Recept: Zapečené maso s tatarkou a sýrem
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Marináda - vajíčka 2-3, lžíce oleje, lžička solamylu, sojová omáčka, špetka muškátového květu. někdy dám i lžíci kečupu
maso
tatarka
strouhaný sýr
V základním receptu je hovězí maso, ale já dělám z kotlety, kuřecích prsou,ale i ze sojového.
Maso nakrájíme na tenké plátky které osolíme a opepříme a naložíme do marinády ideálně přes noc.
Do pekáčku(zapékací miska) narovnáme plátky masa a přelejeme zbylou marinádou, posypeme strouhaným sýrem a na to opatrně rozetřeme v tenké vrstvě tatarku. Celé strčíme do trouby a pozvolna pečeme v troubě ( 180°C na 40-50minut) až se na povrchu objeví zlatavá krusta.
Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Předchozí recept:
Honzovy buchty jako z pohádky :)
Následující recept:
omáčka
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?
17 %
11 hlasů
0 %
0 hlasů
8 %
5 hlasů
58 %
38 hlasů
18 %
12 hlasů
Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků