banner

Postup

Jakékoli maso nakrájím na malé kousky. Nejčastěji používám kuřecí je nejrychleji propečené. Naložím do trochy oleje a koření dle chuti (steak,mexico,texas nebo používám směsi z Nahrinu).
Do fondovací nádoby naliju do poloviny olej a podpálím lihový plamen, který olej po celou dobu smažení zahřívá. Pak už si jen každý svou vlastní vidličkou napichuje kousky masa, vloží do nádoby a smaží.Po vyjmutí můžete namáčet do jakýhkoliv dresingů.
Jinak se dá také dělat fonude syrové nebo čokoládové a pod. Na internetu najdete spoustu receptů a druhů fondovacích nádob.
Je to opravdu jednoduché a když se vás sejde pár přátel tak je to taková pohodička.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

masové fondue - diskuze

telecí + hovězí

ahojky, nevím, jestli si to ještě teď někdo přečte (su tu poměrně krátce, tak zkoumám i starší věci:-)). Masové fondue jsem jedla u známých ve Švýcarsku a tam to dělají takto - maso - telecí a hovězí je čerstvé, nakrájené na malilinkato silnější plátky než šunka (takže je smotané na ruličky, které jdou přehnout a dobře napíchnout), tím, že je to masíčko prvotřídní, tak není v ničem naložené a \"vaří\" to ve vývaru (prostě do vody kostku bujonu), ne v oleji - myslím, že to pak není tak mastný. Jinak k tomu pečivo, zelenina, omáčky........................pa B.

fondue

Musím se přidat s malými vychytávkami.Večeříme takto s přáteli poměrně často.Z romantického důvodu jsme si koupili na líh,ale elektrický je lepší.Plamínek je stálý a pokud je vás hodně ,tak při rychlejší frekvenci smažení to líh nestihne zahřát.To je osobní zkušenost.Maso předem nenakládáme,ale kvůli zkřehnutí to taky vyzkoušíme. Každému na talířek dáme nakrájenou sirovou zeleninu na dlouhé plátky: mrkev, papriku, salát. okurku a řapíkatý celer.Ten je po namočení do omáček vynikající.
No a na omáčky je nejlepší universální směs z majolky ,ušlehané a lehce oslazené šlehačky ,přidávám i kys. smetanu.To rozdělím na tolik dílů. kolik chci druhů omáčěk a jen dochucuji.Např. křenem, česnekem, hořčicí a cibulkou......................Je to na fantazii každého.A je to mňam
Představ si,že jsi mě s tím inspirovala jak už jsi to psala co uvařit.A rozhodla jsem se,že to koupím našim na vánoce.Pořád jsem netušila co koupit lidem co mají všechno.A to je dost dobtý tip.Díky.Už jsem se i dívala na internetové obchody kolik to tak stojí.Jsou nějaké fígle,které bych měla vědět?At nevyberu špatně?

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40