K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Celkem výsledků pro tag/y "vaření": 100
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Domácí knedlíky
Holky, děláte domácí knedlíky? Já je vždy připravovala, protože jsem na nich vyrostla. Pavel zase na těch kupovaných. Pak jsem připravovala ty ze Zdravého těhotenství, s celozrnnou moukou, dětem domácí - dokonce i ty celozrnné - chutnají. Ale čím dál častěji si to usnadním a koupím. Narazily jste na nějaké podobné domácím? Já tedy ne :-).
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Ovoce a jeho sušení
Pěkný večer. Chtěla bych si pořídit sušičku ovoce. Můžete poradit, jakou máte doma a jste s ní spokojené?
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
kuchyňský robot
ahoj holky, prosím o tipy na kuchyňského robota, chtěla bych si ho pořídit. Předpoklad je, že bude míchat, strouhat, odšťavňovat, mlet maso. Vyhlédla jsem si pro představu ETA 0023 90050 Gratussino Max, KENWOOD KM 285 Prospero. Je to investice na delší dobu tak chci vybrat pořádně. děkuji
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Papiňák neboli tkakový hrnec
Holky kuchařinky máte jednoduchý osvědčený recept do tlakáče? Po dlouhých rokách odmítání jsem si ho dnes pořídila a tak by se zaručený recept hodil. PS: jsem antitalent na přípravu masa.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Sušička ovoce
Ahoj. Chtěla bych si pořídit sušičku ovoce. Můžete poradit, jakou máte doma a jste s ní spokojené?
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Dort k 1. narozeninám!
Ahoj holky, nechápu, jak to uteklo, ale malá bude mít rok!! Zítra peču dort Už mám nachystaný recept na docela snadný a relativně zdravý.. ale mám z toho hrůzu! Nejsem moc pekařka Nemá někdo zaručený recept na dort, který se povede i antitalentce??!T.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
co vy nato?
Ahoj, uvažuji nad koupí nové sady hrnců...Blouzdala jsem po netu a moc se mi líbí výrobky na i-dmacipotreby...Máte s tímto obchodem zkušenosti? Sada je docela drahá, tak chci vážně jistotu, že vše bude ok :)
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Velikonoce
Holky, pečete na velikonoce nějakou specialitu? Šup, šup, pochlubte se i s receptem.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Co myslíte
Patří na svíčkovou citron,brusinky a šlehačka?Já myslím ,že jo.V jedné vařící skupině na FB se hádáme ,je to zatím 50 na 50.Odpůrci říkají,že to je komunistický přežitek.No toto.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Slaný štrůdl
Holky poradíte nějaký recept na slaný štrůdl, koláč apod.? Co do něj všechno dáváte?
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Odšťavňovač
Ahoj, chtěly bychom si domů pořídit odšťavňovač na ovocné šťávy. Snad pokaždé, když jdu kolem Uga nebo Fruitissima, neodolám a dám si nějakou šťávu. Bylo by fajn si je moct připravovat doma :) máte s nějakým odšťavňovačem dobré zkušenosti? :) děkuju za radu
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
svačiny
Jak jsme tu hovořily o svačinách, narazila jsem na tento svačinový tahákhttps://www.kucharkaprodceru.cz/svacina-do-skoly/Vážně jsem se totiž musela zamyslet nad tím, že musím svačiny začít řešit trochu líp, protože už to sklouzává k tomu, že je na svačinu ve většině případů něco sladkýho
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Mňam
Ahoj holky, neznáte někdo mnam.cz? Moc ráda vařím a tohle mi přijde něco jako prostřeno, ale bez televize :D Sestavíte menu, nafotíte a neceníte .. Pak se na něj může někdo přihlásit a přijít k vám na návštěvu .. V poslední době nepotkávám moc nové lidi .. Ale zároveň mám trochu strach, abych to nepokazila .. Nehostil už někdo někoho tímto způsobem? Chtěla bych vědět, jak to probíhá
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
marcipán
Někdo si ten marcipán jaksi vytváří. nebo tu bílou hmotu. Já preferuji nákup již hotového marcipánu http://marcipan-vyskov.cz/11-pravy-marcipan . Šetří to čas. Než si doma sama ukuchtím, tak to je na dlouho. A marcipán je pak vždycky dobrej.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Svačiny do školy
Blíží se škola a proto se ptám, jaké děláte dětem svačinky do školy? Ať tu máme trocha inspirace.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
domácí pekárna
ja teda bezlepkove nejím, ale koupili jsme domácí pekárnu a chci začít péct sama doma chleba. Dívala jsem se a dá se koupit přimo smes na pecení, kde je uplne vsechno, ale tomu já moc neverím, ze nevím, co v tom je. Co si o tom myslíte vy? koupili byste radeji smes nebo zvlást ingredience....?
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Bezlepkové pečivo
Holky, pečete prosím některá bezlepkové pečivo? My s tím teda bojujeme. I když to nějak nakyne, tak je po upečení ta konzistence taková zdrclá, pečivo je hodně hutné, nevím jak to přesně popsat. Tak jestli máte některá nějaký odzkoušený recept nebo rady. Děkuju
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Toastovač
Nemáte některá zkušenost s dobrým toastovačem, možná je správně slovo sendwičovač, tím přístrojem na výrobu zapečných toastů?:-) Mám pokaždý problém, že se ty desky dost rychle oprýskají a to ve mě nebudí mnoho důvěry. Dá se koupit nějaký z takového materiálu, který nějakou dobu vydrží? Dík
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Pozemky, dílny, vaření, šití - pracovní činnosti
Holky, mají Vaše děti ve škole pozemky a dílny? Pamatuji si, že jsme chodili okopávat pozemky, sbírat rybíz - dokonce i povinně asi 3 dny o prázdninách, sázet květiny. Pak jsme v dílnách vyráběli různé předměty, v živé paměti mám stojánek na ubrousky s vypáleným vánočním motivem. Také jsme asi půl roku nebo celý rok měly pouze holky vaření. Děti nic takového nemají. Přitom mně to přijde jako velmi praktické dovednosti. Pak ať se to Ministerstvo školství a průmyslu nediví, že děti nechodí na učební obory, když ani neví, o čem jsou :-).
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Noví pomocníci
O vánocích se mi porouchala pekárna, kámoška sloužila 7,5 roku tak měla i nárok, k tomu se přidal i šlehač ten sice sloužil méně ale o to urputněji. Tak jsem si udělala radost a obojí si koupila minulý týdne v Lídlu , už mám i vyzkoušené a super. K tomu nám doma udělal radost tatínek a máme koupil Sodastrem, léta jsme i něm mluvili a pořád váhali.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Perník
Chtěla bych upéct takovou tu perníkovou buchtu. Mám o ní velice jasnou představu, nadýchaný tmavý těsto, nahoře čokoládová poleva.Zkusila jsem to podle dvou receptů, poprvé to bylo úplný fiasko, u toho druhýho si nejsem jistá, jestli jsem neudělala nějakou chybu, chuťově to bylo fajn, ale byla to jen taková teňulinká hutná buchta...Máte nějaký osvědčený recept? Moc by mi to pomohloA ještě dotaz na čokoládovou polevu, takovou tu, jak se rozpustí čokoláda ve smetaně. Jak ji děláte (myslím poměrově)? A jak se dělá to, že to ztuhne? Mně to totiž neztuhlo, po třech dnech to nebylo patlavý, ale tuhý zdaleka ne Nebo je nejlepší a nejjednodušejší koupit nějakou tu hotovou polevu?
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Řecké cukroví
Já se dnes pustím do pečení cukroví z různých koutů světa. Naše perníčky jsou sice geniální, ale proč si trochu nezaexperimentovat, že :) A pokud hledáš nepečené cukroví, tak doporučuji Řecké. to vypadá móóc pěkně :)
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Marcipánová figurka na dort
Rozhodla jsem se malému vymodelovat na dort mašinku. Nemám s tím žádné zkušenosti, mám různé barvy marcipánu, ale nevím si rady se šedivou. Myslíte, že když smíchám trochu černého a bílého, dá to šedou? A ještě, jak se jednotlivé dílky dávají k sobě? Drží to samo, nebo se to musí nějak "lepit". Děkuji za rady.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Šlehačka - jak na ni
Nedaří se mi už delší dobu pořádně ušlehat šlehačku. Je jedno, jakou koupím, prostě ať šlehám, jak šlehám, je pořád hrozně řídká. Ztužovač teda nedávám a nechci. Zkoušela jsem vše - pořádně vychladit, pár kapek citronu... Prostě nic nezabírá.Poradíte někdo, jak na to? Může to být i tipem šlehačky a s jakou máte případně dobrou zkušenost? Předem díky za rady.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Další level
Holky, je něco, co jste nikdy nevařily nebo nepekly a chystáte se na to? Já jsem třeba nikdy nedělala suši. Hrozně bych si ho dala, ale mám trochu strach, abych to nezvorala a bylo to poživatelný.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
tefal clipso
holky, vy co mate tlakac tefal clipso za jak dlouho jste menily tesnici gumu? kdyz chci varit v tlakaci tak posledni mesic dva pozoruju, ze s natlakovanim je problem - nechce se natlakovat nebo aby vylitl ten cerveny cudlik tak musim tu poklici nekde primacknout rucne nebo utika para z mist pod poklici, pak staci poklici otevrit, vyndat a znova vratit gumu a natlakuje se hned.. takze predpokladam, ze je po 4 letech co ho mam, pryc ta tesnici guma...
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Květák, možná nic nového, tak jen pro ty co neznají
Máme rádi smažený květák, ale smažit to na pánvičce je piplačka, friťák mám, ale pak zase slívat olej....Jsem dostala nápad: Neuvařený květák jsem rozebrala na růžičky (spíš větší), odřezala z nich stopky, osolila je(ta sůl tam moc nedží, ale neva, mi to stačilo i tak), obalila klasicky v trojobalu(vajco solím a dávám do něho olej, i do masových řízků, je to lepší). Vymazala jsem plech tukem na pečení, asi není nutné, já jen tak pro jistotu, naskládala na to obalený květák a jednotlivě každou růžičku polila smetanou ke šlehání. A dala péct do vyhřáté trouby. Ale měla jsem ji na horkovzduch na 200 st. a za chvíli se připaloval od spoda tak jsem ubrala na 175, dala horní ohřev a dopekla do zlatova. K tomu brambory s tatarkou. Kurnik, to je román, ale bylo to dobré.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Domácí chlebíčková veka
Ahojky děvčata, prosím nezná některá recept na domácí veku, kde v těstě je 100ml majolky +ostatní přísady.... Našla jsem na netu, vytiskla, ale neuložila, Výtisk skončil v ručkách Cipíska, nelze již přečíst. Děkuji všem za pomoc.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
vedro a vareni
nejak nejde dohromady...ja jsem schopna udelat akorat salat,pripadne brambory na kyselo..daji se jist i studene a vari se kratce,cimz se eliminuje narust teplaapod.jidla...a hopik chce po me kureci nebo hovezi polevku a domaci testovinyto proste nejsem schopna..mame v byte 30 a to patri mezi chladne byty tady ve meste..na stinne strane..kde se to vedro bere nechapu...co varite vy?
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Uklidnila jsem se vařením
G šla s H pro hry a já se Z uvařila bolonské a upekla ovocnou posýpkovou buchtu.Jsme si u toho povídaly a práce nám šla pěkně od ruky.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Formy na pečení
Zdravím, plánuji si pořídit formy na pečení z http://www.zelezarstvi-urotta.cz/peceni-1/ prosím o radu, který materiál je nejlepší.Hlavně by mě zajímalo, jak se peče se silikonem oproti jiným materiálům.Děkuji
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Albert magazín
V novém čísle jsou pizza buchty.Tak to by mě nenapadlo a to dělám-pizzu,pizza šátečky,záviny,šneky,mafinky,dokonce i pizza chleba.Ale pizza buchty by mě nenapadli.Přitom na cesty ideální.Už se u nás pečou.Co všechno pizza děláte vy?A jak často děláte kupujete u vás pizzu?U nás je něco pizzového minimálně 1 týdně.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
květák v trojobalu
Dělám květák v trojobalu a mám ho celkem dost.Jsme na to jen tři lidi a druhý den už dobrý není,není nad čerstvě usmažený.Proto se chci zeptat,jestli ho můžu takhle povařený,obalený v trojpbale-neusmažený zamrazit?Děláte to někdo,je potom dobrý,když se usmaží vlastně hned ještě mražený?Určitě bych ho asi nerozmražovala a rovnou házela do rozpáleného oleje.Vlastně bych si i na příště ušetřila kousek času s tím patláním :)
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Vzpomínate?
Na dobu ,kdy se nedali koupit chlazené a porcované kuřata a bylo jen to zmrzlé kuře,nebo zmrzlé kuřecí řízky nebo ještě stehna na tácku po 2ks. To byl hnus jak to rozmrzlo.Jsem to vykládala Gabce.Ona totiž nešáhne na celé kuře,štítí se toho.A to chlazené je krasavec proti tomu co pak rozmrzne.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Co vaříte nejraději?
Holky, máte něco, co fakt vaříte nejvíc rády? Těšíte se na to? Hlavně neříkejte, že vodu na kafe nebo na čaj .Já strašně ráda porcuju syrové maso. Takže takový guláš, roštěnky nebo řízky, to je pro mě prostě nádhera.Pokud bych měla jmenovat jídlo, hrozně ráda vařím svíčkovou. To mě přijde taková klasika a vrchol české klasické kuchyně.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
maso
jaké maso u vás doma jíte?Jakému dáváte přednost? Kde ho kupujete?Kupujete třeba i králičí,krůtí a hovězí i když je to poměrně dražší než třeba vepřové?Co třeba vnitřnosti,jíte je?Máte představu,kolik utratíte za maso za měsíc?U nás doma jíme nejvíce vepřové,kuřecí a pak až to hovězí,krůtí a občas i králíka,ale to je opravdu jednou za čas :) Nakupuji většinou u řezníka.Nejčastěji vepřové raději libovější,občas koupím nějaké přední hovězí na omáčku a pak krůtí a kuřecí.Méně často kupuji hovězí zadní a třeba králíka. Třeba ryby u nás jím snad jen já a tak je ani moc nekupuji,ale občas koupím pro mě a dceru aspon filé. Vnitřnosti u nás moc nejdou,játra na cibulce jíme třeba opravdu tak dvakrát do roka,takže vnitřnosti spíše nejíme. Na vývary potom střídám,občas vyříznu kost z vepřového masa,nebo hovězí žebro,kuřecí i krůtí. Většinou si nakupuji maso na těch 14dní do mrazáku,nabalíčkuju a popíšu si to :) Většinou se vejdu do 2000Kč.za měsíc.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
predni hovezi
zasadne nekupuji,ale obcas mi ho i pres muj vyslovny zakaz donese mamka..nejlepe tak 2 kilovy kus a zmrzly...a to se stalo ve stredu,ja dneska rano v polospanku vytahla maso a az v poledne jsem zjistila,ze je to tohle..juj...musela jsem vypreparovat libove maso at mame teda gulas a zbytek uvarit polevku,,,s jednim papinakem zabitej cas 3 hodiny..a presne proto to nekupuji...nikdy ani v sebe lepsi akci..tak misto litani po venku zpracovavam blbe maso,protoze je mi lito to vyhodit,zadneho velkeho psa v okoli neznam a nechci at se to zkazi
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Vaření, pečení....
Tak teda nevím, ale znám dost lidí, co je to "na staré roky" chytlo a vaří, pečou, experimentují... Já mám naopak pocit, že čím jsem starší, tím míň mě to baví, kdybych nemusela tak snad ani nevařím :-)Co vy? Baví vás to, experimentujete, nebo vaříte jen že musíte?
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Další level pokořen
A to čokoládová pěna.Nad tou slintají děti,když to někdo dělá v Prostřeno.Já pěny moc ráda nemám.Děti si je dávají v restauraci nebo u moře jak jsme byli.Zdálo se mi to vždy těžké na výrobu a hlavně kalorie,kalorie-celé máslo,šlehačka,čokoláda,vajíčka....Jenže jsem našla recept na pravou francouzskou pěnu a to je jen 2 čokolády,3 vajíčka,cukr,a lžička másla.Dávala jsem to na dort a bylo to tekuté.Už jsem skoro zaplakala,ale do ráno to ztuhlo a je to výborné.Tak,že pěnám 3 zdar-NAZDAR!Jakou děláte vy?
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Ach ty líčka
Tatka je koupil na chalupu,mamka uvařila a nic moc.Neměla to moc dochucené.Jednou jsme je měli v restauraci.Tak jsem Gabku poslala do Makra ,že nastal čas ,abych trumfla mamku i restauraci.Zajela ,koupila,ale ta cena.315kč za 1,160 líček.Na to,že je to odpadní maso.Pro nás to bude na jeden oběd.Koupila i celou roštěnku ta nás stála 415kč a bude na 4 obědy.Už z ní mám udělané španělské ptáčky a 3 další balíčky jsou zmražené.Takový nepoměr co se týká ceny.No nevím nevím jestli to budu ještě někdy kupovat.Co vy,kupujete je,vaříte,dávate si je v restauraci?
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
ušlehanej bílek
zase mám úplně blbej dotaz - když v receptu píší, že mám do těsta OPATRNĚ zamíchat vyšlehaný bílky..jak jako opatrně?? Abych to tam zamíchala dokonale, tak se mi zdá, že to opatrný není...a pak třeba, když dělám dvoubarevnou bábovku a až po opatrném vmíchání bílků to rozdělím na dvě části, do kterých pak dávám další věci..
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
vaření u nás :-)
v pondělí a úterý byla čočka na kyselo s vajíčkem, ve středu zeleninová polívka a bramboráky s tvarůžkama a dneska vařil můj muž špnát z medvědího česneku, bramborové knedlíky a dušené masíčko zítra bude buď smažený květák, nebo půjdem s mužem nakupovat a zajdem si na meníčko někam
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
parní hrnec
halelujááááá! že já se mu tak bránila, a myslela si že to bude bez chuti? jede u nas skoro pořád. theinka díky němu jí příkrmy- z vody ji to nechutná.. dneska byli karbose- a na to ze jsou z páry luxus.. i chlap je jedl:o))
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
nastává změna vaření
neb Fanoušek ode dneška chodí také do školky a tak budu vařit jen pro sebe - dnes pikantní fazole s domácím semínkovým chlebem k večeři zeleninový talíř, smažená vajíčka a pečivo
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Náročnost vaření
Co si myslíte ,že je nejnáročnější na uvaření?Ve smyslu času a práce.Pro mě to byli včera koláče.Těsto dělala pekárna,ale i tak nachystat ty náplně.Pak udělat kuličky,ty kuličky rozmačkat,naplnit,potřít,udělat důlek,dát povidla,dát posypku,upéct,potřít máslem s rumem ,mezitím druhý plech.Ty,jo to bych rozhodně v prostřenu dělat nechtěla.Byli to tak 2h čisté práce.Moje mamka dělá každý den polívku a každý den do ní čistí a krájí zeleninu.Tak to by mě taky moc nebavilo.Taky třeba řízky a bramborový salát-to je taky celkem náročný oběd na čas a práci.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
Domácí pekárna
Dobrý den, právě koukám po nějaké domácí pekárně. Líbí se mi tato: https://www.dommo.cz/Pekarny/Domaci-pekarna-s-bezlepkovym-programem-PC-5040. Máte s ní někdo zkušenosti? Případně máte tip na nějakou jinou? Děkuji.
K využití této služby musíte být registrována a přihlášena
úspěšná premiéra
aneb já a tlakáč , super, nevím proč jsem se ho tak bála, zkusila jsem v něm svíčkovou (neb nemám momentálně troubu ale jen dvě elektrické plotýnky), nejdřív jsem vařila na dvojku, no moc se mi to nezdálo, ale za 15 minut to bylo dost měkké, tak jsem to dala na čtyřku a pak to začalo konečně vařit tak jak si představuji že tlakáč vaří, a za chvilku bylo maso měkoučký, ovšem když jsem ho otevírala tak jsem zavřela oči a otočila hlavu kdyby to náhodou bouchlo , a svíčková jedna báseň, já ji vždy jen pekla v troubě, takže tlakáč je super, už aby byla hotová kuchyň, teď na vaření nemám prostor a moc mi to chybíSledujte náš FACEBOOOK
Nejoblíbenější obsah
#Těhotenství
#Těhotenství týden po týdnu
#Porod
#Rodíme ONLINE
#Otěhotnění
#Sex v těhotenství
#Káva v těhotenství
#Horečka v těhotenství
#Menstruace
#Antikoncepce
#Jména dětí
#Dítě
#Péče o dítě
#Kojení
#Příkrmy
#Horečka u dětí
#Lékárnička
#Očkování dětí
#Vzdělání dětí-IQ
#Předškolák
#Sexuální výchova
#Porodnice
#Gynekolog
#Pediatr