Recept: KEFIROVY KOLAC

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
300g polohrube mouky,300g cukru pisek,1a1/2lzicky jedle sody,2 lzice kakaa,1 kefir 1/2 odlivky oleje - smicha se a nalije do vymasteneho,vysypaneho pekace a da pect.Po vychladnuti potreme naplni:150g cukru moucka,5 lzic rozpusteneho masla,2 lzicky kakaa,panak rumu - smichat,natrit na kolac a muzete posypat kokosem nebo mletymi orechy.
autor: versacek    Poslední změna: 01.03.2008 12:09:14
Předchozí článek BABOVKA Z MAJOLKY Další článek bublanina s jahodama
Diskuze
  • ... jen ještě doplním - je to moučník výborný, ale super luxusní je servírovaný vychlazený a navrch ozdobit zakysanou smetanou    
    Renča   | 08.11.2009 15:24:52
    Reagovat | URL příspěvku
  • Ahoj, taky kefírák peču, máme ho moc rádi. Navrch taky dávám čokoládu.
    Je krásně vlhký a vláčný, žádná "dusivka", kam se hrabe perník nebo třeba sachr.
    A taky je prima, že se nenadělá nádobí, po pečení zbyde jen jedna miska a jedna vařečka, no a pak kastrůlek po čokoládě (ale to se vždycky najde dobrovolník, který ho rád vylíže  ).
    Peču ho ráda i proto, že je i na samotné pečení velmi jednoduchý - dám do rozpálené trouby, tak tři čtyři minutky, pak stáhnu na 100 a dvacet minut vím, že nemusím číhat, jestli se třeba nepálí. Krásně se dosuší, vršek se nesmí lepit.
    A jedna vlastní zkušenost - díky tomu kyselému kefíru nelze sodu nahradit práškem do pečiva     - takže bacha, fakt sodu!     
    Renča   | 04.03.2008 06:38:19 | Reakcí: 3, poslední: 22.10.2008 18:33:22
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      jednou jsem neměla kefír,tak jsem tam dala 500g bílý jogurt a paráda,možná ještě lepší    
      Small   | 05.03.2008 11:50:12
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        Blani - od této tvé rady už peču POUZE s jogurtem, je báječný (a nemusím pamatovat na to, abych koupila kefír, jogurt kupuju tak jako tak, takže je doma stále po ruce). Prostě místo 0,5 l kefíru 500 g bílého jogurtu - velký kelímek. 
        (Pekla jsem zrovna předevčírem, tak jsem si teď vzpomněla, že jsem ti to chtěla napsat a poděkovat za radu - jak jednoduché, ale sama bych na to určitě nepřišla, ach jo  )   
        Renča   | 22.10.2008 17:01:55
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Holky peču taky a může se dát i acidofilní mléko.A jak píše Renča,je to super vláčný,nedusí a hlavně-NIKDY NEZBYDE!
      tygřímáma   | 22.10.2008 18:33:22
      Reagovat | URL příspěvku
  • taky dělám něco podobného
     
    Stáňa   | 03.03.2008 08:26:47
    Reagovat | URL příspěvku
  • hm,to bude něco pro manžela
     
    887   | 02.03.2008 17:24:08
    Reagovat | URL příspěvku
  •    
    ingrit   | 01.03.2008 23:09:41
    Reagovat | URL příspěvku
  •       něco podobného taky dělám,moc dobré  
    Small   | 01.03.2008 16:09:10
    Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×