banner

Postup

Těsto:třít 1/2kg tuku(používám heru) + 1/2kg moučkového cukru + 8žloutků.Přidat 1/2kg polohrubé mouky + 1prášek do pečiva + sníh z 8 bílků. Těsto je hodně tuhé a mastné. Formičky vymažu(mě se osvědčilo sádlo) a vysypu hrubou moukou.Nandám těsto,na 1 formičku jsem dávala tak 3 polévkové lžíce těsta.Plnit jen do poloviny,vyběhne.Tato dávka vystačí(pokud neulizujete) na 16 formiček.Moje asistentka Dáda ulizovala,proto jich bylo jen 15ks. Peču ve vyhřáté troubě 15-20 minut.Nechám chvilinku prochladnout a vyklopím. Poleva:třít 2bílky + 28dkg moučkového cukru + kapičku rumu.Třu do odkrvení ruky(cca 20 minut).Rozdělím na hnětýnky a rychle zdobím.Ozdoby kupuju u nás na pouti,ale mají je i v cukrárně.Možno ozdobit i lentilkama.Moje mamka zdobí lístečkama myrty.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Jablkový závin z Jogurtu

Následující recept:

Žravá buchta

Hnětýnky - diskuze

Ani, musím tu polevu třít opravdu ručně?Mixér ne?

Vybraná anketa

Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?

11 %
32 hlasů

14 %
41 hlasů

56 %
165 hlasů

8 %
22 hlasů

5 %
14 hlasů

6 %
19 hlasů

Celkem hlasovalo 293 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40