Recept: Koňaková bábovka
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Suroviny:
5 vajec, 200g cukru, 1 vanilkový cukr, 250 ml vaječného koňaku, 250ml oleje, 300g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 PL kakaa, 1 KL kávy, tuk+hrubá mouka na vymazaní a vysypání formy.
Postup:
Žloutky oddělíme od bílků, utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny, přidáme vaječný koňak, olej, polohrubou mouku, prášek do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho po menších částech vmícháme do těsta.
1/3 těsta oddělíme vmícháme kakao a jemně umletou kávu. Do vymazané a vysypané formy nalijeme postupne 1/2 světlého těsta, pak všechno tmavé těsto a potom druhou 1/2 světlého těsta. Pečeme v předem vyhřáté troubě (elektrické) na 180st. cca 40 minut.
Poznámka:
PL= polévková lžíce, KL= kávová lžička.
Tuto bábovku peče moje maminka, myslím, že lze vynechat kávu popř přidat instantní :-)
Předchozí recept:
Řezy s pudinkem a BE-BE šušenkami
Následující recept:
Naložené Tofu
Koňaková bábovka - diskuze
už si píši
vaječňák je rozhodně jemnější než rum, určitě vyzkouším.
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?
18 %
12 hlasů
0 %
0 hlasů
7 %
5 hlasů
57 %
38 hlasů
18 %
12 hlasů
Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků