Příprava 10% rýžového odvaru
160 g rýže
1 litr vody
Příprava mrkvové šťávy
Mrkev nastrouháme – nejlépe na skleněném struhadle, v případě potřeby přidáme malé množství vody. Ručně propasírujeme nebo šťávu vymačkáme pomocí gázy.
Mrkvová kaše (2 porce)
200 g mrkve
100 g brambor
Rýžový odvar
Postup přípravy: Mrkev omyjeme, očistíme, oloupeme a nahrubo nakrájíme. Podlijeme rýžovým odvarem, přidáme omyté, oloupané a nakrájené brambory. Společně podusíme. Nakonec prolisujeme (případně pomixujeme).
Ovocný kysel (2 porce)
(broskvový, jablečný)
200 g broskví
voda
10 g bramborové moučky
Postup přípravy: Broskve omyjeme, spaříme, oloupeme, odpeckujeme. Nakrájíme na kousky, podlijeme vodou a podusíme. Měkké pomixujeme, přidáme bramborovou moučku, povaříme 2 minuty.
Rýžová kaše s mrkví (2 porce)
80 g rýže (bílé kulaté)
200 g mrkve
Postup přípravy: Rýži přebereme, spaříme, propláchneme, dáme vařit do 3x více vody, přidáme omytou, očištěnou a nahrubo nastrouhanou mrkev. Hotové pomixujeme.
Rýžová kaše s banánem (2 porce)
80 g rýže (bílé kulaté)
200 g banánu
Postup přípravy: Rýži přebereme, spaříme, propláchneme, dáme vařit do 3x více vody a vaříme. Přidáme banán a pomocí mixéru uděláme jemnou kaši.
Inzerce
Související články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.