Pro akci je nutné přihlášení
2 velké nebo 3 menší kuřecí prsa ( prsní řízky )
250 g krémových žampionů ( krabička s celofánem made in Kaufland )
1 velká žlutá cibule
300 ml suchého bílého vína ( měla jsem Ryzlink vlašský )
150 g čerstvého másla
čerstvě drcený pepř, sůl
Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky. Na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran. Z každé strany cca 5 minut. V této fázi NESOLÍME.
V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla ( oříšek si necháme na závěr ). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata.
Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud jsou velké, přepůlíme je. Vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme.
Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno. Bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství. Přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut.
Ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky.
Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi..v podstatě cokoliv.
Já to zkoušela s vínem i bez vína místo kterého jsem dala stejné množství vývaru a moc dobré. Masa jsem po dodělání vyjmula a omáčku zahustila jíškou.
(zdroj: www.toprecepty.cz)
Kategorie BMI jsou zjednodušeným modelem, které nám pomáhají se zorientovat v naší tělesné hmotnosti. Body Mass Index (BMI) udává méně přesné údaje zejména u dětí, starších lidí a aktivních sportovců. Přesnější posouzení tělesné váhy než kalkulačka BMI může provést odborník, který zahrne i další parametry: např. pohlaví, věk, objem svalů, typ postavy a celkový životní styl.
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
25 %
17 hlasů
70 %
47 hlasů
4 %
3 hlasy
Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků