banner

Vaření - nové reakce

Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 47 391 příspěvků

pórek

Já jsem nedávno dělala pórkovou polívku a přemýšlela jsem,kam až můžu řezat

čínský zelí

Saláty,přidávám do číny.

pórek

Tygři používají bílou i zelenou část.Porek milujem

to je dobrota

Pro mamku

mňam

středa

tak já bych si dala to cukříkovo

čtvrtek

to možná budu péct na pátek

krém na dort

jestli miluješ pařížskou šlehačku, tak můžeš udělat pařížské kostky ve formě dortu: http://www.recepty.cz/recept/parizske-kostky-12334 Ty jsou mňamkaAnebo peču sachr, ten chutná snad každému

krém na dort

Já dorty taky moc nemusím... právě kvůli těm krémům. Honza miluje hutné, máslové krémy, takže dělám ořechový - máslo, cukr, mleté ořechy a naředím to trochou mléka nebo smetany. Pokud chci něco lehčího, míchám šlehačku s tvarohem. A mně, milovnici čokolády chutná i čokoládový krém s rozdrcenýma sušenkama (třeba Bebe) - smetana na šlehání se uvede do varu, pak se v tom rozmíchá čokoláda na vaření, nechá se to trochu schladnout a zamíchají se do toho ty drobky z nalámaných sušenek.
@Zuzbr

Vidis kuskus jsem Vasikovi jeste nezkousela, tak mam zitra taky vymysleno co varit, diky :)
@antara

teda ty mi děláš chutě.Já sice rýžový nákyp nemusím,ale ty chutě se mi zbíhají.Udělám ho zítra a nají se i MatyJá dneska udělala kuskus a k tomu dostal ze skleničky zeleninový příkrm.Taky do docela baštil.

středa

Jé sranda - my je měli k obědu :))

krém na dort

naposledy jsem dělala dort s karamelovým krémem podle tohoto receptu http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/moucniky/=/v/3958 jen jsem ho nastavila karamelovým pudinkem, aby nebyl tak sladký a všem to moc chutnalo. A musím říct, že dorty nijak moc nemusím, máslové vůbec.
@Zuzbr

tak dneska jsem mu udělala rýžový nákyp. Uvařila jsem kulatozrnnou rýži opravdu hodně na kaši, smíchala s bílým jogurtem a nastrouhaným jablkem, trošku osladila a dala zapéct do trouby a musím říct, že baštil, až se mu dělaly boule za ušima

kozi syr

měla jsem jednou mazací, ale ten mi dost smrděl, manželovi kupodivu chutnal, ale tvrdý kozí sýr mi chutná, na toust s medem a ořechy a ledový salát
@Gigi

Jo byly dobrý, jen to musím příště zapíct nejdřív trochu zespodu, bylo to málo křupavý.

Taky budeme mít něco takového

slintám

to je dobrota

dušené kotlety s kapií a okurky

dnes

Bagety

to by se Ondrovi líbilo na svačinu

st

Středa

domácí pekárna

mě se to u moulinexxu stalo taky, já mám ale ještě záruku, takže jsem poslala na reklamaci a poslali mi úplně novou nádobu. Jinak druhou nádobu jsem kupovala tadyhttp://eshop.elprag.cz/pekarny
@Gigi

domácí pekárna

Né.
@Honafa

domácí pekárna

no já bych to neřešily a suroviny taky dávám do zacvaklé pekošky,ale jak to hněte tak mi to slízá z háku a já mám strach zda ten hák nemuže nejka vylítnout
@Honafa

Bagety

A já myslela,že jsi pekla
@chezzie

Svíčková

Já právě většinou šupnu tu mraženou a ten poměr mě vyhovuje, nikdy jsem teda nezkoumala čeho je tam kolik
@Zuzbr

Třeba se rozjí až bude větší, jinak Vašík se taky kolikrát v tom jídle ponimrá, ale vyloženě nic neodmítá kromě samotného banánu, ale ten mu pašuju do jogurtu
@tygřímáma

Bagety

bagety jsem koupila v pekárně za 5,50 za jednu.Domácí jsou v tom,že jsou doma naplněné.
@Zuzbr

To je malá potvůrka , Vašík polívky fakt zbožňuje a sní jakkoukoliv. Ty do rajské dáváš mlíko? Já jsem ji právě udělala jen z toho vývaru z jazyka + protlak, trochu másla ale je fakt že trochu cukru jsem tam dala. Rýži používám normální pytlíkovou dlouhozrnnou ale pokud jí nejí tak zkusk koupit kulatozrnnou je taková lepivější, třeba mu bude chutnat víc.

dnes

Bagety

Recept na bagety sem,Gábi
@antara

Jinak Maty byl větší jedlík s Tobim mám trošku v tom jídle problém.
@antara

právě že v polívce,a on to vytahoval z pusy.No rajskou se chystám taky uvařit,akorát jí musím vařit z UM,a sladím to glukopurem.ale je to takové nic moc.A rýži používáš jakou?
@Zuzbr

ne už krájím jen kousky, někdy třeba něco trošku přemixnu když se mi to zdá moc tvrdé,ale jinak ne. A zkusila jsi mu ty nudle dát v polívce? Vašík sní v polívce i to co by normálně nesnědl rýži naštěstí jí bez problémů,ale musím ji hodně rozvařit, už jsem i přemýšlela že bych udělala nějaký rýžový nákyp s ovocem
@antara

ale asi mu to už nemixuješ né? já už taky ne,ale třeba nudle mi tobi nesní ani za boha.on si je vytahuje z pusya ryže se kousat moc taky nechce.Ale díky za napády.
@Zuzbr

Mě kolikrát taky připadá mi že mu vařím pořád to samý, vesměs je to maso s bramborem nebo ryží nebo těstovinama, + nějaká zelenina, ale o víkendu se mu chystám udělat bramborové placičky pečené v troubě a kamárádka mi říkala, že mu můžu udělat někdy jakoby zapečené brambory s masem. Jinak z omáček měl tu rajskou a chystám se na svíčkovou.A na rizoto a zapečené těstoviny
@Gigi

domácí pekárna

jo,myslim ze jo..
@Gastrica

Svíčková

ja jsem delala jednou hovezi a jednou kralici.. bezmasou jsem jeste nedelala... ale nevadila by mi, ja mam na svickove stejne nejradsi tu majdu, to dokazu i vyliznout talir
@chezzie

Svíčková

tak já to vždycky dělám z hovězího, když to dělám fakt poctivě, jinak třeba předevčírem jsem dělala bezmasou
@Gastrica

Svíčková

tak on je rozdil i s jakym ji delas masem... jsem ji mela i s kralicim i se zverinou a po zverine je treba takova tmavsi... ale znama ji dela podobne jaks psala ze dela tvoje tchyne a taky mi prijde takova tezka, hutna..
@chezzie

Svíčková

no já mám třeba ráda, když je tam víc mrkve, než toho bílýho :) A je fakt, že každý si to dělá po svém, mi to od tchýně nechutná tolik, co od mamky (která mě to naučila po jejím), ale přitom si myslím, že ona to dělá snad jediná správně :) Jednou jsem měla svíčkovou v restauraci a vypadala podobně jako tchýnina, akorát byla teda lepší jsem za svůj dosavadní život nejedla, fakt to byl luxus!! :)
@Gastrica

Svíčková

no vidis, to treba nevim... ja to vetsinou davam od oka, ale proste do mamciny i tchyniny svickovy (obe ji delal docela hodne podobnou) to ma proste daleko.. no taky jsem ji zkousela zatim jen 2x

domácí pekárna

Taky to mám vypadlé a neřeším to.Prostě to tam porovnám a suroviny dávam do nádoby co je zascaknutá v pekárně.
@chezzie

Svíčková

já jsem kdesi četla, že dvě čtvrtiny mrkve, čtvrtinu celeru a čtvrtinu petržele :))

Brněnský dort

uprimne radsi bych si dala tu zebru - ta je z tvarohu, ja tyhle kremovy dorty moc nerada... navic je to pracny muj nejoblibenejsi je ted ten s krem ole, jak se jen zatrese a je to... to je dort raz dva a mnamka taky

Svíčková

delam podobne jako antara... jen mam vzdycky problem, ze nikdy nevim, kolik ktere zeleniny tam mam dat (mrkev, celer, petrzel) - davam cerstvou, ne mrazenou...

Jani co tak ještě vaříš Vašíkovi? Mě už dochází představivost.Děkuji

dušené kotlety s kapií a okurky

To zní opět dobře.Jak je děláš?
@Gigi

domácí pekárna

ten první odkaz nejde tak ten dole už jde
@Liberte

domácí pekárna

http://www.velektronik.cz/pekarny-moulinex-tefal-nahradni-dily.htmlto bude určo tahle vid? já nevím jaký mám číslo,ale na tom obrázku je ta samá pekoška tak asi ta
@Gigi

domácí pekárna

xxl mam, kupovala jsem to pres net asi za 500 kc..ale stranku uz bohuzel nevim..musis pohledat

taky sme je měly v so a byly dobrý
@Liberte

domácí pekárna

a nevíš,kde bych sehnala ty nádoby,mám taky moulinex,ale XXL

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

25 %
26 hlasů

70 %
72 hlasů

5 %
5 hlasů

Celkem hlasovalo 103 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici