banner
Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Kapřík - diskuze

7 reakcí

Zobrazit příspěvky podle:
Když už ho některá jíte-tak to ho kupujete živého a pak zabijíte?A kdo to u vás dělá?A kde ho máte?Ve vaně?Naši ho kupují až na poslední chvíli a pak ho živého vezou na chalupu.Tam je tak dva tři dny ve vaně a pak ho zabijou.Tchýně kupuje už z kraje prosince.Zabíjí ho tchán a pak ho ještě do vánoc mrazí.
jo a říkali přes týden Kluci v akci, že kapr by se neměl mrazit ani porcovat před Štědrým dnem, pokud ho zabijete dřív než 24.12., tak se má nechat v lednici vcelku (samozřejmě vykuchaný) a naporcovat až ten den, kdy se bude jíst Teda říkal to tam nějaký rybář a odborník na úpravu ryb.
my mívali doma taky živého kapříka a byl uloženej dole v prádelně ve vaně, a chodili sme se na něj dívat a taky ho chtěli někdy s klukama osvobodit. Jinak ho pak taťka odnesl ke známému, který nák ho zabil, vykuchal i oškrábal. Později až sme byli už velicí, tak ho nesl rouvnou k němu, už doma neplaval. Jinak doma teď kapra nekupuju, můj to nechce, že tam jsou kosti, ale letos sem si říkala, že bych si ze dvě podkovičky koupila a ještě dodatečně k lososovi usmažila.
Naši musí mít vždy živýho a plave ve vaně nebo venku v bečce. A my jsme si tu tradici nechali, kupujeme tak 22.12, jeden den ho necháme plavat ve vaně a pak ho manžel zabije, nasolí a tak vydrží do 24. Zabíjí manžel, ale umím to taky, kdyby nebyl doma tak to kliďo udělám.
u nás to funguje tak, že já peču tchánovcům cukroví a oni nám kupujou a porcujou kapříka. Cca 22. - 23.12.
JJ, naši taky vždycky mají živého. My zatím nekupujem, ale berem si těch pár kousků od našich.
U nás to funguvalo tak,že když byl můj taťka tak zabíjel kapra on,pak ho zabíjela babička a taky ho měla vždy ve vaně,abychom se na něj přišli podívat.A babička to dělá do teď.
U nás musí být živý,zabiju,oškrábu,vykuchám a naporcuju sama.Není problém.Za léta praxe už to umím tak,že to dělám v kuchyni a vůbec si jí nezasviním.A musí být šupinka do peněženky.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

20 %
4 hlasy

80 %
16 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 20 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40