Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: masové fondue

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Jakékoli maso nakrájím na malé kousky. Nejčastěji používám kuřecí je nejrychleji propečené. Naložím do trochy oleje a koření dle chuti (steak,mexico,texas nebo používám směsi z Nahrinu).
Do fondovací nádoby naliju do poloviny olej a podpálím lihový plamen, který olej po celou dobu smažení zahřívá. Pak už si jen každý svou vlastní vidličkou napichuje kousky masa, vloží do nádoby a smaží.Po vyjmutí můžete namáčet do jakýhkoliv dresingů.
Jinak se dá také dělat fonude syrové nebo čokoládové a pod. Na internetu najdete spoustu receptů a druhů fondovacích nádob.
Je to opravdu jednoduché a když se vás sejde pár přátel tak je to taková pohodička.




autor: verrunka    Poslední změna: 26.10.2008 14:42:27
Předchozí článek Pangasius na zelenině Další článek Pecene kure s vynikajici ryzi (i
pro ty co ryzi nemusi,jako ja)
Diskuze
  • telecí + hovězí
    ahojky, nevím, jestli si to ještě teď někdo přečte (su tu poměrně krátce, tak zkoumám i starší věci:-)). Masové fondue jsem jedla u známých ve Švýcarsku a tam to dělají takto - maso - telecí a hovězí je čerstvé, nakrájené na malilinkato silnější plátky než šunka (takže je smotané na ruličky, které jdou přehnout a dobře napíchnout), tím, že je to masíčko prvotřídní, tak není v ničem naložené a "vaří" to ve vývaru (prostě do vody kostku bujonu), ne v oleji - myslím, že to pak není tak mastný. Jinak k tomu pečivo, zelenina, omáčky........................pa B.  
    baru_d   | 06.05.2009 15:23:16
    Reagovat | URL příspěvku
  • fondue
    Musím se přidat s malými vychytávkami.Večeříme takto s přáteli poměrně často.Z romantického důvodu jsme si koupili na líh,ale elektrický je lepší.Plamínek je stálý a pokud je vás hodně ,tak při rychlejší frekvenci smažení to líh nestihne zahřát.To je osobní zkušenost.Maso předem nenakládáme,ale kvůli zkřehnutí to taky vyzkoušíme. Každému na talířek dáme nakrájenou sirovou zeleninu na dlouhé plátky: mrkev, papriku, salát. okurku a řapíkatý celer.Ten je po namočení do omáček vynikající.
    No a na omáčky je nejlepší universální směs z majolky ,ušlehané a lehce oslazené šlehačky ,přidávám i kys. smetanu.To rozdělím na tolik dílů. kolik chci druhů omáčěk a jen dochucuji.Např. křenem, česnekem, hořčicí a cibulkou......................Je to na fantazii každého.A je to mňam     
    l.fabka   | 27.10.2008 06:56:26
    Reagovat | URL příspěvku
  • Představ si,že jsi mě s tím inspirovala jak už jsi to psala co uvařit.A rozhodla jsem se,že to koupím našim na vánoce.Pořád jsem netušila co koupit lidem co mají všechno.A to je dost dobtý tip.Díky.Už jsem se i dívala na internetové obchody kolik to tak stojí.Jsou nějaké fígle,které bych měla vědět?At nevyberu špatně?
    Honafa   | 26.10.2008 14:49:10 | Reakcí: 1, poslední: 26.10.2008 14:52:23
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      pokud ti mohu poradit tak si kup litinový hrnec. Jsou totiž i nerezové, porcelánové ale litina je nejodolnější a nepřipíká.
      verrunka   | 26.10.2008 14:52:23
      Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×