Inzerce
Inzerce
Inzerce

Prosba o informaci - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Mateřská dovolená (strana 108).

  • Prosba o informaci
    Dobrý den. Mám velkou prosbu, už jsem se ptala spousty lidí, ale nikdo mi nic pořádně neřekl. Od ledna 2016 jsem na Úřadě Práce. Od 1. května bych měla mít zaměstnání. Zaměstnavatel na mě bude zřejmě pobírat příspěvek z ÚP. Zjistila jsem, že jsem těhotná. Samozřejmě budu 3 měsíce zkušební doby mlčet, ale kdyby se náhodou stalo, že by mě zaměstnavatel vyhodil, budu úplně bez finančních prostředků? Předtím jsem rok a půl pracovala. Nebo jsem tu četla, že nějaká maminka bude dokládat přítele pojištění. Můj přítel je také zaměstnaný. Jen bych chtěla vědět zda bych potom měla třeba nárok na PPM nebo až na RD? Také se bojím, abych nemusela mít rizikové těhotenství, to by nebylo dobré, asi bych ani nemocenskou neměla... Moc Vám děkuji za pomoc. Jsem trochu bezradná.
    Milena35   | 11.04.2016 15:20:33 | Reakcí: 2, poslední: 12.04.2016 09:56:32
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Prosba o informaci
      Dobrý den, pro přesnou odpověď bych potřebovala vědět, na jakou smlouvu a jek dlouho jste pracovala předtím.
      Abyste měla nárok na PPM, musíte být v době nástupu na mateřskou zaměstnaná nebo být v ochranné lhůtě (ta je u těhotných sice 180 dní, ale je-li krátký prac. poměr, pak trvá jen tak dlouho, jak dlouho trval onen poslední prac. poměr). Totéž platí pro čerpání nemocenské.
      S PPM je problém, že se musíte do ochranné lhůty vejít s datem nástupu na mateřskou.
      Pro nárok na PPM musíte splnit současně podmínku platby na nemocenské pojištění minimálně 270 dní v posledních 2 letech.

      Pokud byste nesplnila podmínky pro nárok na PPM a ukončili vám prac. poměr ve zkušební době, pak můžete nastoupit nemocenskou, jinak nemáte do porodu nárok na žádné dávky.Až k datu porodu byste mohla žádat o RP, kde lze použít doklad otce o příjmech a volit variantu.
      Sunny   | 12.04.2016 09:38:44
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Prosba o informaci
        Dříve jsem pracovala rok a půl v kuse, pokaždé mi po půl roce prodloužili smlouvu. Nyní bych měla mít od května smlouvu se zkušební dobou a potom na neurčito - klasika. Takže jestli tomu rozumím, musím být zaměstnaná alespoň 6 měsíců, abych měla nárok na PPM. Nebo tedy jít na neschopenku a to mě pak asi mohou vyhodit po ukončení neschopnosti. Ach to je komplikované. Moc tomu nerozumím. Děkuji moc za pomoc. A kde by mi to potom řekli jak postupovat? Tam kde žádám o přídavky na děti?

        Milena35   | 12.04.2016 09:56:32
        Reagovat | URL příspěvku

Téma: Mateřská dovolená (strana 108)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×