Mrkvánky s povidlím
50 porcí
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Ingredience:
450 g hladké mouky
300 g másla
300 g mrkve
kypřící prášek
špetka soli
povidla
Postup:
Z mouky, másla, jemně nastrouhané mrkve, špetky soli a kypřícího prášku vypracujeme hladké těsto, které necháme odležet v lednici alespoň půl hodiny (můžeme si jej ale i předchystat dopředu a nechat v lednici přes noc).
Z těsta poté vyválíme cca 3 mm silnou placku a z té vykrajujeme kolečka. Každé kolečko naplníme povidlím, přehneme jej a spoj zmáčkneme vidličkou.
Mrkvánky dáme do trouby rozehřáté na 180° a pečeme alespoň 35-40 minut, než trochu zezlátnou.
Minimum ingrediencí, skvělý výsledek k snídani nebo svačině! :) Dobrou chuť!
Fotogalerie
Předchozí recept:
Tvarohová pomazánka se sušenými rajčaty
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?
11 %
32 hlasů
14 %
41 hlasů
56 %
164 hlasů
8 %
22 hlasů
5 %
14 hlasů
7 %
19 hlasů
Celkem hlasovalo 292 unikátních návštěvníků