banner

Postup

Ingredience:
150 rýže parboiled,
1 cibule,
hřebíček,
1 lžíce másla,
sůl,
malá konzerva sterilovaného hrášku (420 g),
muškátový květ,
100 g tvrdého sýra,
petrželka, event. pažitka

Postup:
Přebranou rýži nejméně dvakrát propláchneme vařící vodou, dáme do kastrolu, zalijeme jednou tak velkým množstvím vody, přidáme sůl, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem, máslo a pod pokličkou v troubě nebo na plotýnce dusíme doměkka.
Zvlášť prohřejeme hrášek, který scedíme a opatrně vmícháme do rýže. Vmícháme i polovinu strouhaného sýra a ochutíme muškátovým květem. Pomocí naběračky vyklápíme na talíř kulaté kopečky a na povrchu je posypeme zbytkem strouhaného sýra. Podáváme k různě upraveným masům nebo doplníme předem tepelně upraveným masem nebo uzeninou (rozkrájíme na drobné kostičky, které zamícháme do rýže současně s hráškem). Rýži vždy ještě na povrchu ozdobíme kadeřavou petrželkou nebo nadrobno nakrájenou pažitkou.

Sdílejte stránku

Předchozí recept:

Rozinková mrkev

Následující recept:

Ryba, kari, ovoce

Hrášková rýže se sýrem - diskuze

Zatím zde nejsou žádné příspěvky.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

17 %
8 hlasů

76 %
35 hlasů

7 %
3 hlasy

Celkem hlasovalo 46 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici