banner

Vaření - nové reakce

Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 47 399 příspěvků

@antara

ale asi mu to už nemixuješ né? já už taky ne,ale třeba nudle mi tobi nesní ani za boha.on si je vytahuje z pusya ryže se kousat moc taky nechce.Ale díky za napády.
@Zuzbr

Mě kolikrát taky připadá mi že mu vařím pořád to samý, vesměs je to maso s bramborem nebo ryží nebo těstovinama, + nějaká zelenina, ale o víkendu se mu chystám udělat bramborové placičky pečené v troubě a kamárádka mi říkala, že mu můžu udělat někdy jakoby zapečené brambory s masem. Jinak z omáček měl tu rajskou a chystám se na svíčkovou.A na rizoto a zapečené těstoviny
@Gigi

domácí pekárna

jo,myslim ze jo..
@Gastrica

Svíčková

ja jsem delala jednou hovezi a jednou kralici.. bezmasou jsem jeste nedelala... ale nevadila by mi, ja mam na svickove stejne nejradsi tu majdu, to dokazu i vyliznout talir
@chezzie

Svíčková

tak já to vždycky dělám z hovězího, když to dělám fakt poctivě, jinak třeba předevčírem jsem dělala bezmasou
@Gastrica

Svíčková

tak on je rozdil i s jakym ji delas masem... jsem ji mela i s kralicim i se zverinou a po zverine je treba takova tmavsi... ale znama ji dela podobne jaks psala ze dela tvoje tchyne a taky mi prijde takova tezka, hutna..
@chezzie

Svíčková

no já mám třeba ráda, když je tam víc mrkve, než toho bílýho :) A je fakt, že každý si to dělá po svém, mi to od tchýně nechutná tolik, co od mamky (která mě to naučila po jejím), ale přitom si myslím, že ona to dělá snad jediná správně :) Jednou jsem měla svíčkovou v restauraci a vypadala podobně jako tchýnina, akorát byla teda lepší jsem za svůj dosavadní život nejedla, fakt to byl luxus!! :)
@Gastrica

Svíčková

no vidis, to treba nevim... ja to vetsinou davam od oka, ale proste do mamciny i tchyniny svickovy (obe ji delal docela hodne podobnou) to ma proste daleko.. no taky jsem ji zkousela zatim jen 2x

domácí pekárna

Taky to mám vypadlé a neřeším to.Prostě to tam porovnám a suroviny dávam do nádoby co je zascaknutá v pekárně.
@chezzie

Svíčková

já jsem kdesi četla, že dvě čtvrtiny mrkve, čtvrtinu celeru a čtvrtinu petržele :))

Brněnský dort

uprimne radsi bych si dala tu zebru - ta je z tvarohu, ja tyhle kremovy dorty moc nerada... navic je to pracny muj nejoblibenejsi je ted ten s krem ole, jak se jen zatrese a je to... to je dort raz dva a mnamka taky

Svíčková

delam podobne jako antara... jen mam vzdycky problem, ze nikdy nevim, kolik ktere zeleniny tam mam dat (mrkev, celer, petrzel) - davam cerstvou, ne mrazenou...

Jani co tak ještě vaříš Vašíkovi? Mě už dochází představivost.Děkuji

dušené kotlety s kapií a okurky

To zní opět dobře.Jak je děláš?
@Gigi

domácí pekárna

ten první odkaz nejde tak ten dole už jde
@Liberte

domácí pekárna

http://www.velektronik.cz/pekarny-moulinex-tefal-nahradni-dily.htmlto bude určo tahle vid? já nevím jaký mám číslo,ale na tom obrázku je ta samá pekoška tak asi ta
@Gigi

domácí pekárna

xxl mam, kupovala jsem to pres net asi za 500 kc..ale stranku uz bohuzel nevim..musis pohledat

taky sme je měly v so a byly dobrý
@Liberte

domácí pekárna

a nevíš,kde bych sehnala ty nádoby,mám taky moulinex,ale XXL
@tygřímáma

právě čekáme návštěvu 2 čokoholiky a už jsem nevěděla co čokoládového jim mám udělat, vše už měli, takže teď bude tahle pěna

domácí pekárna

me odpadl na moulinexu a musela jsem koupit novou nadobu..neslo to pridelat nicim..neco tam proste odpadlo...
@Gigi

domácí pekárna

Chlapi jsou na takové věci šikovní.
@Evulik25

domácí pekárna

moc děkuju,tak sou takový kovový ale nedá se to přišroubovat ,on se na to ještě podívá martin,sand něco vymyslí
@Gigi

domácí pekárna

Aha, mamka tam právě ze spod měla takový šroub, který se utáhl. Mrzí mě, že nemůžu poradit, fakt mě už nic nenapadá.
@antara

Jéééééééé,ta byla výborná
@Evulik25

domácí pekárna

tak jsem se na to koukala,ale tam není co přišroubovat,je to tam na pevno
@tygřímáma

Tak to je dobře...jinak o víkendu budu dělat tvoji čokoládovou pěnu, už se těším mňam
@Evulik25

domácí pekárna

aha,včera se na to chlap díval a nic nevykoumal ján se na to podívám a zkusím to díky

domácí pekárna

Nevím, zda je to stejná situace, ale mamce se stalo to samé, stačilo to ze spod zase přitáhnout, zašroubovat.

Měli jsme v sobotu,byly výborné.

to by mě zajímalo co si mám pod pojmem zbytky představit
@nadule1

já je ještě nikdy nedělala

úterý

mňam
@nadule1

U nás by musela být taky dvojitá dávka
@tygřímáma

Povedly se. Ale příště asi udělám radši knedlík... s těma nokama je děsnýho patlání (dělala jsem dvojnásobnou várku...).

pondělí

také bych si dala

dobrota

pondělí

dobrý tip, to bych mohla zvládnout tento týden

dobrou chuť

@nadule1

Svíčková

Na svíčkovou se vůbec neptej, v životě se mi nestalo, že by měl někdo stejnou, každý ji dělá úplně jinak.

Jak to dopadlo s nokama?Povedly se?
@Honafa

Škvarky v domácí pekárně

Díky moc. Tak já to zkusím a budu hlídat.Manžel to chce škvařit normálně v hrnci, tak jsem si řekla, ať to škvaří v hrnci a já to zkusím zase v pekárně.
@

Škvarky v domácí pekárně

Děkuji. Tak já to zkusím. Ta moje asi pojistku nemá. Když v ní peču nějakou buchtu, tak si klidně můžu dát podruhé pečení v pohodě.

Brněnský dort

Jako nápad to není špatný, ale na můj vkus mooooc pracný.

Svíčková

Ha... já se zrovna chtěla ptát na recept na svíčkovou. Tak dík. Akorát vidím, že sto lidí = sto chutí :))

Škvarky v domácí pekárně

Mám jednohákovou a dávám v pohodě i kilo dvacet toho sádla, jak píše Honafa, ono se to smrskne. Jen jedna rada, některé pekárny mají pojistku proti přehřátí, tak je možné, že ti to nepůjde spustit hned po sobě, chvilku(tak půl hoďky) nech ochladnout a zase zapni.
@Liberte

Brněnský dort

Ja ho neměla zelený,ale spíše utapaný.Chutově je dobrý,ale lepší si ho koupit.

cjřest na másle ...mňam

pondělí

mňam dala bych si, ale když ještě kojím nemůžu hmmm tiše závidím

Brněnský dort

takový dorty nemám ráda, takže by mě ani nenapadlo to vyrábět... :)

Brněnský dort

takový dorty nemám ráda, takže by mě ani nenapadlo to vyrábět... :)
@zanlena

pátek-Boloňské špagety se sýrem

@antara

sobota + neděle

@tygřímáma

sobota + neděle

Brněnský dort

brr.zelenej....me by ani nenapadlo se s timpatlat

pondělí

MŇam

sobota+neděle

@lucie73

pondělí

Jooooooooooooo
@lucka82

Škvarky v domácí pekárně

Míchat né.Je to tam nenechat dost dlouho. Hlídat čas.Klidně i dřív vypnout.Jak píšu ,ja to davám na dvakrát poprvé to ještě není a podruhé už hlídam.A hlavně pozor at se nespálíš-bude to strašně horké-ty škvarky a to sádlo.
@Honafa

Škvarky v domácí pekárně

To se také může spálit i v pekárně? A jak tomu mám předejít? To jako mám průběžně také míchat?
@tygřímáma

pondělí

smažíš ve friťáku ???
@lucie73

pondělí

Pro 4 tygry je akorát
@tygřímáma

pondělí

no tak jestli byl velkej aspoň jako moje hlava, tak to celkem jde :DDDDD
@lucie73

pondělí

Kupovala jsem za 24 v Tescu

pondělí

to jsme dlouho neměli:D květák je drahej jako pes

Škvarky v domácí pekárně

Dělám.A tak ,aby se to vešlo-to nenabyde spíše se to smrskne.Pozor jen at se ti to nespalí.Ja to davám na program marmeláda-2x.
@tygřímáma

pátek

Jde to udělat i bez těch našlehaných bílků... vajíčka se tam zamíchají celá a pak se jen přizpůsobí množství mléka a hrubé mouky, aby se to pěkně spojilo, ale nebylo to ani moc tekuté, ani tuhé.

Brokolice

nejvíce polévku,omáčku nebo brokolici s těstovnami.
@Zuzbr

Tak pak dej vědět jak to klukům chutnalo
@antara

teda tak to zkusím koupit.
@tygřímáma

Uplne si na nem pomlaskaval :)
@Zuzbr

Jojo normalne veprovy jazyk uvaris a pak jeste kdyz je teply jen sloupnes takovou tu vrchni blanku, je to prave uzasne libove masicko, do te rajske a pro deti idealni, podle me lip stravitelne nez hovezi. Nebo jak ho ma rada tygrice s krenem :) ja se na nej taky zezacatku netvarila, ale je to opravdu dobre maso

sobota+neděle

tak jazyk jsem ještě nejedla.To jsi ho jen uvařila?
@Terča80

To by se Baruška asi napapala. Ona miluje bramoborovou kaši, pokud je k tomu řízek, sežere vše v okolí 50 metrů :)

Svíčková

Nasekám si zeleninu - celer petržel a mrkev, přidám maso vcelku, podleju vodou a přidám bobkový list, nové koření a celý pepř, sůl. Nechám 24 hodin odležet. Pak druhý den vařím do měkka, vytáhnu maso, vyndám koření, přidám zakysanou smetanu a ještě povařím, přidám smetanu na vaření s moukou. Nakonec všechno rozmixuju, je to taková až pěna, cukr ani ocet nepřidávám. Miluju to takhle

Vašík je můj člověk

Brněnský dort

toz jo, zvladla bych to, ale ver, ze na to je teda muj cas drahy.

Ke snídani míchaná vejce na sádle a škvarečkách, chléb

mňam

slintám

mňam

neděle

dobrota

Chlapsky vareni

neděle

Mnamy:)

Ty budu delat ja zitra. Tatovi z krkovicky (za ty bramboraky) a nam z kureciho, mame to radsi. K tomu kase a okurky.

Svíčková

Tak já prošpikuji maso a naložím ho do zeleniny, kterou upravím tak, že osmahnu cibulku pak dám zamraženou nebo čerstvou kořenovou zeleninu a taky osmahnu. Zaliji vodou dám celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl, trochu octa achvilku povařím. Když to vychladne zaliji tím maso a nechám den odležet. Pak to dám do trouby a upeču. Když je maso měkký tak ho vytáhnu zeleninu přecedím rozmixuji, ale vyndám tedy bobkový list před mixováním a aby toho bylo víc tak ještě dávám mouku. Rozmixovanou zeleninu dám zpátky do hrnce zapráším moukou a zaleji slitým vývarem a ještě doliji další vodu a povařím. Nakonec přidám smetanu. Kdysy jsem svíčkovou dělala úplně jinak. Maso na plátky a naklepat, osolit. Zprudka opéct a pak na výpeku osmahnout pokrájenou cibuli a zeleninu. Přidala jsem osmahnuté maso, bobkový list, celý pepř a nové koření a zalila vodou a dusila do měkka. Pak jsem maso vyndala, zzeleninu přepasírovala přes sítko, protože jsem neměla mixér. Zahustila jsem moukou povařila a dochutila. Na závěr jsem opět dala smetanu.
@nadule1

Co se peče neuteče

Ja myslím,že tady jo.I když Gabka taky na mě čuměla,že takhle to snad nikdy nejedla.Ja jsem to kdysi hodně vařila Martinovi.U nás se to hodně jedlo v jídelně nebo i u babiček a i doma.
@nadule1

Co se peče neuteče

U nás se sekaná dělá i k rajské omáčce.Teda néééééééééé v naší rodině,ale tady na Strakonicku

Co se peče neuteče

Sekaná, zelí a knedlík je klasika? To jsem asi v životě ani neslyšela. U nás se jí sekaná s bramborem nebo s hořčicí a pečivem, eventuelně ještě se svíčkovou. Fakt mě to překvapuje.

Co se peče neuteče

Sekaná, zelí a knedlík je klasika? To jsem asi v životě ani neslyšela. U nás se jí sekaná s bramborem nebo s hořčicí a pečivem, eventuelně ještě se svíčkovou. Fakt mě to překvapuje.

Chlapsky vareni

To bych si taky nechala líbit

Co se peče neuteče

pěkný

Svíčková

Prošpikuju maso dám do pekáče, přidám pár kostiček slaniny,mrkev, celer, petržel, bobkový list, jalovec, nové koření, celý pepř, sul, plátek citronu bez šlupky mírně podleju a peču do měkka. Vyndám maso, koření a vše rozmixuju, už smetanu ani mléko nedávám, nám chutná bez toho .

Svíčková

Ja neodležuju.Dám do hrnce cibuli,zmraženou směs na svíčkovou-já dávam francouzkou s porkem do toho šoupnu maso,zaleju vodou a vařím.Osolím,opepřím.Pak vytáhnu maso,rozmixuji ten základ a přidám smetanu,povařím a dochutím.Ani nezahuštuji.Mám ji tak akorát hustou.Myslím si,že není potřeba to na začátku hodinu restovat,nebo dokonce nakládat,když se to dobře ochutí.Ochucují hořtici,citronem a troškou cukrem.Po ochucení ještě chviličku vařím.

Svíčková

Ja ten zacatek delam stejne,ale to maso nechavam 24 hodin odlezet. Pak to cele soupnu do trouby a to maso pecu dokud neni mekke. Hodim na sporak, vyndam koreni a maso, rozmixuju zeleninu,dam smetanu s rozmichanou moukou, povarim, dochutim, ale ocet nedavam.
@Honafa

Brněnský dort

No prave jsem si predstavila jak motam toho sneka... To mi prijde dost pracny, to uz mi lehci prijde dort sachovnice

Pro tchýni

No má asi strach,že jí otrávíš,když to u vás není vše dezinfekční.
@Sphinx

pátek

Už mám napsáno
@Andělka

koprovka

no naslehat to neslo, slehackou jsem to zjemnila ale ono to nebylo.. priste dam misto octa citron a snad se to nezdrcne
@Gigi

sobota

tak to zkusim :-) ja jsem neco podobneho videla u pohlreicha jako alsasky kolac, ale ten mel nejake testo mouky a na to dal zakysank (tu lepsi a drazsi krem de chef ) a cibuli a slaninu, ja to delala s listovym testem a taky to bylo mnamozni... zkusim s bramborama...
@antara

Brněnský dort

Dobrý,no piškot s krémem.Jde o ten efekt při rozkrojení.Je to strašná piplačka vyrobit z plátu těsta a krému toho šneka co se dáva dovnitř.Mi je to furt rozjíždělo.

Brněnský dort

Přijde mi to docela piplačka,asi bych se do něj ani nepouštěla. Je vážně tak dobrý, stojí za to?

ty jsem už 2 měsíce neměla

Co se peče neuteče

sobota+neděle

rajskou taky můžu i ten guláš

Kure na paprice

to by se náš tatíínek poměl
@Gigi

sobota

to zní dobře

pátek

pátek-Boloňské špagety se sýrem

Pro tchýni

jste si tedy pochutnali, ještě, že ta tchýně u vás nejí

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
27 hlasů

69 %
72 hlasů

5 %
5 hlasů

Celkem hlasovalo 104 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici