banner

Recept: Vepřová panenka s bazalkovou omáčkou

Postup

Vepřová panenka
Smetana 30%
Sušená bazalka
Sůl,olivový olej
Panenku nakrájíme na plátky lehce posolíme a pokapeme olivovým olejem(olej rozetřeme po každém plátku)a necháme chvilku odležet.Pak si rozpálíme pánvičku s trochou oliv oleje a panenku zprudka opečeme z obou stran.Maso vyjmeme a uchováme v teple.Do výpeku nalijeme smetanu a povaříme do zhoustnutí.Ke konci přidáme bazalku a krátce provaříme.Můžeme dle chuti dosolit.Masíčko na talíři přelijeme omáčkou.Podáváme nejlépe s rýží.
 Místo panenky můžeme použít třeba kuřecí prsíčka a místo sušené bazalky čerstvou. 

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Osvěžující stracciatela

Následující recept:

Tuňákový salát s nivou

Vepřová panenka s bazalkovou omáčkou - diskuze

Rychlé,jednoduché a určitě dobré.Bazalku mám moc ráda.
To bude určitě dobrota a navíc jednoduchá!

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40