Recept: Kotlety po provensálsku
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Potřebujeme: 4 vepřové kotlety, 5 rajčat, cibuli, stroužek česneku, 50 g zelených oliv, 2 lžíce másla, 6 lístků šalvěje, zelenou petrželku, pepř, sůl.
Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Cibuli a česnek rozsekáme nadrobno a rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. V kastrolu rozpustíme lžíci másla, přisypeme cibuli a česnek a necháme zpěnit. Přidáme rajčata, šalvěj, pepř, sůl. Zamícháme a na mírném ohni krátce povaříme. Na druhé lžíci másla zatím na pánvi opečeme kotlety a hotové přesuneme na nahřáté talíře. Do pánve vlijeme omáčku z rajčat, přidáme vypeckované olivy a chvilku povaříme. Hotovou omáčku nalijeme na maso a posypeme petrželkou.
Předchozí recept:
Grilovaná vepřová žebírka
Následující recept:
Zapékané nudle se smetanou
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?
18 %
12 hlasů
0 %
0 hlasů
7 %
5 hlasů
57 %
38 hlasů
18 %
12 hlasů
Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků