banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

tlakový hrnec - diskuze

6 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
tak jsem se v rámci modernizace kuchyně, která nastane za 14 dní, a na základě diskuze s některými z vás, rozhodla si ten tlakový hrnec přeci jen koupit, ale holky, jestli mi tady v nově zrekonstruované kuchyni bouchne máte mě na svědomí už jsem ho objednala, přijde za týdenteď ještě najít dost receptů na vaření v něm, našla jsem na netu knihu 100 receptů pro tlakový hrnec, ale už ji nelze objednat, nemáte ji některá doma? nebo nevlastníte někdo v pc formě nějaký soubor receptů pro tlakový hrnec?
Hani, mam tu kucharku co jsem dostala k tefalu.. reknu manzelovi aby to oskenoval a pak bych si pisla o mail adresu a poslala pres uschovnu..
@chezzie jééé, to by jsi byla zlatá, hrnec už mám doma, fagor, ale v tom návodu je celkem nic moc, ani pořádně nechápu jak čistit ten ventil, no budu to muset nějak zkusit, a návod na vaření vcelku slabý, není tam uvedené ani vepřové, fakt slabá tabulka, no v neděli bude mít hrnec premiéru, zkusím guláš, ostatní zjišťování časů vaření bude asi pokus omyl
Hlavně, když v něm budeš vařit tak nesmíš dávat moc vody, aby ti obsah nevytekl. Když vařím vývar, dusím maso nebo vařím potraviny, které bobtnají tak hrnec plním jen do poloviny u ostatních potravin jako třeba brambory tak plním do 3/4 hrnce.
Myslím, ze se obejdeš i bez ní.Neumím si představit, v čem s ty recepty mohli byt jiné než běžn?. Používám ho všude tam, kde potřebuji vaření nebo dušení urychlit. Nejrychlejší jsou brambory. Pak všechny vývary. Do studené vody dam maso, přivedu k varu, seberu vysráženou bílkovinu, zavřu a vařím. Podle druhu masa za chvíli otevřu a přihodim zeleninu, koření a sůl a zase zavřu a vařím.Stejně tak udělám základ na guláš, omáčky, perkelty a pod., zavřu a vařím. Jen zahustuji až po otevření, protože mouka by se bez kontroly mohla prichitit. Po zavření ho mám na plotně na nejnižší maximálně druhy nejnižší stupeň. Přitom je všechno měkčí rychleji a s menší spotřebou energie. Otvírám zásadně pod kohoutkem pod studenou vodou. Ve chvilce schladne natolik, že se dá otevřít bez velkého zapáření kuchyně. Používám ho přes dvacet let, mám druhý a vůbec si bez nej vaření neumím představit.
@stankag díky, já mám z toho přeci jen asi pořád strach, ale miluju kuchařky a vařím spíš podle receptů než z hlavy, tak proto asi sháním recepty, a brambory ty budu asi pořád vařit spíš v parním hrnci, na páře mají úplně skvělou chuť, která se vařením ve vodě vyvaří
@HankaŽ Tak třeba ji ještě někde seženeš. Z parního budou asi lepší. Já je v papiňaku dělám, když pospíchám. Jinak v normálním hrnci, abych z vody mohla udělat česnečku. Jinak se fakt neboj. Pokud pod ním omylem necháš běžet plotnu naplno, tak je tam pojistka, která přetlak odpustí, takže je to naprosto bezpečné.

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

17 %
11 hlasů

0 %
0 hlasů

8 %
5 hlasů

58 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 66 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40