Inzerce
Inzerce
Inzerce

Otravy dětí: Odstraňovače usazenin v odpadech, čištiče potrubí, např. Krtek, Fredy

Existuje celá řada přípravků, které obsahují různé množství hydroxidu sodného, většinou v pecičkové formě. Jde o častou příčinu nehod u dětí. Pokud dítě pecičky nepolkne, mělo je tedy pouze v ústech, dochází k otokům rtů nebo k poleptání v dutině ústní, v případě polknutí hrozí poleptání a postižení jícnu, eventuálně i žaludku.

První pomoc

Nikdy nevyvolávat zvracení, nepodávat aktivní uhlí, které nepomůže, ale naopak znesnadní hodnocení lékařského nálezu. Ústa důkladně vypláchnout, neodmítá-li postižený, podat trochu vody nebo mléka, ale nenutit! Neneutralizovat. Ihned kontaktovat TIS nebo lékaře!

Zdroj: Dětské otravy, autor Mgr. Karolina Mrázová

Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

Odstraňovače usazenin v odpadech, čištiče potrubí - diskuze

Poradna

Výsledky cytologie

| aksilE | 14.09.2021, 08:15

Dobrý den,
Je mi 26 let.

Děkuji moc za odpověď.


MUDr. Elena Peschoutová | Babyonline | 17.09.2021, 20:48
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Inzerce
×