banner

Vaření - nové reakce

Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 47 399 příspěvků

úterý

mňam
@nadule1

U nás by musela být taky dvojitá dávka
@tygřímáma

Povedly se. Ale příště asi udělám radši knedlík... s těma nokama je děsnýho patlání (dělala jsem dvojnásobnou várku...).

pondělí

také bych si dala

dobrota

pondělí

dobrý tip, to bych mohla zvládnout tento týden

dobrou chuť

@nadule1

Svíčková

Na svíčkovou se vůbec neptej, v životě se mi nestalo, že by měl někdo stejnou, každý ji dělá úplně jinak.

Jak to dopadlo s nokama?Povedly se?
@Honafa

Škvarky v domácí pekárně

Díky moc. Tak já to zkusím a budu hlídat.Manžel to chce škvařit normálně v hrnci, tak jsem si řekla, ať to škvaří v hrnci a já to zkusím zase v pekárně.
@

Škvarky v domácí pekárně

Děkuji. Tak já to zkusím. Ta moje asi pojistku nemá. Když v ní peču nějakou buchtu, tak si klidně můžu dát podruhé pečení v pohodě.

Brněnský dort

Jako nápad to není špatný, ale na můj vkus mooooc pracný.

Svíčková

Ha... já se zrovna chtěla ptát na recept na svíčkovou. Tak dík. Akorát vidím, že sto lidí = sto chutí :))

Škvarky v domácí pekárně

Mám jednohákovou a dávám v pohodě i kilo dvacet toho sádla, jak píše Honafa, ono se to smrskne. Jen jedna rada, některé pekárny mají pojistku proti přehřátí, tak je možné, že ti to nepůjde spustit hned po sobě, chvilku(tak půl hoďky) nech ochladnout a zase zapni.
@Liberte

Brněnský dort

Ja ho neměla zelený,ale spíše utapaný.Chutově je dobrý,ale lepší si ho koupit.

cjřest na másle ...mňam

pondělí

mňam dala bych si, ale když ještě kojím nemůžu hmmm tiše závidím

Brněnský dort

takový dorty nemám ráda, takže by mě ani nenapadlo to vyrábět... :)

Brněnský dort

takový dorty nemám ráda, takže by mě ani nenapadlo to vyrábět... :)
@zanlena

pátek-Boloňské špagety se sýrem

@antara

sobota + neděle

@tygřímáma

sobota + neděle

Brněnský dort

brr.zelenej....me by ani nenapadlo se s timpatlat

pondělí

MŇam

sobota+neděle

@lucie73

pondělí

Jooooooooooooo
@lucka82

Škvarky v domácí pekárně

Míchat né.Je to tam nenechat dost dlouho. Hlídat čas.Klidně i dřív vypnout.Jak píšu ,ja to davám na dvakrát poprvé to ještě není a podruhé už hlídam.A hlavně pozor at se nespálíš-bude to strašně horké-ty škvarky a to sádlo.
@Honafa

Škvarky v domácí pekárně

To se také může spálit i v pekárně? A jak tomu mám předejít? To jako mám průběžně také míchat?
@tygřímáma

pondělí

smažíš ve friťáku ???
@lucie73

pondělí

Pro 4 tygry je akorát
@tygřímáma

pondělí

no tak jestli byl velkej aspoň jako moje hlava, tak to celkem jde :DDDDD
@lucie73

pondělí

Kupovala jsem za 24 v Tescu

pondělí

to jsme dlouho neměli:D květák je drahej jako pes

Škvarky v domácí pekárně

Dělám.A tak ,aby se to vešlo-to nenabyde spíše se to smrskne.Pozor jen at se ti to nespalí.Ja to davám na program marmeláda-2x.
@tygřímáma

pátek

Jde to udělat i bez těch našlehaných bílků... vajíčka se tam zamíchají celá a pak se jen přizpůsobí množství mléka a hrubé mouky, aby se to pěkně spojilo, ale nebylo to ani moc tekuté, ani tuhé.

Brokolice

nejvíce polévku,omáčku nebo brokolici s těstovnami.
@Zuzbr

Tak pak dej vědět jak to klukům chutnalo
@antara

teda tak to zkusím koupit.
@tygřímáma

Uplne si na nem pomlaskaval :)
@Zuzbr

Jojo normalne veprovy jazyk uvaris a pak jeste kdyz je teply jen sloupnes takovou tu vrchni blanku, je to prave uzasne libove masicko, do te rajske a pro deti idealni, podle me lip stravitelne nez hovezi. Nebo jak ho ma rada tygrice s krenem :) ja se na nej taky zezacatku netvarila, ale je to opravdu dobre maso

sobota+neděle

tak jazyk jsem ještě nejedla.To jsi ho jen uvařila?
@Terča80

To by se Baruška asi napapala. Ona miluje bramoborovou kaši, pokud je k tomu řízek, sežere vše v okolí 50 metrů :)

Svíčková

Nasekám si zeleninu - celer petržel a mrkev, přidám maso vcelku, podleju vodou a přidám bobkový list, nové koření a celý pepř, sůl. Nechám 24 hodin odležet. Pak druhý den vařím do měkka, vytáhnu maso, vyndám koření, přidám zakysanou smetanu a ještě povařím, přidám smetanu na vaření s moukou. Nakonec všechno rozmixuju, je to taková až pěna, cukr ani ocet nepřidávám. Miluju to takhle

Vašík je můj člověk

Brněnský dort

toz jo, zvladla bych to, ale ver, ze na to je teda muj cas drahy.

Ke snídani míchaná vejce na sádle a škvarečkách, chléb

mňam

slintám

mňam

neděle

dobrota

Chlapsky vareni

neděle

Mnamy:)

Ty budu delat ja zitra. Tatovi z krkovicky (za ty bramboraky) a nam z kureciho, mame to radsi. K tomu kase a okurky.

Svíčková

Tak já prošpikuji maso a naložím ho do zeleniny, kterou upravím tak, že osmahnu cibulku pak dám zamraženou nebo čerstvou kořenovou zeleninu a taky osmahnu. Zaliji vodou dám celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl, trochu octa achvilku povařím. Když to vychladne zaliji tím maso a nechám den odležet. Pak to dám do trouby a upeču. Když je maso měkký tak ho vytáhnu zeleninu přecedím rozmixuji, ale vyndám tedy bobkový list před mixováním a aby toho bylo víc tak ještě dávám mouku. Rozmixovanou zeleninu dám zpátky do hrnce zapráším moukou a zaleji slitým vývarem a ještě doliji další vodu a povařím. Nakonec přidám smetanu. Kdysy jsem svíčkovou dělala úplně jinak. Maso na plátky a naklepat, osolit. Zprudka opéct a pak na výpeku osmahnout pokrájenou cibuli a zeleninu. Přidala jsem osmahnuté maso, bobkový list, celý pepř a nové koření a zalila vodou a dusila do měkka. Pak jsem maso vyndala, zzeleninu přepasírovala přes sítko, protože jsem neměla mixér. Zahustila jsem moukou povařila a dochutila. Na závěr jsem opět dala smetanu.
@nadule1

Co se peče neuteče

Ja myslím,že tady jo.I když Gabka taky na mě čuměla,že takhle to snad nikdy nejedla.Ja jsem to kdysi hodně vařila Martinovi.U nás se to hodně jedlo v jídelně nebo i u babiček a i doma.
@nadule1

Co se peče neuteče

U nás se sekaná dělá i k rajské omáčce.Teda néééééééééé v naší rodině,ale tady na Strakonicku

Co se peče neuteče

Sekaná, zelí a knedlík je klasika? To jsem asi v životě ani neslyšela. U nás se jí sekaná s bramborem nebo s hořčicí a pečivem, eventuelně ještě se svíčkovou. Fakt mě to překvapuje.

Co se peče neuteče

Sekaná, zelí a knedlík je klasika? To jsem asi v životě ani neslyšela. U nás se jí sekaná s bramborem nebo s hořčicí a pečivem, eventuelně ještě se svíčkovou. Fakt mě to překvapuje.

Chlapsky vareni

To bych si taky nechala líbit

Co se peče neuteče

pěkný

Svíčková

Prošpikuju maso dám do pekáče, přidám pár kostiček slaniny,mrkev, celer, petržel, bobkový list, jalovec, nové koření, celý pepř, sul, plátek citronu bez šlupky mírně podleju a peču do měkka. Vyndám maso, koření a vše rozmixuju, už smetanu ani mléko nedávám, nám chutná bez toho .

Svíčková

Ja neodležuju.Dám do hrnce cibuli,zmraženou směs na svíčkovou-já dávam francouzkou s porkem do toho šoupnu maso,zaleju vodou a vařím.Osolím,opepřím.Pak vytáhnu maso,rozmixuji ten základ a přidám smetanu,povařím a dochutím.Ani nezahuštuji.Mám ji tak akorát hustou.Myslím si,že není potřeba to na začátku hodinu restovat,nebo dokonce nakládat,když se to dobře ochutí.Ochucují hořtici,citronem a troškou cukrem.Po ochucení ještě chviličku vařím.

Svíčková

Ja ten zacatek delam stejne,ale to maso nechavam 24 hodin odlezet. Pak to cele soupnu do trouby a to maso pecu dokud neni mekke. Hodim na sporak, vyndam koreni a maso, rozmixuju zeleninu,dam smetanu s rozmichanou moukou, povarim, dochutim, ale ocet nedavam.
@Honafa

Brněnský dort

No prave jsem si predstavila jak motam toho sneka... To mi prijde dost pracny, to uz mi lehci prijde dort sachovnice

Pro tchýni

No má asi strach,že jí otrávíš,když to u vás není vše dezinfekční.
@Sphinx

pátek

Už mám napsáno
@Andělka

koprovka

no naslehat to neslo, slehackou jsem to zjemnila ale ono to nebylo.. priste dam misto octa citron a snad se to nezdrcne
@Gigi

sobota

tak to zkusim :-) ja jsem neco podobneho videla u pohlreicha jako alsasky kolac, ale ten mel nejake testo mouky a na to dal zakysank (tu lepsi a drazsi krem de chef ) a cibuli a slaninu, ja to delala s listovym testem a taky to bylo mnamozni... zkusim s bramborama...
@antara

Brněnský dort

Dobrý,no piškot s krémem.Jde o ten efekt při rozkrojení.Je to strašná piplačka vyrobit z plátu těsta a krému toho šneka co se dáva dovnitř.Mi je to furt rozjíždělo.

Brněnský dort

Přijde mi to docela piplačka,asi bych se do něj ani nepouštěla. Je vážně tak dobrý, stojí za to?

ty jsem už 2 měsíce neměla

Co se peče neuteče

sobota+neděle

rajskou taky můžu i ten guláš

Kure na paprice

to by se náš tatíínek poměl
@Gigi

sobota

to zní dobře

pátek

pátek-Boloňské špagety se sýrem

Pro tchýni

jste si tedy pochutnali, ještě, že ta tchýně u vás nejí

Halušky jsem měla jednou a moc mě to tedy neuchvátilo.

francouzský brambory jsou skvělé

takovou dobrotu

čtvrtek

tohle jsem ještě nikdy nejedla

Brněnský dort

Tyjoo tak to bych asi nedala :)
@mtina

prosím o rychlou radu

@Honafa

prosím o rychlou radu

aha to mě nenapadlo dík, dala sem ten jogurt a jsou taky dobrý :) jen z minikoláčků mi v troubě naskočily maxi koláče

koprovka

Myslím,že né.

prosím o rychlou radu

Jasně.Jinak majoneza je olej a vajíčko tak tam dej olej a vajíčko a bude to to samé.
@tygřímáma

prosím o rychlou radu

tak já to prubnu :)

prosím o rychlou radu

Myslím,že ano

koprovka

Jesti se zdrclq kvuli octu tak ne,ale da se zjemnit uslehanou slehackou,zalezi na tom jak moc to zhrudkovatelo
@Gastrica

Tak ta zebra

Staci vytahnout testo do stejne vysky jako je tvarohova napln a nevyskoci o tolik ani nezhnedne,uchrani ji ten korpus
@antara

pátek

Nakrájet 10 housek/rohlíků, 3 vejce (žloutek zamíchat s houskou, z bílků našlehat sníh), cca 250 ml mléka, hrubá mouka nebo krupice, vše smíchat, vytvarovat šišku a vařit v osolené vodě 25-30 minut.. ale vše dělám podle oka, takže úplně přesné poměry neposkytnu

kozi syr

Nijak zvlášť je nevyhledávám, ale když už je doma, tam ho sním. Kozí mléko taky vypiju,ale jenom studené, teplé mi smrdí (nesnesu ani teplé kravské). Sestřenice měly nějaké zdravotní problémy a doktorka jim doporučila pít kozí mléko, tak koupili kozu, aby měly pravidelný přísun a fakt je to vyléčilo, za nějakou dobu měly po problému. Takže kdybych to měla pít ze zdr. důvodů asi bych si zvykla,ale takhle radši zůstanu u kravského mléka i sýrů.
@antara

Vepřový jazyk

PPL doručí do 24 hodin, to by vydrželo ne?teda pokud by mi to po cestě řidič nesežral

sobota + neděle

mmmm husička...slintám na klávesnici

sobota + neděle

Markétko,Ty provokatérko
@Gastrica

Tak ta zebra

Vyskočilo mi to všude.Na krajích jsem jí měla ale taky hnědou,ale to v tom receptu je.Nebo to psala Nadule
@tygřímáma

Tak ta zebra

a taky ti to vyskočilo jenom na krajích? Ta moje je taková propadlá, kolem dokola vysoká a hnědá a uprostřed skoro díra a taková normální žlutá a mokrá. Už to teda tuhne a vypadá to, že to nebude taková katastrofa, ale stejně mě štve, že to není tak pěkné, jak na fotkách :)

Tak ta zebra

Mě přišla uprostřed měkká,když jsem jí vyndala z trouby.Ale jak zchladla,tak i ztuhla.
@chezzie

sobota

uvaříš brambory ve slupce,ale jen all dente,pak je oloupeš a nastrouháš na struhadle na nudličky,smícháš se zakysankou a troškou smetany a to smícháš s bramborama,nandáš na pekáček,na to cibulku a orestovanou slaninu a zasypeš sýrem a upěčeš

sobota

ja jsem SD nevidela - co to je?
@tygřímáma

Kure na paprice

Ale klidne si udelej dvojitou davku, jsou moc dobre, zbyde Ti. Ja je mam i v mrazaku, ty jsem delala z bramboroveho testa. Pak staci pesto a obed rychlovka je na svete
@tygřímáma

Kure na paprice

Tak, Anicko, ted jsem je dodelala, pro vas 4 to bude urcite stacit
@Bea-Matyas

Kure na paprice

děkuji,takže pro nás dvojitá porce
@Honafa

sobota

to já děkuju. Já mám moc ráda právě skořicovník, ale tohle je ještě lepší.
@tygřímáma

Kure na paprice

Anicko, tak pro dva a jedno tygri mlade:)
@corelia

sobota

Díky.Vždycky mě potěší ,když mužu někoho inspirovat.
@Honafa

sobota

dnes jsem je vytvořila, těsto jsem použila z receptu na skořicovník. A je to výborné..... tím jak jsou ty šnečci potřené tou směsí i zvrchu tak to nemá chybu.....
@káče

Vepřový jazyk

víš jak funguje česká pošta, zvlášť v tomhle počasí? :) to by přišlo za 14 dní úplně zkažený
@antara

Vepřový jazyk

do Prahy to mám krapet z ruky, nešlo by to poslat v ešusu?:-)
@káče

Vepřový jazyk

tak přijeď, tohle dělám vždycky v obrovským hrnci, takže toho bude dost :)

Vepřový jazyk

proč ne. A nech si to jo? Úplně se mi sbíhají sliny:-)

kozi syr

Miluji ho, lepší sýr není

kozi syr

Co teda v práci čučím... Minimálně každý 3. zákazník ten kozí sýr kupuje. Já ho nejedla, ani nevím, jestli zkusím, měla jsem čest za dětsví okusit kozí mléko a větší hnus jsem nepila. To nám tvrdili, že je to zdravé.A jsem neznaboh, jím samotnou Mozzarelu. Smradlavé mám ráda, cokoliv, Hermelín, Camembert, Nivu, Romadur i Tvarůžky, ale manžel to neuznává. Jeho ségra nám kdysi z Holandska dovezla nějaký sýr, prý pravý holandský, nevím co to bylo, tvar a konzistenci to mělo jak tady 45% Gouda a teda... Ten byl tak hnusný a manželovi chutnal.
@Bea-Matyas

Kure na paprice

Mám napsáno.Zuzko,je toho pro 4 tygry?
@nadule1

Kure na paprice

Neni zac.
@tygřímáma

Vepřový jazyk

Však jsem si na tebe vzpomněla a říkala jsem si,aspoň někdo kdo má jazyk rád:)
@Gastrica

Vepřový jazyk

Nevíš o co přicházíš, náhodou je to lahůdka a krásně libové masíčko. Já jsem se před pár lety taky vyděsila, když mě tchyně řekla, že to divné v té rajské je jazyk,ale byla jsem donucena ochutnat a musím prohlásit, mňam..rajskou už nikdy jinak
@Gastrica

Vepřový jazyk

By jsi pak mluvila řeči zvířat.
@Honafa

Vepřový jazyk

nejím žádné vnitřnosti, ani játra, ani srdíčka, ani ledviny, nic. Ne z přesvědčení, prostě mi to nechutná a nikdy bych to do huby už nestrčila :) Ten jazyk ovšem, ten nesním z přesvědčení
@Honafa

Vepřový jazyk

Znáš mě skvěle.
@tygřímáma

Vepřový jazyk

Jsem si říkala,že pro tebe to bude výzva si ho co nejrychlejí koupit.
@Gastrica

Vepřový jazyk

A jíš srdíčka?Segra dělá s kuřecích srdíček guláš tak jí vždycky říkam,že kvuli ní muselo umřít alespon 50 kuřat,že se nestydí.

Vepřový jazyk

Dala bych si,s křenem a hořčicí

kozi syr

já jak kdy. asi, když nejsou moc aromatický. myslím, že některý bývají \"silnější\" než jiný.zkrátka, jsem k nim opatrnábabička mi kdysi vyprávěla, jak je kozí mlíko hnusný a odporný, že smrdí, jak ta koza. to mi nepřišlo. jenže pak jsem někde byla a cítila jsem, že koza smrdí jak kozí sýr. od té doby s tím mívám trochu problémy
@Bea-Matyas

Kure na paprice

To zní velmi dobře. Píšu si a vyzkouším. Díky moc!

Vepřový jazyk

jestli to jíte vy, tak mu to dej taky. Fuj, ale já bych se toho ani nedotkla
@nadule1

Kure na paprice

2 vejce, 2 lžíce másla, 2 lžíce smetany, 250 g dětské krupičky. Ušleháš máslo se špetkou soli a vejci do pěny. Přidáš krupičku a smetanu a z hmoty dvěma lžícemi proti sobě (nebo lžičkami, pokud chceš menší nočky) tvaruješ noky (lžíce předem namoč ve studené vodě). Házíš je do hrnce s vroucí osolenou vodou 10 až 15 minut, až vyplavou, vyjmeš je děrovanou naběračkou. Hotovo

kozi syr

Neměla jsem ještě.Taky jsme se zasekli u Hermelínu a brie.Kupodivu mi dětí jí nivu,protože si myslí,že to je sýr se špenatem.Největší sranda je,že jak jsem jako učenka balila nivu tak jsem si říkala-fuj,které hovada to mužou jíst.A ted mám pořád jednu doma.Ještě mám ráda balkán a mozalelu-to zas není Gabka.Ale uplně nejraději mám Goudáka.
@Gastrica

kozi syr

No co hodil to na další salát.
@Honafa

Vepřový jazyk

Děkuju, já si právě taky říkám, že je to krásně libový
@tygřímáma

sobota

taky mě padly hned do oka

Kure na paprice

Jak se dělají domácí noky? Přiznám se, že jsem je ještě nedělala, ale zkusila bych je moc ráda, tak jestli můžu poprosit o návod (jak pro blbýho :)) Díky moc!

Vepřový jazyk

Ja myslím,že jo.6e to je ještě lepší stravitelné než normalní masíčko.

Kure na paprice

Makový koláč-tááááááááková dobrůtka.

sobota

Gábi,shoda,budu je zítra dělat taky.Hrozně mě včera zaujaly
@Sphinx

pátek

A jak děláš ten nekynutý knedlík?

koprovka

Ponorákem bych jí našlehala

koprovka

Já teda koprovku nedělám,ale asi bych ji zkusila ohřát trochu naředit a pomixovat.

kozi syr

Mě jo...já jím všechny sýry, téměř :) ale třeba Honza se zasekl u hermelínu a žádný další stupeň nejí, takže má vždycky řeči když si přunesu domů nějakej smradlavej :)

kozi syr

ne- je to smradlave a nechutne:-!

kozi syr

kozí jsem měla jednou v restauraci v salátu a nesnědla jsem to. Taky se mi z toho chtělo zvracet :) Vybrala jsem zeleninu a to nejdražší z celého salátu jsem vrátila. Asi kuchař nepochápal :)

pátek

To bude nějaká epidemie U nás bude taky krkovička... jen pečená, se zelím a domácím nekynutým houskovým knedlíkem.

pátek

Budeme mít úplně to samé Jen Honza bude mít ty brambory bez zakysanky, protože tu nejí

Pro tchýni

no tchýně...jak ta moje posledně jsem ji zvala na oběd dělala jsem pivní tokáň a ona že nechce...tak ať si naprdnou že...my jsme si pochutnali

Pro tchýni

mňam já bych si dala

Pro tchýni

Ta tvá tchýně je ale trdlo

mňáááááám

Ražniči bych si dala

Snad se tatínek polepší

slintám,jen si to představím

Ještě mužeš udělat špercle-jsou to 4 vajíčka,mouka a voda,aby to mělo konzistenci jak haluškové těsto.Chutná a vypadá to potom podobně a přes tu brynzu to ani nepoznáš,že to nejsou halušky.Jestli máš ovšem tu brynzu.

Brokolice

já už z ní dělám vpodstatě jen polívku. nebo zapečenou s bramborama. dřív jsme ji hodně jedli jen v páře uvařenou, se sýrem nebo sýrovou omáčkou.
@Sphinx

Tak mě právě udivuje že jednotlivé ingredience mmi chutnají a musaka jako celek ne. Asi jsem fakt narazila jenna špatné kuchaře. Jedla jsem to zatím jen v řecku a dvakrát

čerstvé droždí

kupuju jen Fala, ty se mi osvědčili v pekárně a onehdá sem koupila v tesku a just, chleba mi vůbec nevyšel
@medox

Záleží na kuchaři, ne každá musaka musí být stejná a tím pádem dobrá Ta moje je výborná

Jeje řecké jídlo miluji. Ale zrona musaka je snad jediná co mě nechutná

čtvrtek

výborný

čtvrtek

Domácí chléb

že bych ho taky někdy zkusila

Losos odřezky

Ja to přidavám do vaječiny.
@sazicka

Losos odřezky

Určitě šlo.
@sazicka

Losos odřezky

Určitě, já jsem ho taky někdy zapékala, naházela jsem odřezky lososa, zeleninu a těstoviny nebo brambory a zapekla, ke konci zalila smetánkou a sýrem, mňam... Okořenit to můžeš dle své chuti, hodí se sůl, pepř, bylinky - teda ty spíš u těstovin.
@stankag

Losos odřezky

Šlo by to i bez česneku?

Losos odřezky

Orestovat na olivovém oleji s česnekem, osolit, opepřit, přidat trochu tymiánu, zalít smetanou, nechat probublat do mírného zhoustnutí, přelít přes těstoviny a pěkně si pochutnat.

Brokolice

Brokolicovou krémovou polívku, zapečenou s bramborem a žampionama, případě i s kuřecím, placičky, obalovanou, těstoviny s kuřecím a brokolicí a sýrovou omáčkou,u přátel jsem ji jedla v nádivce,občas ji dávám i na pizzu, do quiche..víc už mě asi nenapadá
@tygřímáma

dnes

Ja jí mám taky ráda.Ono celkově je to tu poslední dobou sama exotika.

Musaku mám ráda.

Brokolice

brokolicovou polívku, zapečenou brokolici s bramborem, obalovanou brokolici, brokolici se sýrem, různé kuřecí směsi s rýží a brokolicí.
@tygřímáma

plán

hmm, poslední dobou se zase nějak vyžírám takhle se těch špeků na břiše nikdy nezbavím
@tygřímáma

Já na ní mám chuť už tak 3 dny :))

plán

Takové dobroty,mňáááááááám

Dnes mě na čočkovku lákala Eva.

ááááááá,lovecká

dnes

no teda
@Zuzbr

já taky ne, budeme mít premieru, ale vypadá to skvěle, že to bude určitě mňamka

já sushi ještě nikdy nejedla
@tygřímáma

Už ho Tom donesl, tak je to dobrý :))
@nadule1

To celkem chápu.Taky ho mám raději
@tygřímáma

Povedly. Ale přiznám se, že na tom oleji se mi smažily nějak líp.

Povedly se na másle?
@chezzie

čtvrtek

Není,juknu do svých chytrých papírů

čtvrtek

Anicko, ten receptik uz tu nekde je?

dnes

chybí mi tady slintající smajlík
@Honafa

slepovaný perník

díky.
@corelia

slepovaný perník

Honza jí miluje na čemkoliv.Bud dělám-jeden bílek,cukr až do zahuštění a pár kapiček citronu.Musí se hodně promíchat,ale né zas tak dlouho.Ztuhne to i tak.Nebo jen štávu z citronu a cukr.To pak není třeba tolik toho cukru.Cukr musí být moučka.Ta s tím bílkem je taková hutnější lepší.
@Honafa

slepovaný perník

jé a jak ji děláš prosím tě? já mám ráda ty kupované perníčky právě s citronovou polevou, mi nenapadlo to zkusit, ale na perník by se opravdu hodila. Já ho většinou dělám jen suchý, ani marmeládlou nepromazávám (to jen někdy).

Domácí chléb

Taky dělam svuj.A je vždy ok.
@nadule1

slepovaný perník

U nás na perník frčí citronová poleva.

@luciasek84

200 ml vlažného mléka125 g zakysané smetany1 vejce2 lžičky solišpetka cukru500 g hladké mouky25 g droždíProgram těsto. Nechat jen umíchat, pak předělat do větší nádoby vysypané moukou, poprášit i z vrchu, zadělat sáčkem(pro prostor na kynutí) a nechat minimálně 4 hodiny v lednici kynout. Pak si uždibovat a smažit placky jak velké chceme. Těsto vydrží v lednici i 4 dny a čím je starší tím je lepší . JSOU OD POLOVY a jsou moc dobré, dělala jsem je ve wok pánvy
@luciasek84

slepovaný perník

Přesně tak. Já teda když už to něčím vylepšuju, tak vršek poleju hořkou čokoládovou polevou. ;)

Pondělní Prostřeno

jojo, to mě taky dostal, 5 cm maximálně 5 cm a jeden milimetr

středa

Dobrý nápad už vím co bude u nás o víkendu děkuji.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
26 hlasů

70 %
72 hlasů

5 %
5 hlasů

Celkem hlasovalo 103 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici