banner

Rozhovor byl pořízen 12. září 2011

Tomiův gurmánský zážitek

Vy jste scestoval kus světa, na jaké zážitky nejraději vzpomínáte? Co Vás nejvíce překvapilo?
Co se světa týče, tak to co mě asi nejvíc překvapilo, jsou gastronomické speciality. Nevím, jestli je to vhodné pro Váš server, ale snad to čtou pouze dospělí rodiče. V Pekingu jsem měl ke svým obchodním partnerům přání zajít si do nějaké neobvyklé restaurace. Oni se rozhodli pozvat mě, kam normálně cizince neberou. Přišli jsme do takové restaurace, já čínsky neumím ani slovo, ani číst, a při příchodu mě trošku překvapilo, že tam sedí většina žen. Což mi určitě nebylo nepříjemné, tak jsem se posadil. Přitom jsem se koukal, co tam nosí na těch tácech, a připadalo mi to zvláštní. Z těch táců čouhal takový bumerang. Říkal jsem si, to je zajímavé, to budou asi nějaké místní specialitky. Načež mi moji partneři prozradili, že je to první Penis restaurant na světě. Mimochodem dneska už je jich šest, jeden z nich v americké Atlantě, v čínské čtvrti. Pak mi začali vysvětlovat jídelní lístek. To si pamatuju dodnes, takže tam bylo: grilovaný koňský penis v přepočtu za 1400 korun, pak tam byl psí penis za 1200, kocouří penis byl za 800 a penis kolibříka za 150 korun. Dal jsem si penisový kotlík z deseti druhů penisů, který mi doporučili a ten stál v přepočtu 2400 korun. Přiznám se, že teda toho kolibříka jsem tam nenašel. Byl to skvělý zážitek, i když mi po pravdě moc nechutnalo. Ochutnal jsem především ten koňský penis, to bylo opravdu takhle hnědé a takhle dlouhé (Tomio ukazuje asi 30 centimetrů). Přemýšlel jsem, jakým způsobem ho vlastně preparovali? Protože to přeci není jen tak, že jo. Jestli je na tom grilu natahovali? To mi bohužel nevysvětlili, protože neuměli tak dobře anglicky. Zůstává mi to dodnes záhadou.

Jak to bylo servírované a jak to chutná?
Oni to jí tak, že Vám k tomu přinesou do mističky krémovou sezamovou omáčku, penis si krájíte na kolečka a máčíte do omáčky. Zdařilé je to i vizuálně, což jsem netušil. Při krájení scvrklá předkožka udělá kolem penisu s dírkou uprostřed takové ozubené kolečko. A chutná to, jestli jste si někdy dala v čínské restauraci salát z medúz, tak jako ta medúza, je to takové křupavoměkké a bez chuti. Takže jedním z mých nejsilnějších zážitků při cestování byla moje návštěva v Penis restaurantu.

Třeba Vás to bude inspirovat a založíte něco podobného v Praze…
Ne to ne, já zásadně nedělám věci, kterým nerozumím.

Kukuřičná polévka pana Okamury

A vaříte rád?
Vařím velmi rád. Dokonce si vymýšlím vlastní jídla.

A dáte nám nějaký recept? Na Babyonline je spousta kuchařek.
Tak já bych Vám dal třeba recept na moji kukuřičnou polévku, ono už to bylo v médiích zveřejněno několikrát, ale to je přímo můj výmysl, můj vynález. Já to někde najdu a pošlu Vám.

Hned večer po příjezdu z Prahy nacházím v mailu:
Posílám návod na moji kukuřičnou polévku, zatím vždy všem moc chutnala, příprava je na 5 minut.
http://hobby.idnes.cz/video-jak-pripravite-vynikajici-polevku-z-plechovky-kukurice-p6x-/hobby-domov.aspx?c=A110419_135343_hobby-domov_mce

Rozhovor pořídila: Jana Martincová

Pokračování zítra!

Sdílejte stránku

8. Zážitky z cestování, vlastní recept kuchaře Tomia Okamury - diskuze

kukuřičnou polévku určitě vyzkouším, ale ten penis bych neochutnala ani za nic ti číňani fakt snědí všechno

ou neee

To teda u mě stoupnul, že něco snědl, já už bych šla blejt

Vybraná anketa

Bylo vaše dítě očkováno proti pneumokokům? Jakou vakcínou?

18 %
12 hlasů

0 %
0 hlasů

7 %
5 hlasů

57 %
38 hlasů

18 %
12 hlasů

Celkem hlasovalo 67 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40