banner

Postup


 
Ingredience
těsto: 3 vejce, 60 g cukru krupice, 60 g hladké mouky, 20 g kakaa, 2 lžíce oleje, půl prášku do pečiva náplň: 500 g bílého jogurtu (Hollandia), 2 vanilkové cukry, 500 ml smetany ke šlehání + ztužovače, 100 g hořké čokolády, 100 g tyčiny Margot, 1 želatinový ztužovač na dokončení: 1 tyčinka ledové kaštany (50 g), rum
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Zašleháme olej a vařečkou vmícháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do dortové formy a upečeme (200°C, 10-15 minut). Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme dotuha. Do větší mísy nasypeme želatinový ztužovač, zalijeme 100 ml vody a metličkou rozšleháme. Po lžících vmícháme jogurt, pak ušlehanou smetanu a nakonec nahrubo nastrouhanou čokoládu a margotku. Kolem vychladlého korpusu umístíme dortový ráfek. Korpus pokropíme rumem a rovnoměrně na něj natřeme náplň. Povrch posypeme nastrouhanými ledovými kaštany a dáme do ledničky ztuhnout.
Dělala jsem teď o víkendu a všichni si moooc pochutnali! Příště přihodím fotku, teď jsem si nevzpomněla.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Naložené Tofu

Osvěžující stracciatela - diskuze

Teda Evi,co recept,to skvost.To udělám

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
17 hlasů

69 %
47 hlasů

6 %
4 hlasy

Celkem hlasovalo 68 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici