Švindl

Hra pro tři a více osob.

Pravidla hry

Karty zamícháme a rozdělíme mezi všechny hráče. Hráči si vezmou svůj paklík, rozloží si jej do ruky do vějíře lícem k sobě tak, aby jim soupeř neviděl do karet. Doporučuji si karty srovnat k sobě dle barev. Začínající hráč položí první kartu lícem nahoru do středu stolu a zahlásí její barvu. Další hráči (ve směru hodinových ručiček) vždy položí na první kartu jednu svojí lícem dolů a zopakuje barvu první hrané karty. Nemusí vhazovat kartu stejné barvy.
Na řadě je druhý hráč. Pokud má podezření, že hrající před ním švindluje (tj. vhodil kartu jiné barvy, než byla zahlášená), otočí horní kartu na hrajícím paklíku.

  • Barva je správná – musí vzít celý balíček hraných karet, včetně první karty otočené lícem vzhůru a začíná novým kolem – tj. vhazuje první kartu lícem vzhůru a hlásí její barvu.
  • Barva je špatná – hrající, který vhodil poslední kartu, si vezme celý hraný paklík a začíná novou hru.

V této hře vyhrává ten, kdo nemá v ruce žádné karty.

Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Švindl - diskuze

Poradna

Výsledky cytologie

| aksilE | 14.09.2021, 08:15

Dobrý den,
Je mi 26 let.

Děkuji moc za odpověď.


MUDr. Elena Peschoutová | Babyonline | 17.09.2021, 20:48
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce
×