banner

50   porcí

Postup

Ingredience: 

450 g hladké mouky

300 g másla

300 g mrkve

kypřící prášek

špetka soli

povidla

 

Postup: 

Z mouky, másla, jemně nastrouhané mrkve, špetky soli a kypřícího prášku vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet v lednici alespoň půl hodiny (můžeme si jej ale i předchystat dopředu a nechat v lednici přes noc). 

Z těsta poté vyválíme cca 3 mm silnou placku a z té vykrajujeme kolečka. Každé kolečko naplníme povidlím, přehneme jej a spoj zmáčkneme vidličkou. 

Mrkvánky dáme do trouby rozehřáté na 180° a pečeme alespoň 35-40 minut, než trochu zezlátnou. 

Minimum ingrediencí, skvělý výsledek k snídani nebo svačině! :) Dobrou chuť! 

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Vybraná anketa

Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?

11 %
32 hlasů

14 %
41 hlasů

56 %
164 hlasů

8 %
22 hlasů

5 %
14 hlasů

7 %
19 hlasů

Celkem hlasovalo 292 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40