banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Ryze - diskuze

12 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Kdyz uz ji rozebirame v jine kolonce,tak by me zajimalo,jak ji varite vy. Me teda dost prekvapilo zjisteni,ze tady v CR vari vetsina lidi ryzi ve varnem sacku . Nedivim se potom,ze to neni zrovna nejoblibenejsi priloha,protoze takto upravena ryze pro me neni k jidlu.Ja delam ryzi nasledovne. Proplachnu, do hrnce dam olej, na nem osmahnu ryzi, podliju stejnym mnozstvim vody (hrnek ryze-hrnek vody), osolim, privedu k varu a kdyz bubla, prikryju, prendam na nejmensi horak, ktery dam na minimum a necham ji dojit 20 minut.Egyptska verze teto dusene ryze je:1. cast (ai 1/6) premyte ryze smazime na oleji az dokud nezhnedne (spali se), pridame zbytek, zalijeme vodou a dal jak je psano vys.2. na oleji osmahneme vlasove nudle do hneda, pridame premytou ryzi a dal jak je psano vys.3. na oleji osmazime nakrajenou cibuli do hneda, pridame ryzi a dal jak je vyse
U nás zásadně dušená…propláchnu ji až je voda naprosto čirá, dám do hrnce s trochou olejem, osmahnu, dám 1 a pul vody co bylo rýže, půlku cibule kde jsou zapíchaný 3 hřebíčky, osolím přikryju a až začne bublat dávám do trouby na 16min, při 180….a máme nejraději kulatozrnou nebo pololoupanou
@Zavadilka
Dělám rýži dle tchýně- na másle cibulku, hrnek dobře propláchlé rýže, 1.5hrnku vody, hřebíček, sůl a do trouby. Nesnáším sypací rýži, u mě musí rýže trochu lepit. Jinak teda miluju jasmínovou a kupuju obyč rýži za dvacku kilo. Sáčkovku mám doma pro případ nouze.
Ja sackovou ryzi nechapu..dyk je draha a hnusna..Ryzi delam bud jak ty nebo v ryzovaru, nebo jak se jmenuje ten hrnec..
uncle bens je jedlej i z varnych sacku,asi jedinej...nema tu pachut a milion skrobu na vyplachovani a zustava pekne sypkej,jinak ja bud take osmahnu a pak dovarim a nebo jen ciste varim hrnek ryze,2 hrnky vody,dam nove koreni a oliv.olej a pomalu necham odparit vodu a ryze je akorat a nespali se a nebo ji pecu v horkem vzduchu, dam tam male cele cibulky,nove koreni,sul,olej a pekne necham odparit vodu a ryze se jak uvari tak propece..nekdy dam i kardamom,podle toho k cemu bude
Rýži raději dusím nebo dělám na páře.Zpěním na troše oleje cibulku, na tom osmahnu propláchlou rýži, zaliji 1,5 násobkem vařící vody, osolím, někdy přidám hřebíček, někdy bylinkové koření, někdy zeleninu. Pak přiklopím a dusím v troubě nebo v mikrovlnce v páře. Já mám raději kulatozrnnou, kluci spíš dlouhozrnnou. Na italské rizoto mám nejraději Carnaroli nebo Arborio, ale tu tedy vařím pěkně v pánvi za průběžného dolévání vývaru atd. mňam.Sáčkovou jsem nedělala dávno. Jak píše Honafa, je jí málo nebo moc a navíc není poznat, že už je.
Sáčky jsem kupovala,ale bud nám půl sáčku chybělo nebo přebývalo.Tak proto vařím rýži normální.Kupuji tu co tygřice a vařím taky stejně jak ona.Nechutná mi rýže arborio a ani basmati.
vařím rýži podle toho jak mám na to čas :-) Takže mám doma i varné sáčky (do vody přidávám cibuli a hřebíček), nebo dělám jak ty, jen teda osmahnu s rýži i cibuli.
Taky jsem kupovala sáčkovou,ale přešli jsme na sypanou rýži.A moc nám chutná.Jen ji proplachnu a vaříme v osolené vodě.Druhy rýže máme rádi všechny.Jak parboleid, tak kulatozrnou, a nejvíc nám chutnala rýže jasmínová.
Dříve jsem kupovala též sáčkovou, ale z důvodů, které popisuješ, jsem začala kupovat normální parboleid.Dávám 1 díl rýže, 2 díly vody, špetku soli, trošičku oleje. Máme rády sypkou rýži.Naprosto boží dělají u nás v práci. Tam si na ní vždycky pochutnám.
@tygřímáma ja jeste zapomela napsat,ze ryzi jime jedine kulatozrnnou, dlouhou ani nahodou,ta je moc sucha
než jsem si koupila parní hrnec vařila jsem taky jen sáčkovou rýži, teď vařím rýži v parním hrnci, jen osolenou, nebo k ní občas přihodím hřebíček, nebo hrášek

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40