Inzerce
Inzerce

Diskuze: Ústav pro péči o matku a dítě (strana 5) - diskuze

Přidat textové hodnocení
  • Rodila jsem v Podolí na začátku září 2015. Registrace přes net není snadná, ale povedlo se (předvyplnila jsem údaje večer a nevypínala PC a druhý den jen aktualizovala a opsala bezpečností kód). Předporodní kurz za 1.500,- rozdělený do tří lekcí - první lekce o porodu i s prohlídkou porodního pokoje super, zbylé dvě lekce o ničem. Předporodní péče v pohodě, naštěstí jsem nikdy nečekala tak dlouho, jak popisují ostatní. Sestry na monitorech ze staré školy, ale hodné, porodní asistentky a sestry v pohodě, doktoři také profesionální, trochu to tam jede jak na běžícím pásu. Hodně mladých sester a lékařů. Samotný porod byl dlouhý :), porodní asistentka mi ve finále tlačila na břicho a malá měla zlomenou klíční kost. Poplatek za otce u porodu 1.500,- je moc (po porodu jsme dostali snídani pro oba). Porodní pokoj bevadnej, porodní asistentky (vystřídaly se u mě tři) všechny velice hodné, nápomocné a profesionální a doktorka v pohodě. Klimatizace, sprcha a wc, radio, různé pomůcky pro usnadnění porodu - vše na pokoji, plné soukromí. Na šestinedělí už to taková pecka nebyla. Nadstandard nebyl k dispozici, takže jsem byla na standardním pokoji. Pokoj jako takový ok, klidný, neměl okna do ulice a měl i pěkný výhled. Některé sestry skvělé, některé méně (spíše byly s člověkem rychle hotové), ale žádná nebyla nepříjemná. Jídlo normal. Postele naprosto nevyhovující, tvrdé. Klimatizace tam nejsou. V postýlkách pro miminka nebyly standardně monitory dechu (jen u těch miminek, kde to určil lékař). Stará plechová vana na koupání miminek. K dispozici vlhčené ubrousky a kosmetika pro miminka. Plenky pro miminko a vložky a porodní kalhotky musíte mít svoje (na začátku dostanete jeden balík vložek). Dole je lékárna, když by vám něco došlo. Tohle všechno ještě šlo, ale co mi opravdu vadilo, byly toalety a sprchy na konci chodby. Měly jsme se sprchovat alespoň 10x denně, ale to nebylo v praxi proveditelné, jelikož jste měla miminko na pokoji a buď jste se musela dohodnout s další maminkou, že si miminka pohlídáte nebo ho pořád nosit chodbou k sestrám. Na pokojích nebyly žádné zvonky na sestry. První dva dny jsem nebyla schopná jít do sprchy a na wc sama, takže jsem se dostala takové hodinky na zmáčknutí, když jsem potřebovala, aby sestra přišla. Pak už nic, takže jsem se tam vždycky plížila podél zdi a bála jsem se, aby to se mnou neseklo. Na nadstandardu jsou možné návštěvy nonstop, na standardu bohužel jen od 15ti do 18ti, z toho později jen na chodbě :( O prádlo a plenky pro miminka jsme si musely chodit říkat sestrám a bylo nám řečeno, že ho je málo, ať šetříme. Péče o miminko vysvětlena, ale v minimální míře. Takže za mě, porodní pokoj a péče tam na jedničku, šestinedělí nic moc, nejhorší byly ty sprchy a toaleta daleko od pokoje.
    Evavanda   | 12.09.2015 20:46:48
    Reagovat | URL příspěvku
  • Docela zklamání
    I když Motol mám téměř za rohem, rozhodla jsem se i vzhledem ke svému gynekologovi pro porod v Podolí. Zpětně a s nadhledem musím říct, že příště bych volila jinak. Předporodní péče je důsledná, ale v organizaci a administrativě mají neuvěřitelný chaos. Kromě toho, že neustále na něco čekáte několik hodin.
    Porod proběhl v pořádku, i když jsme PA museli opakovaně z porodního pokoje zvonkem volat kvůli rychle pokračujícímu porodu. Kdyby nebyl přítel u porodu, nevím, jak bych to všechno zvládala.
    Následná porodní péče je opravdu dost příšerná. Kromě ranní vizity se o vás a o miminko nikdo nestará, nikdo neřekne nic o kojení, péči apod. Problémy se řeší až když nastanou, ještě k tomu dost ledabylým způsobem.

    Standardní pokoje
    - Na všech pokojích chybí tlačítko pro přivolání sestry/lékaře. Myslím, že to ani neodpovídá základním požadavkům na lékařskou péči. Takže když se vám udělá špatně, což se stává, nemáte šanci někoho přivolat. Občas se stane, že zůstanete na pokoji bez spolubydlících a i ty případně obtěžovat není s ohledem na jejich stav ideální.
    - Na cca 30 pacientek jsou k dispozici pouze společné sprchy a WC v počtu 4x WC, 4x sprcha. Při přijímání na pokoj mi sestra řekla "pijte málo, jste až na konci chodby, máte to na WC daleko". Zrovna jsem zde byla v období extrémně vysokých teplot.
    - Nedostatek personálu na nočních směnách. Pouze 2 sestry na 35 dětí.
    - Nedostatek látkových plen. Když nám na pokoji (pro tři) došly, šla jsem sestru požádat o doplnění. Dala mi tři kusy s tím "že je to příděl na víkend, ať šetříme".
    Kvůli hodně vysokým teplotám na pokoji jsme miminka balily pouze do látkových plínek.
    - K dispozici máte pouze jeden balíček porodních vložek+jedny síťované kalhotky. Nic víc nečekejte. Většinou v prvním dnu (než návštěvy přinesou) chybí jednorázové plenky, čistící ubrousky a přebalovací podložky. My jsme se na pokoji vzájemně podělily.
    - V postýlkách chybí monitory dechu.

    Nadstandardní pokoje
    - Cena neodpovídá kvalitě. Nemám problém si připlatit, ale očekávám odpovídající plnění.
    - Vybavení to nejlacinější, které nemocnice sehnala.
    - Postele neměly polohovací rošt.
    - Miniaturní WC a sprchový kout. Žena plnějších tvarů zde musí mít problém.
    - Absence vzduchotechniky.
    - Výhoda je pouze možnost zavolání sestry a vlastní koupelna - což ale považuji za standard.
    - K těmto pokojům jsou přiřazeny většinou příjemné sestry.
    - Možnost návštěv 24 hod. denně.
    - Máte dostatek látkových plen a erárního oblečení pro miminko.
    - Lepší postýlky pro miminko s monitorem dechu.

    Porodní pokoje
    - Vybavení (nemyslím lékařské) z těch nejlacinějších materiálů a zařizovacích předmětů, což se již negativně projevuje na jejich funkčnosti.

    Obecně o celé nemocnici
    - Absence vzduchotechniky v prostorách pro pacienty i personál (kromě porodních pokojů)
    - Stále opakovat personálu své údaje a anamnézu i přesto, že jsem byla registrovaná a vše bylo již dávno zapsáno do nemocničního systému (všimly si toho i ostatní pacientky)
    - Informovanost ohledně péče o miminka, kojení apod. minimální.
    - Tzv. nadstandardní jídelníček obsahuje nevhodná jídla a kvalitou spadá spíš do nižšího standardu, standardní strava zcela nevyhovující.
    - Jako pacient jsem neustále na něco čekala. Většinou několik hodin.
    - Některé sestry byly super, některé průměr a některé by se ve zdravotnictví vůbec neměly pohybovat, pokud jim dělá problém práce s lidmi.
    - Pokoje jsou otočené do ulice, takže posloucháte hluk tramvají a aut, nedaleké diskotéky, houkání lodí a hluk ze zásobovacích aut brzo ráno.
    - Drahé parkování s ohledem na čekací doby na vyšetření. 50,-/hod., počítá se každá započatá hodina.
    - Poplatek otec u porodu 1500,- je přehnaný.
    - Setkala jsem se za celou dobu pouze s mladými doktory. Obávám se, že nemocnice jede ve stylu "vycucat a vyplivnout". Fluktuace bude asi značná.

    Nemocnice těží pouze z kvality a odbornosti lékařů. Ostatní chod nemocnice je v dost špatném stavu. Vidím problém především v managementu nemocnice. Myslím, že zařízení čerpá dost finančních prostředků, ale rozhodně jej nevrací zpět do nemocnice...
    EvaDrozdová   | 04.09.2015 22:25:30
    Reagovat | URL příspěvku
  • Porod v Podolí byl skvělý výběr
    Rodila jsem v březnu 2014. Dlouze jsem zvažovala kam jít rodit. Výběr byl U Apolináře nebo Podolí. Nakonec jsem se rozhodla pro Podolí. Musím říci, že jsem zvolila velice dobře. Měla jsem rizikové těhotenství a velké komplikace. Lékaři mě po celou dobu hlídali a porod se rozhodli vyvolat raději dříve. Byla jsem ráda, nerada bych o miminko přišla a to po dlouhý čas těhotenství hrozilo. Vše mi vysvětlili, jednali rychle a všichni byli strašně příjemní. Během porodu nastali komplikace a tak jsme zvolili císařský řez. Na sále byli všichni úžasně vstřícní. Dcera byla malinká a všichni se o ní krásně starali. Nádherné bylo, že ji po celou dobu v porodnici vždy oslovili jménem a měli přehled co v kolik hodin dělala. Na pokoj jsme měli určenou zdravotní sestru, která měla na starost jen nás. Výborný nápad. Kdybych se měla znovu rozhodnout kam jít rodit, tak neváhám. Doporučuji. Dokonce i rodina byla příjemně překvapena přístupem po mém porodu. Já byla po operaci na JIP a sestry je zavedly za dcerou, ukázaly jim jí a nechali udělat první fotku po porodu. Z mé strany říkám, že Podolí určitě doporučuji.
    teta Blanche   | 06.05.2015 21:44:22
    Reagovat | URL příspěvku
  • SC 2013
    Rodila jsem v Podolí v srpnu 2013 plánovaným císařským řezem a nemůžu si stěžovat. Lékaři mi všechno podrobně vysvětlili (jak porodník, tak anestezioložka), sanitář dokonce běžel pro mého zbloudilého muže na chodbu, aby porod neprošvihl ;) Celá "akce" trvala asi půl hodinky, potom převoz na pooperační, milá sestřička, miminko v pořádku. Za mě velká spokojenost.
    oggy13   | 20.03.2015 20:36:34
    Reagovat | URL příspěvku
  • nejlepsi porodnice
    Ták rodila jsem ve 25+2 tt a narodila se mi dcerka Miriam 740g. Doktori u porodu byli primový i když jsem měla u sebe snad pet doktoru a 4 sestry všichni byli hodny suprovy a prijemny !! O maličkou se starali cele tri mesice a ja za ni dojizdela .. Jeste jak jsem lezela na rizikovem tak se o me starali bezvadne opravdu mile sestry a dr také. Takze tuto nemocnici bych jen a jen doporucovala takovy doktori a sestry jak jsou prijemny hodny uz nikde nejsou... Za tri mesice jsme s dcerkou sli domu a vse dopadlo nadherne je zdravoucka vesela hrava a pekne aktivní :-) Takze tuto nemocnici doporucuji !! 
    tonicek   | 26.01.2015 23:03:43
    Reagovat | URL příspěvku
  • registrace k porodu

    Čekáte miminko a chcete rodit v podolské porodnici? Máte obavy, že nestihnete registraci termínu vašeho porodu? Nemusíte!
    Rozumíme, že jakožto nastávající maminky máte dost starostí s všemožnými návštěvami u doktorů, výběrem správných dupaček, nakupováním kočárku a vymýšlením jména pro Vaše zlatíčko.
    Doslechly jste se, že termíny bývají často obsazeny během několika vteřin od jejich otevření? Kapacita je bohužel omezená a na všechny se nedostane. Není výjimkou, že se termín naplní během méně než půl minuty od jeho otevření.
    Pokud chcete mít jistotu, že se na termín dostanete, napište nám e-mail rodimvpodoli@email.cz
    Registraci provedeme za Vás a o svůj termín už nemusíte mít strach!
    Martina_sa   | 24.12.2014 13:20:17
    Reagovat | URL příspěvku
  • S nedonošeňátky příště raději do Motola
    Nečekaně jsem porodila v 6. měsíci dvojčátka. Neměla jsem připravenou ani tašku do porodnice. Na příjmu mne přívítala velmi nepříjemná sestra, se kterou jsem v kontrakcích vyplňovala všechny formuláře. Den mi zadržovali porod. Sestry na porodním sále byly velmi příjemné, zázemí suprové. Škoda, že si tatínek neměl ani kam sednout natož lehnout (byli jsme tam cca od 4 hod. ráno). Porod proběhl císařem v celkové narkóze. Předem jsem věděla od neonatologů, co se bude dít s miminky. Bohužel po dnu stráveném na JIP jsem se probudila ze sna. Protože šestinedělí bylo zavřené, maminky bez miminek ležely na G2, což je gynekologické oddělení. Vybavení z roku 70. Sestry nepříjemné, zázemí pro maminky žádné. Sdílely jsme pavilon s ženami s rakovinou. Opravdu povzbuzující. Ještě že kluci byli v dobrých rukách. 5 den po porodu mne propustili s tím, že za miminky můžu dojíždět, ale že nemají místo na to, abych byla s nimi v porodnici. Kluci se postupně přesouvali z RESu na JIP, pak na oddělení, kde už nebyli v inkubátorech. Všechno to vypadalo opět růžově. Po propuštění jsme se dozvěděli, že Podolí nemá skoro žádné své specialisty, že všichni odborníci dojíždí z celé Prahy. Oční lékařka za sebe posílala záskoky, kteří nám málem odoperovali zdravé děti. Po dlouhém telefonování jsme se dostali s celou péčí do Motola, kde máme všechno pod jednou střechou. Určitě pro maminky s bezproblémovým porodem a miminkem je to super porodnice, ale při komplikacích bych příště vovlila větší nemocnici se zázemím pod jednou střechou. (V Motole je možné s miminky být po celou dobu jejich pobytu). 
    Tera.S   | 19.03.2014 16:18:10
    Reagovat | URL příspěvku
  • Ústav o matku a dítě porod listopad 2013
    Já jsem porodila 28.11.2013 v Podolí, nic jsem předem nestudovala, věřila jsem odborníkům a musím říct že porod byl pro mě ten nejkrásnější a nezapomenutelný zážitek. Však jsem také napsala pochvalný email přednostovi za skvělý přístup porodní asistentky a paní doktorky při porodu. Nemám jedinou výhradu a můžu jen doporučit. Myslím si že jsou to profíci, kteří rádi pomohou a také jsou tam od toho, přišlo mi to, že jsem na nové škole, kde mě naučí péči o mé krásné miminko Tomáše a odpoví a pomůžou mi s otázkami na které jsem nevěděla odpověď.
    vever3972   | 14.02.2014 21:28:42
    Reagovat | URL příspěvku
  • Znovu už bych volila jinak
    Musím své hodnocení napsat, ač nebude úplně pozitivní. V Podolí jsem rodila podruhé, první porod před téměř třemi lety naprosto super, i když hodně komplikovaný - doktoři i porodní asistentka paráda, i na šestinedělí (P1)naprosto bezva. Proto jsem se tam registrovala i k druhému porodu, avšak zklamání tentokrát bylo velké.
    Začalo to v podstatě už poradnou, kde jsem měla štěstí dvakrát na jakéhosi mladého pana doktora, který nic neřešil, všechno těžká pohoda (dva dny před spuštěním porodu mě ani nevyšetřil, kdyby to udělal, možná by zjistil, že už se něco chystá.). Pak jsem kvůli prvnímu císaři musela na ultrazvuk, aby mi zkontrolovali jizvu a posoudili velikost mimča, jestli můžu rodit spontánně. Verdikt - jizva v pořádku,přirozený porod možný. Pak jsem šla ještě do indikační poradny, kde mi ale kvůli prvnímu komplikovanému porodu byl automaticky pro ten druhý doporučen a naplánován císařský řez. Porod se však spustil o týden dřív, naštěstí v noci. Praskla mi voda a téměř ihned začaly kontrakce. Do půl hodiny jsme zvonili před porodním sálem už s kontrakcemi po minutě, nicméně na příjmu měli pořád dost času, že tam mají jinou maminku a ať počkám(a to jsem cestou ještě volala, že jedeme, že mám plánovaného císaře a začala jsem rodit). Pak už to manžel nevydržel a zvonil na ně znovu, přišla jiná sestra že si mě teda za chvíli vezme. Pak už děsný fofr, doktorka přišla a nadávala, že už jsem dávno měla být na monitoru a připravená k operaci. Pak přišla anestezioložka, že mi dá celkovou narkózu a můžeme začít - oponovala jsem, že celkovou už po minulé zkušenosti nechci, jestli by nešla částečná. Sdělila mi, že na to máme jednu kontrakci a pokud se to nepovede, budu muset do celkové. Naštěstí byla fakt moc šikovná a hrozně moc příjemná a povedlo se. Celou operaci mě pak podporovala a říkala, co se bude dít. Operační tým jsem sice neviděla, ale pak mi pan doktor řekl, že bylo velký štěstí, že císaře stihli, že jizva byla dost ztenčená a mohla při spontánním porodu prasknout (takže předešlý verdikt z utz naprosto na nic a ještě že mi spontánní porod rozmluvili).
    Na JIP naprosto super, byla tam moc příjemná a ochotná sestřička. Nicméně na šestinedělí (tentokrát P2) dost hrůza. Kojení nikdo neukázal, nikdo se moc nestaral, sama jsem se v noci musela doplazit na sesternu, že mě hrozně bolí břicho a prášky mi na to nezabraly. Nebyla jsem ani schopná pořádně sama kojit, protože jsem malého ani neudržela, jak mě to břicho bolelo, ale moc to nikoho nezajímalo. Druh den ráno mě poslali na kontrolní ultrazvuk s verdiktem, že jsem propuštěna (podotýkám, že dva dny po císaři). To mi sdělil doktor v osm ráno a sestry se hrozně divily, že nestihnu do deseti opustit pokoj. Manžel byl se starším synem mimo Prahu u babičky, takže museli zabalit a dorazit. No prostě přístup na šestinedělí dost hrůza.
    káka1   | 27.01.2014 13:29:00
    Reagovat | URL příspěvku
  • Příště zkusím jinou
    Rodila jsem v Podolí v srpnu 2012. O poradně toho moc nevím. Byla jsem tam jen jednou a pak už jsem rodila. Přijela jsem, že krvácím, ale poslali mě domů, že to nic není. Druhý den ráno jsem přijela s kontrakcemi po třech minutách, ale časem jsem ocenila, že jsem si vše odchodila sama doma. Na porod se šlo tedy téměř ihned. Tedy hned po tom, co jsem na přijmu za asistence velmi nepříjemné sestry vyplnila v kontrakcích všechny papíry, které jsem měla vyplnit doma. Bohužel jsem ani neměla sílu namítnout, že papíry mám u sebe asi třetí den, že prostě rodím o tři týdny dřív. Epidural jsem naštěstí nechtěla, ani bychom ho nestihli. Ani jsme nestihli klistýr z čehož jsem měla při porodu tedy špatný pocit, ale i to se stává. Samotné tlačení trvalo necelou hodinu a PA byla naprosto skvělá. Jen se zrovna v Krči malovalo a tak mi během porodu odcházela dívat se na jinou maminku, protože byl nával, z čehož jsem nebyla dvakrát nadšená, ale byl tam se mnou manžel, tak to nebyla taková tragédie. Po porodu mi dali holčičku hned k prsu, ale malé se přisát nechtělo. Takže porod krásný, jediné co bych trochu vytkla je to, že si myslím, že mě nemuseli tolik střihnout, ale šití mi umrtvili a nic jsem necítila. Miminko odnesli zahřát a já i tatínek jsme dostali ještě na sále snídani. Horší to bylo s následnou péčí. Na oddělení P2 mě sice pochválili, že jsem došla z porodního sálu po svých, ale tím pozitivní přístup končil. Malá se mi dva dny vůbec nepřisála a nikoho to nezajímalo. Když se nám to konečně povedlo, tak mi jen přišla sestra vynadat, že kojím v leže. To už jsem ale věděla, že mám sestry na háku. Jediné co nám v péči o dítě ukázaly bylo koupání na jednom pokoji, kam nás pozvali asi 10, na jednom miminku. Na pokoji jsme byly 3 maminky, což bylo drsné, protože vlastně nepřetržitě nějaké miminko brečelo a tak se nedalo ani trošku vyspat. Ale díky tomu, že jsem tam měla dvě druhorodičky, tak se nám nakonec přisátí povedlo a když jsem chtěla jít do sprchy (doporučeno 12x za den a jsou jedny společné na chodbě) tak mi na miminko dohlížely. Silně doporučuji si přibalit jednorázové podložky. Nabídnou vám sice, že vám převléknou postel, ale to co je nejvíce znečištěné krví vám odmítnou vyměnit se slovy, že to mají příkazem. Jedno pozitivum to ale přecijen mělo a to, že maminky dostávaly jídlo na pokoj. Propouštěli mě po 72h, díky čemuž jsem se po cestě domů rozbrečela štěstím, že už tam nemusím být. O nadstandartu jsem slyšela spíše chválu, ovšem já se nepovažuji za extra citlivku a tak jsem předpokládala, že to zvládnu v pohodě. Letos budu rodit znovu, tak zkusím Krč
    Lenouš   | 24.01.2014 23:46:41
    Reagovat | URL příspěvku
Přidat textové hodnocení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Další informace
Inzerce