banner

Postup

Tento recept mám z Apetitu a velice nám chutná tak ho předávám dál.
Dávka je pro 4 osoby nebo žrouty,které mám doma. 2 lžíce oleje 750g uzeného bůčku nebo slaniny na kostičky 20 rohlíku 4 vejce 750 ml mléka 300-400g poloh.mouky sůl špetka muškátového květu hrst nasekané petrželky
1  V hlubší pánvi na oleji osmahneme dozlatava slaninu,potom osmahneme rohlíky, vsypeme do mísy vše promícháme přelijeme mlékem s rošlehanými vejci. Osolte přidejte petrželku a muškatový květ,
2 Posypte třetinou moky a promíchejte-směs by se měla spojit,pokud zůstává tekutá ,přisypte ještě mouku,ale nemusíte  spotřebovat všechnu. Promíchejte a mokrýma rukama tvarujte koule.
3 Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu,knedlíky obalte v mouce a vhazujte do vroucí vody,vařte 20 minut nebo i déle ,nejlépe jeden vytáhněte a překrojte ho zda je uvařený.
4 Hotové knedlíky propíchejte vidličkou,podávejte s kysaným zelím a osmaženou cibulkou. Všem přeji , ať se povedou .Náš Adam jich spořádá osum,tak dobrou chuť.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Tvarohové muffiny

Následující recept:

Jablečná omáčka a kuře

ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY - diskuze

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

15 %
6 hlasů

80 %
32 hlasů

5 %
2 hlasy

Celkem hlasovalo 40 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici