banner

Postup

... miluju pařížskou šlehačku a i proto jsem se rozhodla upéct dort Harlekýn. Paradoxně jsem nakonec mezi několika recepty vybrala jeden, kde pařížská šlehajda vůbec není :o)))


Jelikož je to ale mňamka mňamkovitá a navíc fakt jednoduchá na výrobu, předkládám recept:


4 žloutky, 100 gr. cukru (použila jsem krupici), 20 gr. kakaa (hořkého), 50 gr. hrubé mouky ... utřít žloutky s cukrem (ručním mixérem), přidat kakao, mouku a vmíchat sníh ze 4 bílků ... upéct v dortvé formě (použila jsem pečicí papír, dala do trouby rozpálené na 250 st. a ihned stáhla na 150, pekla jsem asi 10-15 minut, zkouším párátkem)


Než jsem začala zchladlý korpus zdobit, formu jsem otevřela, odlepila jsem ho od papíru a opět jsem ho na papír položila a formu zavřela. (Usnadní to pozdější maipulaci, když už je na korpusu krém.)


30 gr. másla, 30 gr. hl. mouky ... udělat světlou jíšku, zalít 1/4 l mléka, mírně zahřívat a míchat do zhoustnutí (já nechala za stálého míchání probublávat 5 minut)


100 gr. másla, 100 gr. cukru (opět jsem dala krupici, rozpustí se v krému do hladka), 30 gr. kakaa (hořkého) ... opět vyšlehat mixérem a přimíchat zchladlou jíšku (z té stala povařením s mlékem hlaďoučká kaše) ... vzniklou hmotu (krém) natřít na korpus (je toho docela silná vrstva).


Nechat ztuhnout v ledničce (já nechala přes noc), pak obkroužit nožem a dort definitivně vyndat z formy, předat na dortový talíř.


Vršek dortu ozdobit šlehačkou. (Já poprvé ušlehala jen jednu, se ztužovačem, natřela jsem ji po celé ploše a poprášila hořkým kakaem. Naposled (viz foto) jsem použila šlehačky dvě, s jedním ztužovačem, cukrářským pytlíkem jsem vytvořila ozdobné bobečky a po okrajích dortu jsem nastrouhala hořkou čokoládu.


Servírovat vychlazené.

Fotogalerie

Sdílejte stránku

Následující recept:

Svratecký guláš

Harlekýn - diskuze

jééé,to je dobrůtka
vypadá to nááádherně
Vypadá a chutná určitě dobře,ale já jsem ještě pro jednodušší .-)
Takovýhle recepty a ještě k tomu s fotkou by tady snad měly být trestné
Slintám a slintám.Tohle prubnu bez ohledu na diety

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

21 %
4 hlasy

79 %
15 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 19 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40