banner

Příprava 10% rýžového odvaru

160 g rýže
1 litr vody

Příprava mrkvové šťávy

Mrkev nastrouháme – nejlépe na skleněném struhadle, v případě potřeby přidáme malé množství vody. Ručně propasírujeme nebo šťávu vymačkáme pomocí gázy.

Mrkvová kaše (2 porce)

200 g mrkve
100 g brambor
Rýžový odvar

Postup přípravy: Mrkev omyjeme, očistíme, oloupeme a nahrubo nakrájíme. Podlijeme rýžovým odvarem, přidáme omyté, oloupané a nakrájené brambory. Společně podusíme. Nakonec prolisujeme (případně pomixujeme).

Ovocný kysel (2 porce)

(broskvový, jablečný)
200 g broskví
voda
10 g bramborové moučky

Postup přípravy: Broskve omyjeme, spaříme, oloupeme, odpeckujeme. Nakrájíme na kousky, podlijeme vodou a podusíme. Měkké pomixujeme, přidáme bramborovou moučku, povaříme 2 minuty.

Rýžová kaše s mrkví (2 porce)

80 g rýže (bílé kulaté)
200 g mrkve

Postup přípravy: Rýži přebereme, spaříme, propláchneme, dáme vařit do 3x více vody, přidáme omytou, očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev. Hotové pomixujeme.

Rýžová kaše s banánem (2 porce)

80 g rýže (bílé kulaté)
200 g banánu

Postup přípravy: Rýži přebereme, spaříme, propláchneme, dáme vařit do  3x více vody a vaříme. Přidáme banán a pomocí mixéru uděláme jemnou kaši.

Inzerce

 

Sdílejte stránku

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč