Recept: Hnětýnky
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
Těsto:třít 1/2kg tuku(používám heru) + 1/2kg moučkového cukru + 8žloutků.Přidat 1/2kg polohrubé mouky + 1prášek do pečiva + sníh z 8 bílků. Těsto je hodně tuhé a mastné. Formičky vymažu(mě se osvědčilo sádlo) a vysypu hrubou moukou.Nandám těsto,na 1 formičku jsem dávala tak 3 polévkové lžíce těsta.Plnit jen do poloviny,vyběhne.Tato dávka vystačí(pokud neulizujete) na 16 formiček.Moje asistentka Dáda ulizovala,proto jich bylo jen 15ks. Peču ve vyhřáté troubě 15-20 minut.Nechám chvilinku prochladnout a vyklopím. Poleva:třít 2bílky + 28dkg moučkového cukru + kapičku rumu.Třu do odkrvení ruky(cca 20 minut).Rozdělím na hnětýnky a rychle zdobím.Ozdoby kupuju u nás na pouti,ale mají je i v cukrárně.Možno ozdobit i lentilkama.Moje mamka zdobí lístečkama myrty.
Fotogalerie
Předchozí recept:
Jablkový závin z Jogurtu
Následující recept:
Žravá buchta
Hnětýnky - diskuze
Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?
11 %
32 hlasů
14 %
41 hlasů
56 %
165 hlasů
8 %
22 hlasů
5 %
14 hlasů
6 %
19 hlasů
Celkem hlasovalo 293 unikátních návštěvníků