Inzerce
Inzerce
Inzerce

Otravy dětí: Savo (a jiné výrobní řady - např. Larrin, Domestos, Cif)

Název označuje celé řady přípravků s čistícím a dezinfekčním účinkem. Podle účelu, ke kterému je přípravek určen, mohou obsahovat kyselinu chlorovodíkovou, fosforečnou, alkoholy, chlornan sodný, saponáty ale i hydroxid sodný a další látky. Podle obsahu jednotlivých látek pak může dojít k podráždění nebo až k poleptání sliznice trávicího traktu nebo kůže. Pokud dojde k potížím, vždy zjistit název nebo přesné složení produktu a kontaktovat lékaře nebo TIS.

První pomoc

V případě požití zapít vodou nebo čajem, nevyvolávat zvracení. Při potřísnění kůže omývat postižené místo 15 minut vlažnou vodou, při potížích vyhledat kožního lékaře.

Zdroj: Dětské otravy, autor Mgr. Karolina Mrázová

Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

Savo (a jiné výrobní řady - např. Larrin, Domestos, Cif) - diskuze

Poradna

Dobrý den, manžel (ročník 84) již bere několik let jednou denně Agen 5mg na vysoký tlak (manžel hubený, sportovec, nekuřák, vysoký tlak dědičný). Je možné že by měl Agen v této dávce vliv na spermie? Snažíme se zatím jen čtyři měsíce, ale zajímalo by mě jestli je kvůli Agenu vhodné nechat udělat už teď spermiogram (jestli by se tam dalo něco poznat) nebo řešit změnu léků atd., nebo čekat a řešit až to nepůjde déle.
Moc děkuji

Dobrý den,

v každém případě doporučuji provést vyšetření spermiogramu a pokud možno vitrifikovat a zabankovat spermie pro jistotu a pro případ, že by se spermiogram zhoršoval.
Většina preparátů snižujících krevní tlak může zhoršovat kvalitu erekce i do jisté míry kvalitu spermií. Ve věku Vašeho partnera již přistupuje zhoršení kvality spermií související s věkem.
Bude pochopitelně vhodné provést vyšetření obou partnerů, aby bylo jisté, zda máte s početím spěchat a přistoupit k tomu aktivně prostřednictvím asistované reprodukce, nebo zda je vše v pořádku a máte možnost tomu nechat volný průběh.
Podstatný je Váš věk. Pokud je Vám více nežli 33 let, neměli byste popravdě váhat už ani chvíli.
Pokud byste měla jakýkoliv další dotaz nebo měla zájem o konzultaci a vyšetření, napište mi na kvesela@repromeda.cz

Se srdečným pozdravem

MUDr. Kateřina Veselá, Ph.D. | Babyonline | 09.04.2021, 12:09
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce