Inzerce
Inzerce
Inzerce

Co by mělo miminko umět 10. - 12. měsíc (IV. trimenon)

Honzík zdokonaluje lezení, stání a chůzi.

Rozeznává překážky a umí je překonat.

Chůze je nejprve vratká, nožky neposlouchají, ale pak se jedna posune do strany a druhá se přisune. Pak se jedna ruka přestane držet, tělíčko se otočí a padá.

Inzerce

Stojí jako námořník, stojí do široka.

Objeví se hyperlordóza – vyklenutí páteře směrem dopředu a vystrčí se bříško.

Inzerce

Po prvním roce Honzík ještě hodně používá lezení, sedí na bobku, pohybuje se ze sedu nahoru a zpátky. Pije z hrnečku, ptá se gesty, ale i slovy. Slova spojuje, umí chodit nahoru po schodech.

Mgr. Kamila Vorlová

Inzerce

U pošty 402/14
625 00 Brno-Starý Lískovec

(poliklinika na Osové, 2. patro)

Inzerce

tel.: 777 559 114
email: vorlova@rehabilitacevorlova.cz
www: http://www.rehabilitacevorlova.cz

Autor: Mgr. Kamila Vorlová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Autor: Mgr. Kamila Vorlová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

10. - 12. měsíc (IV. trimenon) - diskuze

Poradna

Problémy s řečí

| petra.rajmon | 20.11.2021, 21:32

Dobrý den paní doktorko, začala jsem se svým synem chodit na logopedii,protože syn špatně mluví,nedávno mu byly 3 roky a až teď začíná víc povídat, ale téměř vše co řekne zkomolí, že mu není moc rozumět,teď si začal navíc šlapat na jazyk, také zaměňuje většinu souhlásek. Teď jsem u něj vypozorovala, že když si hraje (a zrovna nemluví) tak mívá často pootevřenou pusu a v noci trochu chrápe, sýpavě a dýchá hlavně pusou,ale není nachlazený.Toto jsem říkala paní na logopedii a ona mi řekla ať s ním zajdu na ORL na vyšetření nosních a krčních mandlí- to by prý mohl být problém s tou špatnou výslovností. Chtěla bych se Vás zeptat, jestli je to akutní a mám tam raději zajít co nejdřív.Ptám se,protože se mi ho nechce tahat po doktorech vzhledem k současné situaci. Doporučila byste ještě to konzultovat s naší pediatričkou (paní na logopedii říkala,že můžu rovnou na ORL bez žádanky od pediatra). Děkuji Vám za odpověď.

Dobrý den, ano, konzultuje se svým pediatrem, doporučila bych ORL vyšetření k vyloučení nosní mandle.

MUDr. Ludmila Vomelová | Babyonline | 23.11.2021, 10:05
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce
×