banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Papiňák neboli tkakový hrnec - diskuze

8 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Holky kuchařinky máte jednoduchý osvědčený recept do tlakáče? Po dlouhých rokách odmítání jsem si ho dnes pořídila a tak by se zaručený recept hodil. PS: jsem antitalent na přípravu masa.
Jé,tu svinko,ty ho už máš?Já se na něho taky třepu,snad ještě bude.Jinak s papinákem mám ted taky svoje zkušeností,půjčuji si od Pájinka a je s ním celkem sranda. Ted mi málem vybouchnul.Já se s ním snad v životě nenaučím.Jinak v něm jde dělat vše,jen to zkracuje dobu vaření a je to chutnější.
Ono to není o receptech, ale spis o postupu. Papinak Ti hlavně zkrátí dobu vaření resp. dušení. Takze dělat v něm jde cokoli co v normálním hrnci, kde děláš něco pod poklici. Jen to jde rychleji a potřebuješ méně tekutiny, protoze se Ti nevytváří. Plotynku dávám na 1-2 stupně ze šesti. Stačí když jen trochu upouští páru, pobroukava si. Jediné co je dobře dodržet, je zahustovat až po otevření víka, abys neriskovala připálení. Dohady jsou kolem způsobu otevření. Já odstavuji z plotny a pod kohoutkem cely hrnec schladim studenou vodou, dokud nejde uvolnit víko. Nekdo páru odpouští, ale to hrozí opareni a zbytečně si zaparis kuchyň. Hodně zdaru :-).
Ady, jaký sis pořídila? Papiňáky miluji, akorát ten náš od začátku papiňákem není :-), až příliš upouští páry.Dělám v něm veškeré vývary z hovězí oháňky, z kuřecích ořezů nebo krků, krůtích krků á la tento recept: https://www.babyonline.cz/maminka/recepty/polevky/=/v/60. Také v něm připravuji guláš, nejčastěji z kližky. Hodně lidí v něm připravuje luštěniny. Asi by opravdoví kuchaři kouleli očima, protože ti vývary nejlépe vaří celou noc, ale mně to šetří čas - tedy, když je papiňák skutečným papiňákem.
@Calamity J. Koupila jsem si Tefal, teď v Albertu je akce na body.
@Ady.S Děkuji, tak pak připiš zkušenosti.
@Calamity J. Tak dnes konečně odzkoušeno, byl vývar z vepřových kostí a byl výborný.
@Ady.S Vidíš :-)
@Ady.S Gulase,vyvary,jakekoliv omacky i svickovou v nem delam,varim v podstate jen v papinaku,nebo pomale vareni v troube pres noc na nizkou teplotu. Teda taky sem tam nejakou minutku a rizek

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40