Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze
Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové diskuze
Celkem 2 594 příspěvků
tlakový hrnec
tak jsem se v rámci modernizace kuchyně, která nastane za 14 dní, a na základě diskuze s některými z vás, rozhodla si ten tlakový hrnec přeci jen koupit, ale holky, jestli mi tady v nově zrekonstruované kuchyni bouchne máte mě na svědomí už jsem ho objednala, přijde za týdenteď ještě najít dost receptů na vaření v něm, našla jsem na netu knihu 100 receptů pro tlakový hrnec, ale už ji nelze objednat, nemáte ji některá doma? nebo nevlastníte někdo v pc formě nějaký soubor receptů pro tlakový hrnec?Ryze
Kdyz uz ji rozebirame v jine kolonce,tak by me zajimalo,jak ji varite vy. Me teda dost prekvapilo zjisteni,ze tady v CR vari vetsina lidi ryzi ve varnem sacku . Nedivim se potom,ze to neni zrovna nejoblibenejsi priloha,protoze takto upravena ryze pro me neni k jidlu.Ja delam ryzi nasledovne. Proplachnu, do hrnce dam olej, na nem osmahnu ryzi, podliju stejnym mnozstvim vody (hrnek ryze-hrnek vody), osolim, privedu k varu a kdyz bubla, prikryju, prendam na nejmensi horak, ktery dam na minimum a necham ji dojit 20 minut.Egyptska verze teto dusene ryze je:1. cast (ai 1/6) premyte ryze smazime na oleji az dokud nezhnedne (spali se), pridame zbytek, zalijeme vodou a dal jak je psano vys.2. na oleji osmahneme vlasove nudle do hneda, pridame premytou ryzi a dal jak je psano vys.3. na oleji osmazime nakrajenou cibuli do hneda, pridame ryzi a dal jak je vyseparní hrnec
tak mi ho opravily.. a decka- to je vam lahodny jidlo.. thea diky nemu zacla jist.preci jen ta zelenina je lepsi z parniho hrnce nez z vody.. a ja poprve ochutnala brokolici s bamborem a mnam- normalne sem to snedla:))ryze a brambory sou taky super... Jo jsem s nim spokojenáá:DCo vám doma chybí?
Za surovinu,co zapomínáte koupit?Mi pořád chybí rajský protlak.Vždy chci něco vařit a nemám rajský protlak.Koupím si jich asi v Makru celou krabici a bude to.Taky mi chybí cibule i když jí furt kupuji.Zajímavé je to s tvarohem.Když ho mám tak přemýšlím kam ho šoupnout,co z něho udělat,aby neprošel.A když ho nemám tak přemýšlím co dělat bez tvarohu.Zrovna,když není bych si dala tvarohové buchty,nebo pomazánku a tvaroh nikde.parní hrnec
chtela sem ho.. a jezisek nadelil... ovsem- nevim zda neni rozbitej:D:D:D chrci jen chvili, ryzi sem po hodine delani hodila do hrnce a byla za chvili, brambory sem vyhodila po 40minutach. a stale byli tvrdýý.. takze kdyz varite v tom hrnci? hrci vám to(jakoby bubla ta voda?celý cyklus?nebo jen prvních pár minut a pak je to tichý..Rekapitulace
Co se vám na svátcích nejvíce povedlo v kuchyni,co naopak byl propadák,co mile překvapilo a co budete dělat častěji?Největší hit byli letos sýrové rolády,ty jsem dělala několikrát.Taky slanový milé překvapilo.Cukroví celkově nic moc.Naštěstí ho bylo málo.Chlebíčky jednohubky a všechno slané bylo výborné i hezky nazdobené.Propadák byla kačena.Nevím co na to lidi mají.Upekla jsem ji dobře,ale celkově jako jídlo nám to nechutnalo.Takové těžké s tím zelím a knedlíkem.perníčky
tak jsem po mnoha letech opět vyzkoušela upéct perníčky, kdysi se mi totiž nepovedli neb nezměkly, tak teď jsem vyzkoušela recept na zaručeně hned měkké, vypadají dobře, že i měkké skutečně budou, večer je Nikča nazdobí, mám jen otázku, vydrží až do vánoc? tedy musela bych je asi schovat, aby je nesežrali hned udělala jsem i pár netradičních tvarů, koupila jsem si totiž vykrajovátka Hello Kitty a Mickey Mouse, a vypadají fakt skvěleUzená polévka
Včera vařil Honza,uvařil jí výbornou.Já jsem mu říkala co a jak.Gabka byla překvapená-děláme takovou,že se uvaří vývar a pak se tam dáva zelenina jako do vývaru a pak bud kroupy nebo brambory na kostičky.Gabka jí jedla různě po návštěvách a vždy jen vývar,brambory a maso.Bez zeleniny.Já zase v dětství u babičky nesnášela uzenou polévku,protože do ní babička lila studené mléko.Bléé.To byl jen horký uzený vývar a studené mléko.Jakou děláte vy?Musím se vám k něčemu přiznat. Celý život jsem měla odpor k olomouckým syrečkům a dalším pochutinám podobného typu. Taky jsem je nikdy neochutnala. Ani vlastně nevím proč.Až jsem tajně ochutnala od Cukříka. Bože, to je dobrota a já jsem byla pěkný trdlo, že jsem je zatracovala.Jen mě docela překvapila jejich poměrně vysoká cena.Co vy, taky máte něco, čemu jste přišly/i na chuť až léty?
Moje jogurtové eperimentovaní
Zjistila jsem,že nevím který jogurt mám kupovat.Nejvíc mi chutná řecký s medem,ale 3 lžíce za 18kč to už je teda moc.Řekla jsem si,že opráším jogurtovač a začnu si dělat svůj.Jenže ten se mi moc nedaří a výrobní náklady na litr jsou kolem 30kč.A taky co s litrem jogurtu ,aby byl furt čerstvý.Začala jsem kupovat jogurt bílí nejlepší a nejlevnější je v Lídlu.Tam stojí 400g 12kč. Tak,že 1200g za 36kč. Stačí otevřít jeden a udělat mu příchuť. Nejvíc nám chutná čoko banánek.To je kakao,cukr a banánové granko. Nebo příchuť esíčka-kakao,cukr a skořice.Ty 3 velké jogurty máme tak na týden.Jíme jogurt každý den a moc nás to nestojí.růžičková kapusta
Máte rády? Vaříte z ní?Já ji od dětství nenáviděla, brr..Jenže se ukázalo, že jsem ji znala jen ze zmražené směsi do polívky.V poslední době jsem si víckrát ověřila, že zmražená je pro mě nepoživatelná a čerstvá dobrá a chutná mi. Si ji teď teda děláme často..Související články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
26 %
28 hlasů
68 %
73 hlasů
6 %
6 hlasů
Celkem hlasovalo 107 unikátních návštěvníků