stále pochybnosti nebo nezodpovězené dotazy. U mě je to spíše tak, že čím více do problematiky pronikám, tím více si myslím, že o ní nic nevím a napadají mě stále nové a nové otázky.

Tentokrát jsem se s nimi obrátila na paní doktorku Šebkovou, předsedkyni Odborné společnosti praktických dětských lékařů České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.

Inzerce

Povídaly jsme si dnes o tom, jak praktická zkušenost s nemocí zcela změní postoj rodičů k očkování, o skupinové imunitě a ohleduplnosti vůči imunitně slabším a jak je na tom zdravotní gramotnost dnešních rodičů oproti předchozím dvěma generacím. 

Jednotlivé části rozhovoru: 

Inzerce
Dítě

Přečtěte si:

Inzerce

Zdravotní gramotnost rodiče v oblasti očkování včera a dnes

 

Inzerce
Přečíst článek
 

 

Autor: MUDr. Jana Martincová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Autor: MUDr. Jana Martincová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

Rozhovor o očkování a přístupu rodičů s MUDr. Alenou Šebkovou - diskuze

Poradna

Dobry den,
moje dcera (8let) ma byt ted ockovana druhou davkou Bexero. Prvni davku mela v listopadu 2019. Chtela bych se zeptat, zda neni ockovani ted v dobe pandemie riziko a take jaky je maximalni casovy odstup mezi prvni a druhou davkou, pokud bych se rozhodla ockovani odlozit ? Informaci o maximalni hranici mezi obema davkami jsem bohuzel nikde nenasla.
Dekuji

Dobrý den,

očkování v období koronavirové pandemie možné je a druhou dávku Bexsera bych už kvůli navození dlouhodobé protekce dál neodkládal. Žádné oficiální doporučení ohledně přesahu intervalu není k dispozici, platí však, že se má dodržet co nejpřesněji. Přesah, který nastal ve Vašem případě u dcery v praxi našich center stále akceptujeme. Zatím není nutné začínat znovu první dávkou, ale lze doočkovat tu druhou. 

S pozdravem

Rastislav Maďar

Doc. MUDr. Rastislav Maďar, Ph.D., FRCPS | Babyonline | 20.03.2020, 07:45
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce