Inzerce
Inzerce
Inzerce

Den pátý - dresinky

Den pátý - dresinky

  1. Základní dresink z bílého balsamicového octa
  2. Dresink z dijonské hořčice
  3. Medový dresink
  4. Asijský dresink

Už je asi nenávratně pryč doba, kdy jsme znali jen ten základní, a to sice ocet, olej, cukr, sůl, voda a pepř. Ne, že by byl špatný (na hlávkový salát ještě nikdo asi lepší nevymyslel), ale už se k nám dostaly i ty zajímavější a propracovanější.
Mimochodem svou babičku už jiný nenaučím, protože na ty (jak říká) módní výstřelky opravdu není. Snad tedy přesvědčím aspoň některé z Vás, že parádní salát dělá především dresink.

1. Základní dresink z bílého balsamicového octa

Tak tenhle má asi nejuniverzálnější použití. Je to vlastně taková italská obdoba toho našeho. Můžete ho mít nachystaný v lednici i několik týdnů. A vždycky je tak po ruce.
Potřebujete na něj pouze bílý balsamicový ocet, olivový olej a sůl. Olej si nalijte do nějaké vyšší nádoby a pomalu do něj ručním mixérem (ten už určitě máte) zašlehávejte balsamico. Pomalu proto, aby se dobře spojilo. Poté jen lehce osolte. Poměr je 2/3 oleje a 1/3 balsamica. Jestliže vám nějaký zůstane, tak si ho přelijte do plastové lahvičky s co nejmenším hrdlem a dejte do ledničky. No a příště, až ho budete potřebovat tak jej pouze vytáhnete a zaštěrcháte, protože někdy se může stát, že se mírně rozpojí. A užití je opravdu hodně všestranné.

Balsamicový ocet

Balsamicový ocet

2. Dresink z dijonské hořčice

Tento dresink se skvěle hodí do salátků, kde je nějakým způsobem zakomponováno maso nebo uzeniny. Potřebujete na něj dijonskou hořčici (je k dostání téměř v každém supermarketu a je vážně parádní), olivový olej, čerstvě umletý černý pepř, sůl (nejlépe mořskou) a červený vinný ocet.
Do misky si dejte asi 2 pol. lžíce hořčice a pomalu do ní zašlehejte asi 7 lžic olej a 1 lžíci octa. Dresink by měl mít krémovou konzistenci. Jestli bude moc hustý, můžete ho lehce zředit vodou. Dochuťte solí a pepřem.

3. Medový dresink

6 lžic olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce medu, mořská sůl a čerstvě umletý černý pepř. Všechny suroviny smíchejte metličkou v misce a dochuťte solí.

Mísení

Mísení metličkou

4. Asijský dresink

Pro milovníky asijských chutí je tenhle dresink jako stvořený. Já osobně ho prostě miluju.
Do misky si nalijte 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce kikkomanu (japonská sojová omáčka; je vážně parádní, sice trošku dražší, ale kvalitou a chutí se nedá s tou českou vůbec srovnat - takže moc doporučuji koupit) 1 lžíce kečupu, stroužek česneku nakrájený na malé kostičky a trošku nasekaného čerstvého koriandru (nemusí být).
Všechny ingredience smíchejte, ale opatrně se solí, protože kikkoman je dost slaný.
No a chuť Asie je na světě.

Kikkoman

Kikkoman

Tak děvčata vzhůru na salátky!

Autor: David Viktorin
S Davidem se sejdeme u dalšího pokračování za týden.

Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Den pátý - dresinky - diskuze

Vložit příspěvekČlanky s diskuzí

Poradna

Dobrý den,jsem v 36+0 a dnes jsem zaznamenala na pravé straně pod prsem na břiše jakobych měla znecitlivěnou kůži,nebrní jen je na dotek taková jemně necitlivá a zdá se mi,že už je to po celém břiše a chtěla jsem se zeptat zda je to normální či nikoli?? Jinak dítě cítím normálně.
Děkuji za odpověď

Dobrý den, je to naprosto normální, jak se kůže napíná, mohou být poruchy citlivosti.

MUDr. Veronika Ťápalová | Babyonline | 11.11.2019, 15:24
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce