Recept: Pikantní bramborová směs s uzeninou
Pro akci je nutné přihlášení
Postup
4 porce
8 velkých brambor
4 špekáčky
1 černé pivo
4 lžíce kečupu
6 stroužků česneku
1 lžíce provensálského koření
2 lžíce grilovacího koření
2 velké cibule
V misce smícháme 200 ml piva, kečup, prolisovaný česnek, provensálské a grilovací koření. Brambory oloupeme(nové brambory netřeba loupat), nakrrájíme na půlměsíčky, špekáčky nakrájíme stejně. Brambory i špekáčky dáme do zapékací mísya zalijeme připravenou zálivkou. Dobře promícháme, vložíme do vyhřáte trouby na 200°C. Po 20 minutách zalijeme zbývajícím pivem, promícháme a pečeme cca dalších 75 minut. Během pečení se zálivka vsákne do brambor a v pekáči zůstane hustá omáčka. na talíři můžeme ozdobit jemně nakrájenými kroužky cibule.
Byla to lahůdka, na stole zůstaly vylízané talíře.
Fotogalerie
Předchozí recept:
Celerovomrkvová pomazánka
Následující recept:
Výborné housky
Pikantní bramborová směs s uzeninou - diskuze

Hej, to udelam
Ale bez tech spekacu.Ty vymenim, za neco mene mastneho. Treba nejake uzene

Související recepty
Aktuální testování
Aktuální soutěže
BMI
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Chtěl/a byste vyzkoušet jídlo, které uvařil přední světový šéfkuchař?
11 %
32 hlasů
14 %
41 hlasů
56 %
165 hlasů
8 %
22 hlasů
5 %
14 hlasů
6 %
19 hlasů
Celkem hlasovalo 293 unikátních návštěvníků