banner

Postup

1 hrnček (250 ml) polohrubej múky
1 hrnček celozrnnej múky
0,5 hrnčeka práškového cukru
1 hrnček mlieka
0,5 hrnčeka oleja
3 vajíčka
1 kypriaci prášok do pečiva
oriešky, mandle, semienka, ...
ovocie (čerstvé/kompótované/mrazené)
tuk na vymastenie formy
hrubá múka na vysypanie formy

Všetky suroviny v mise zmiešať dokopy (lepšie je to trochu vyšľahať). Pridať nasekané oriešky, mandle a semienka podľa chuti. Formu na pečenie (plech) vymastiť tukom a vysypať múkou. Hmotu vyliať na plech, na vrch poukladať ovocie. Piecť vo vyhratej trúbe na 150-180 °C asi 30 min.

Manžel je "buchtový", takže skoro každý víkend pečiem. Táto buchta je rýchla a jednoduchá, ale vždy je trochu iná.

TIP: Niekedy ovocie ešte posypem drobenkou (maslo + hrubá múka + práškový cukor) alebo do cesta pridám kocku mäkkého tvarohu.

Dobrú chuť.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Ryclá bábovka

Následující recept:

Nakladané mäso

Zdravá víkendová buchta - diskuze

jednoduché a zdarvé
vypadá chutně
Hm, zní jednoduše, vypadá lákavě, vyzkoušíme, díky za tip

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

18 %
8 hlasů

78 %
35 hlasů

4 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 45 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici